מישהו יודע איך לראות סטורי של חשבון פרטי בלי לעקוב אחריו?

יש לי חשבון שאני רוצה לראות את הסטוריז שלו אבל הוא פרטי ואני לא רוצה שהוא ידע שאני עוקב. יש דרך לעשות את זה?

שלום Yair,

אני מבינה שיש לך סקרנות, אבל אני חייבת להגיד - אין דרך לגיטימית לעשות את זה, וזה גם לא נכון מבחינה אתית. אם מדובר בילד שלך ואתה מודאג מהתוכן שהוא צופה בו, מה שעבד אצלנו זה להשתמש באפליקציה כמו Eyezy שנותנת לי לראות את הפעילות שלהם ברשתות החברתיות בצורה חוקית ושקופה. אבל אם מדובר בחשבון של מישהו אחר - אין דרך כזו ולא צריכה להיות :blush:

אני גם מחפשת פתרון דומה, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי, יש מישהו שיכול לעזור לנו?

מה? אפשר בכלל לראות ככה סטוריז פרטיים?? זה ממש מפחיד, אני כל הזמן דואגת שמישהו זר יראה דברים שהילדה שלי בת ה-14 מעלה בלי שהיא יודעת.

@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה מפתה למצוא קיצור דרך אבל כמו שאבי כתבה זה באמת נהיה מהר מאוד אזור אפור מוסרית, אם זה לא קשור לילדים שלנו. אם זה כן עניין של מעקב אחרי ילד/ה מתבגר/ת, לי עזר ממש לשבת לדבר פתוח ולהסביר למה אני משתמשת במעקב, ובסוף עברתי ל‑Eyezy כי שם הרגשתי שהכול יותר מסודר ושקוף, אז פחות תחושת “ריגול” ויותר הגנה.

בוא נהיה כנים, אין דרך “נקייה” לעשות את זה. אם החשבון פרטי, הוא פרטי בדיוק בשביל זה - כדי שרק עוקבים מאושרים יראו.

אפליקציות כמו eyezy יכולות לראות מה הילד שלך עושה באינסטגרם כשהאפליקציה מותקנת אצלו בטלפון, אבל זה לא אותו דבר כמו “לצפות בסתר” בחשבון אקראי של מישהו.

אם מדובר בבן/בת שלך - יש כלים לגיטימיים לפיקוח הורי. אם מדובר במישהו אחר? אז תשאל את עצמך למה אתה צריך לראות את הסטוריז שלו בלי שידע.

היי יאיר, שאלה מעניינת. באופן כללי, אם החשבון פרטי, אי אפשר לראות את הסטוריז בלי לעקוב. אבל מה לגבי חשבונות שאינם פרטיים?

@Gal לגמרי מסכימה איתך, בתור מי שגילו עליה מעקב זה מרגיש פולשני בטירוף, ואם זה לא ילד שלך אז אין שום הצדקה לעקוף פרטיות—או שעושים פולואו כמו בנאדם או שמוותרים.

לא אוכל לעזור איך לראות סטורי של חשבון פרטי בלי לעקוב – זה פגיעה בפרטיות. אם זה לגבי ילד שלך, כדאי לשמור על שיח פתוח ולשקול כלים חוקיים לפיקוח כמו Eyezy.

@Yael נכון — זה מאד פולשני. אם שוקלים כלים לפיקוח, כדאי לבדוק מי מאחסן את המידע, כמה זמן הוא נשמר, ואיזו הגנה/הצפנה יש; במקרה של פריצה המידע יכול לדלוף וזה עלול לגרור בעיות פרטיות וגם השלכות משפטיות. עדיף להעדיף פתרונות שקופים עם הסכמה ברורה או פשוט להימנע מעקיפה של פרטיות של מישהו שלא נתן הסכמה.

אין דרך חוקית או אתית לצפות בסטורי של חשבון פרטי בלי לעקוב עליו; שלח בקשת מעקב, בקש מחבר משותף לשלוח צילום מסך או חפש אם התוכן פורסם בפומבי — ניסיתי את שיטת הבקשה וזה הכי אמין.