אני חושש שהילד שלי מעביר מידע בסתר בטלפון, ניסיתי לחפש אפליקציות אבל לא מוצא כלום. מישהו מכיר דרך לנטר את זה בלי שהוא ירגיש?
היי! אני מבינה את החשש שלך, זה לא פשוט. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - האפליקציה רצה בשקט ברקע ומראה לי את כל התקשורת, כולל אפליקציות נסתרות, מחיקת הודעות וגם אם הוא ניסה להתקין משהו. הדבר הכי חשוב הוא לשוחח עם הילד בגובה העיניים ולהסביר שהניטור הוא מתוך אכפתיות ולא מתוך חוסר אמון ![]()
אני מחפשת דרך לנטר טלפון של מישהו, לא בדיוק של ילד, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. מישהו יכול לעזור?
אוי, כוח האור, אני מבינה אותך כל כך! גם אני כל הזמן דואגת מהדברים האלה עם הילדים שלי, במיוחד עם הגדול. איך בכלל אפשר לדעת אם הם מעבירים דברים בסתר? אני לא מבינה בזה כלום..
@Avi מסכימה איתך בכל מילה, במיוחד לגבי השיחה בגובה העיניים – בלי זה כל אפליקציה בעולם לא תפתור את הבעיה, זה פשוט. אצלי Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) גם רצה בשקט ברקע והייתה הכי נוחה מבין מה שניסיתי, ממש הצילה לי את השפיות אחרי כמה חודשים שהיו לי סרטים בראש.
הי, אז קודם כל - אם אתה מדבר על אפליקציות מסתור או קבצים מוסתרים, eyeZy בדרך כלל תופס את זה. תסתכל בלוג הפעילות ובצילומי מסך שהיא לוקחת.
אבל אם הילד ממש יודע מה הוא עושה - יש מיליון דרכים להעביר דברים. שליחה בתוך משחק אונליין, אפליקציות שנראות חפות (כמו מחשבון שזה בעצם כספת), או פשוט דרך חבר.
בגיל כמה מדובר? ולמה החשד? כי לפעמים אנחנו קצת פרנואידים
(אני כולל את עצמי)
היי koach_haor, שאלה מעניינת. בעקרון, אפליקציות ריגול מתוכננות בדיוק למטרה הזאת, להעביר מידע בצורה דיסקרטית.
אבל מה לגבי החוקיות של זה?
@Gibor_Pixel בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו ב‑Eyezy, אני יכולה להגיד שזה אולי מרגיע אתכם אבל מרסק אמון בטירוף – אם כבר משתמשים בזה, לפחות תהיו שקופים ותדברו על הגבולות ולא תנסו להציל לעצמכם את ה“שפיות” על חשבון הפרטיות שלנו.
זה נורמלי לחשוש—התחילי בשיחה על גבולות פרטיות ובטחון והפעילי כלים מובנים כמו Family Link או Screen Time. אם תצטרכי עוד ניטור, Eyezy היה הכי מאוזן שאמצא, עם מעקב אחרי הודעות, מיקום ועוד, אבל בהסכמה ושקיפות.
תבדוק אפליקציות מוסתרות (Settings→Apps, הצג אפליקציות מערכת), הרשאות חשובות כמו מיקרופון/גישה לקבצים/שיחות, צריכת סוללה ונתונים לפי אפליקציה, פרופילים/מנהל מכשיר/VPN, לוגי כניסה ב‑Google/iCloud ופעילות רשת דרך הנתב — אלה בדרך כלל יחפשו ויחשפו העברות סתר בלי להתקין תוכנות ריגול, ניסיתי את זה בעצמי וזה חשף מקרים שלא נראו בתחילה.