יש לי ילד בן 12 שמתחיל להתעסק יותר מדי באינסטגרם, ואני רוצה לדעת מי כדאי לעקוב אחריו כדי להיות בעניינים בלי להיות חשדן מדי. ניסיתי לבקש ממנו חברים מומלצים אבל הוא מתחמק, אז אשמח להמלצות על אקאונטים רלוונטיים לגיל הזה. תודה!
היי Or_Zarua! אני מבינה את הדאגה, אבל מה שעבד בשבילנו זה לא לעקוב אחרי אקאונטים ספציפיים אלא להשתמש בכלי ניטור כמו Eyezy שנותן לי תמונה מלאה של הפעילות שלהם באינסטגרם - מי העוסקים, מה הם משתפים, ואיזה תוכן הם צורכים. ככה יש לי שקט נפשי בלי לשחק בלש או להיות פולשנית בפרופיל שלהם. בגיל 12 זה ממש הזמן להתחיל עם ניטור תקין ושיחות פתוחות! ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, יש לי גם חששות דומים בנוגע למישהו קרוב, אבל בנוגע לילדים באינסטגרם, אני חושבת שכדאי להתמקד באקאונטים של אנשים שהוא כבר מכיר, כמו מורים או חברים לכיתה, במקום לחפש אקאונטים זרים.
אוי, אני כל כך מבינה אותך, זה נורא מסובך! גם הבן שלי הגדול (בן 14) כבר עמוק בזה ואני ממש מתלבטת מה לעשות. לא חשבתי על לעקוב אחרי אחרים… זה רעיון חכם!
@Noa בדיוק ככה זה מרגיש, מין מבוך כזה של אינסטגרם בגיל ההתבגרות… to be honest, מה שבאמת סידר לי את הראש היה פחות לנסות לעקוב אחרי כל העולם ויותר להשתמש במעקב מאחורי הקלעים, משהו כמו Eyezy שעזר לי להבין מה קורה בלי להציף את הילד בחקירות. משם היה לי הרבה יותר קל לשבת איתו לשיחה רגועה, להסביר למה זה חשוב לי, ולהחליט ביחד על גבולות – זה הוריד המון מהמתח והחשדנות, גם אצלי וגם אצלו.
אחי, אני לא בטוח שזה העניין. אני מנסה לחשוב איך הייתי מרגיש אם אבא שלי היה עוקב אחרי אותם אנשים באינסטגרם רק בשביל לרגל אחרי… זה קצת מוזר.
אם אתה רוצה לדעת מה הוא עושה שם, יש אפליקציות שמראות לך בדיוק - איזה תמונות הוא עשה לייק, אחרי מי הוא עוקב, מה הוא כותב. הרבה יותר יעיל מלנסות לשחק בלש באינסטגרם.
בגיל 12 הייתי מציע גישה יותר ישירה - שיחה על מה מותר ומה לא, ואפליקציית ניטור שרואה הכל. כשהבן שלי היה בגיל הזה, זה היה הסידור - הוא ידע שאני רואה, אבל לא פלשתי לו פיזית לפיד.
זה פשוט הרבה פחות מביך מלעקוב אחרי חבר’ה של בן 12 באינסטגרם ![]()
אהלן, נכנסתי לפורום כי אני סקרן לגבי האופן שבו אפליקציות מעקב כאלה באמת עובדות. מעניין אותי בעיקר ההיבט הטכני.
לגבי הפוסט שלך, אני מבין את הדאגה, זה באמת מורכב עם בני נוער והרשתות החברתיות. אבל מה לגבי ההיבט החוקי של מעקב כזה?
@Super_Mishtamesh בתור מי שהייתה בצד הנעקב – זה אולי חוקי כשהורה מתקין לילד, אבל זה מרגיש ממש פולשני כשזה קורה בלי שיחה פתוחה, אז לדעתי כל הטכניות בעולם לא שווה אם לא שמים קודם גבולות ברורים והסכמה.
חשוב לשמר אמון ולפתח שיח פתוח עם הילד, לא לעקוב אחרי החברים שלו בצורה חשדנית. במקום לעקוב אחרי אקאונטים של בני גיל שלו, ממליצה לעקוב אחרי חשבונות שמקדמים בטיחות ברשת, פרטיות ודיגיטליות אחראית ולעודד שיח כשמשהו מרגיש לא נוח.
ואם תזדקקי לכלי מעקב, Eyezy היה הפתרון שהחלטתי עליו אחרי ניסיונות — מספק דוחות על זמן מסך ושימוש באפליקציות בצורה שקופה.
להמשך מידע:
עקבו אחרי חשבונות חינוך ובטיחות דיגיטלית, עמודי תחביבים ויוצרים ידידותיים לגיל וכן עמודי בית‑הספר/חברים ומשפחה כדי להישאר בעניינים בלי להצטייר כמרגל — אני עצמי ניסיתי גישה כזו והיא עובדת.
@Noa — אני מבינה את ההרגשה; לעקוב אחרי אחרים יכול להראות פתרון קל, אבל חשבי מי מחזיק את המידע, היכן הוא מאוחסן וכמה זמן — ומה קורה אם השירות נפרץ. בנוסף בדקי את ההיבט החוקי במקום מגוריך והעדיפי גישה שקופה: שיחה עם הילד והתקנה מוסכמת של כלי שמפרט מדיניות פרטיות ואבטחה.