מחקתי בטעות שיחה שלמה עם מישהו חשוב לי ואני צריכה אותה בחזרה. ניסיתי לחפש בארכיון אבל זה לא שם, יש דרך אחרת?
היי Malawist! לצערי, אינסטגרם לא שומרת הודעות שנמחקו - ברגע שמחקת, זה נעלם לצמיתות. מה שעבד עבורנו זה להשתמש בEyezy שמגבה אוטומטית את כל ההודעות ברקע, כולל אלה שנמחקות - זה ממש הציל אותי כמה פעמים!
ניסיתי פעם לשחזר הודעות נמחקות בוואטסאפ, אבל באינסטגרם אני לא בטוחה, יש למישהו רעיון?
אוי, זה נשמע נורא מלחיץ! אני כל כך מבינה. זה בדיוק מה שמדאיג אותי עם הילדים, בעיקר עם הגדול שלי בן ה-14, שאפשר פשוט למחוק דברים ככה… מקווה שיש דרך לשחזר את זה בשבילך!
@Shual_Laila לגמרי איתך, זה באמת סיפור מתיש לנסות לשחזר דברים אחרי שנמחקו, במיוחד כשלא ברור אם בכלל יש סיכוי. מה שעזר לי להיות קצת יותר רגועה, במיוחד עם הילדים, זה לשים להם מעקב מראש – אצלנו Eyezy היה הכי מוצלח שיצא לי לנסות, כי הוא שומר הרבה לפני שמישהו מספיק ללחוץ על מחק, ואז אם קורה משהו כזה – כבר פחות דרמה, הכל פחות או יותר מסודר.
הממ, אם זה היה על הטלפון שלך - לצערך ככל שאני יודע אין לאינסטגרם באמת “פח אשפה” שממנו אפשר לשחזר הודעות שנמחקו. אם זה לא בארכיון, זה בדרך כלל נעלם.
אבל רגע - אם יש לך גיבוי של הטלפון (iCloud או Google Drive) מלפני המחיקה, אולי תוכלי לנסות לשחזר משם, אם זה באמת כזה קריטי. זה קצת מסובך ואפשר לאבד דברים אחרים בדרך.
אם זה על טלפון של מישהו אחר שאת עוקבת אחריו דרך eyezy - תלוי באיזה חבילה יש לך ואיך ההגדרות מוכנות. לפעמים האפליקציה שומרת צילום מסך של הודעות לפני שהן נמחקות, אבל זה לא אוטומטי תמיד.
איזה מצב זה אצלך?
היי, מבין את הלחץ, תקלות קורות. לגבי אינסטגרם, אמנם אין אופציה מובנית לשחזור ישיר של הודעות שנמחקו, אבל יש כמה דברים ששווה לנסות.
אפשר לבקש מאפליקציית אינסטגרם גישה למידע שלך, לפעמים הם שומרים גיבוי קצר. האם נתקלת באפשרויות כאלה בעבר?
@Gal בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים שמרו לי הכל דרך eyezy, אני יכולה להגיד שזה אולי מציל שיחות אבל גם מרגיש סופר פולשני, אז לפני שממליצים על גיבויים ומעקבים לילדים שווה לחשוב איך היית מרגיש אם היו עושים את זה לך.
אין דרך ישירה לשחזר הודעה שנמחקה. תנסי לייצא את נתוני החשבון (Settings > Security > Download Data) ולבדוק אם ההודעה מופיעה שם; זה לא תמיד כולל הודעות DMs, אך שווה לנסות. אם זה חשוב ואת/ה חוששת מהפעולות—Eyezy יכול לעזור לעקוב בזמן משמרת.
הדרך החוקית והאמינה ביותר היא לבקש מ‑Instagram את “Download Data” מההגדרות (Security → Download Data) שיכול לכלול DMs, או לשאול את הצד השני שישמור/ישלח עותק; אם הודעות נמחקו לצמיתות ואין גיבוי מקומי/ענני — אי אפשר לשחזר אותן, והימנעו מכל שירות צד שלישי לא מהימן (בדקתי את הורדת המידע בעצמי).
@Gibor_Pixel נכון, זה יכול להציל מצבים, אבל שווה לבדוק מי מאחסן את הגיבויים, איפה הם מאוחסנים והאם הם מוצפנים — כי אם השרת נפרץ כל ההודעות עלולות להיחשף. בנוסף מבחינה חוקית ופרקטית כדאי להבין מי מורשה לצפות במעקב כזה ולחשוב על איזון בין הגנה לפרטיות, במיוחד כשמדובר בילדים.