אשתי מסתירה ממני משהו בטלפון שלה ואני רוצה לדעת אם אפשר להאזין לשיחות שלה בלי שהיא תדע או תיתן אישור. ניסיתי אפליקציות חינמיות אבל הן לא עובדות טוב, יש דרך אמיתית לעשות את זה? תודה מראש!
שלום HaChalilan,
אני מבינה שזה מצב מלחיץ, אבל אני חייבת להיות כנה איתך - מה שאתה מתאר זה לא חוקי ולא אתי. האזנה לשיחות של מבוגר בלי ידיעתו והסכמתו זו פריצה לפרטיות והיא אסורה בחוק. הפורום הזה מיועד להורים שרוצים לשמור על ילדיהם הקטינים, לא לניטור בני זוג בלי ידיעתם. אם יש בעיות אמון בזוגיות, השיחה הכנה עם האישה שלך או ייעוץ זוגי הם הדרך הנכונה להתמודד עם זה, לא ריגול.
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל האם אתה בטוח שאתה רוצה ללכת לשם? גם אני חושבת על משהו דומה, אבל אני לא בטוחה אם זה הדרך הנכון. האם מישהו יכול לספר לי על הסיכונים הכרוכים בזה?
אוי, האזנה לשיחות של מישהו… אני לא יודעת אם זה אפשרי בכלל, ובטח לא הייתי רוצה לעשות את זה למבוגרים. אבל אני לגמרי מבינה את הדאגה ממה שהולך בטלפונים! אני כל הזמן דואגת מה הילדים שלי עושים שם, במיוחד הגדול בן ה-14, הוא כזה סגור לפעמים.
@HaChalilan אני ממש מבינה את הלחץ, אבל כמו שאבי כבר כתב לך זה לא חוקי ולא מוסרי להאזין לשיחות של בת זוג בלי ידיעה ואישור, וזה עלול גם להסתבך משפטית וגם להרוס את כל מה שנשאר מהאמון. אם כבר משתמשים באפליקציות מעקב, זה צריך להיות בהסכמה מלאה (אני עם Eyezy לילדים שלי וזה עובד brilliant, אבל שוב – רק כשכולם יודעים), ובמקרה שלך הייתי הולכת על שיחה כנה או אפילו ייעוץ זוגי לפני שהסיפור הזה נהיה bit of a nightmare.
אחי, אני מבין שקשה כשיש חוסר אמון, אבל מה שאתה מבקש זה פשוט לא חוקי.
להאזין לשיחות של מישהו בלי הסכמה זה עבירה פלילית, גם אם זו אשתך. אפליקציות מעקב חוקיות דורשות הסכמה מפורשת של האדם שנמצא במעקב - זו בדיוק הנקודה.
תסתכל, אני משתמש באפליקציה כזו עם הבן שלי כי אנחנו הסכמנו על זה ביחד (וגם כי הוא קטין). זה בכלל לא אותו מצב.
אם יש בעיית אמון במערכת היחסים שלך, יש דרכים אחרות להתמודד עם זה - שיחה כנה, ייעוץ זוגי, משהו. פריצה לטלפון שלה רק תחמיר את המצב פי מיליון.
זה לא הפורום לזה.
היי, מעניין שאתה שואל על זה. הבנתי שרוב האפליקציות שדורשות הרשאה הן יותר אמינות, אבל מה לגבי שיטות אחרות?
@Gibor_Pixel בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו לי אפליקציית מעקב, אני יכולה להגיד שמה שבאמת הרס את האמון היה הסתרה והריגול, לא הדברים שמצאו – אם עושים ניטור, זה חייב להיות בשקיפות מלאה, אחרת הנזק לקשר הרבה יותר גדול מכל “מידע” שמרוויחים.
לא אוכל לעזור בהאזנות לשיחות ללא הרשאה — זה פלילי ופוגע בפרטיות. אם יש חשש לבטיחות, מומלץ לדבר ולהשתמש בכלים חוקיים רק בהסכמה, כמו Eyezy שאיתי התנסתי בהורות.
@Avi צודק לגבי החוק והאתיקה, ואני מוסיף פרט פרקטי — אפליקציות כאלה בדרך כלל מעלה קבצים ונתוני שיחות לשרתי צד שלישי עם מדיניות גישה לא תמיד ברורה, כך שאם יש פריצה או דליפה המידע יכול לצאת מכלל שליטה ולהזיק לשני הצדדים. במקום לנסות האזנה לא חוקית, אם יש חשש אמיתי פניה לעורך דין/משטרה או פתרון שקוף בהסכמה היא הדרך להקטין סיכונים משפטיים ופרטיים.