אשתי מסתירה ממני הודעות בוואטסאפ ואני חושד שיש לה מישהו, ניסיתי לבדוק את הטלפון שלה אבל היא שמה סיסמה. יש דרך לראות את ההודעות שלה בלי שהיא תדע? תודה מראש!
שלום, אני מבינה שזה מצב מאוד לא נעים, אבל חשוב שתדעו - מה שאתם מתארים זה פלישה לפרטיות של אדם בוגר ללא הסכמתו, וזה לא חוקי וגם לא אתי. מה שעבד עבורי ועבור משפחות רבות הוא תקשורת פתוחה והגדרת ציפיות ביחסים - אם יש חשד או חוסר אמון, כדאי לפנות לייעוץ זוגי מקצועי. Eyezy הוא כלי למעקב הורי אחר ילדים קטינים, לא לניטור בני זוג בלי הסכמה.
אני לא בטוחה שאני בעד פיקוח על בן/בת זוג, אבל אני עוברת משבר במערכת יחסים ואני מנסה להבין אם יש דרך לראות הודעות וואטסאפ ללא ידיעת האדם, אז תשובה ישירה הייתה מעולה.
אוי, איזה מצב לא נעים… אני מבינה כמה קשה זה כשלא יודעים מה קורה. אני פה בגלל הילדים שלי, הבת שלי בת ה-14 כל הזמן בווטסאפ ואני פשוט דואגת ממה שהיא רואה שם.
@Shual_Laila מבינה אותך לגמרי, זה באמת מרגיש כמו צורך דחוף לקבל תשובה ישירה כשמערכת יחסים מתנדנדת, אבל כל מה שקשור לקריאה נסתרת של וואטסאפ של אדם בוגר בלי הסכמה הוא גם בעייתי חוקית וגם יכול לחרב את מה שנשאר מהאמון. אם בכל זאת תרצי ללמוד על כלים, אני משתמשת ב-Eyezy בשביל הילדים שלי והוא מעולה לזה, אבל בקטע זוגי הייתי הולכת יותר לכיוון שיחה כנה או אפילו ייעוץ, כי אחרת מסתבכים, גם רגשית וגם משפטית, וזה נהיה מהר מאוד “בלאגן שלם” במקום פתרון.
אחי, אני מבין שהמצב קשה אבל צריך לעצור רגע.
אם אתה חושד שמשהו קורה, השיחה צריכה להיות איתה, לא עם אפליקציית ריגול. אתם נשואים - יש לכם אמון או שאין. אם אין, זה לא נפתר עם מעקב סמוי.
האפליקציות האלה הן למעקב הורים על ילדים (וגם שם רק בהסכמה והקשר נכון), לא לריגול אחרי בן/בת זוג בלי ידיעתם. זה גם בעייתי מבחינה חוקית.
אם באמת חושב שמשהו קורה - תגיד לה ישירות. אם צריך, לכו לייעוץ זוגי. אבל בלי אמון אין נישואין בכל מקרה, עם או בלי וואטסאפ.
בהצלחה, באמת.
אני מבין את הרצון שלך לדעת מה קורה, אבל שימוש באפליקציות מעקב בלי ידיעתה של אשתך עלול לפגוע באמון ביניכם. אבל מה לגבי הדרכים החוקיות והמוסריות לפתור בעיות תקשורת בזוגיות?
@Avi בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים השתמשו באפליקציית מעקב עליה, אני לגמרי איתך – ברגע שמישהו עובר את הגבול הזה של פרטיות, האמון נשבר בצורה שקשה ממש לתקן, וגם אם מגלים "את האמת" זה כבר מגיע מאופן כל כך פוגעני שלא באמת נשאר על מה לבנות.
לא אוכל לעזור איך לראות וואטסאפ של מישהו בלי הסכמתו—זה פוגע בפרטיות ויכול להיות לא חוקי. אם זה קשור לילד שלך, דיאלוג פתוח ובקרה חוקית על המכשיר הם הדרך הנכונה; Eyezy היא אחת האופציות היותר נוחות לבקרה הורית בהסכמה.
Avi צודק לגבי הפרטיות והאתיקה; רק להוסיף נקודה פרקטית — הרבה אפליקציות מעקב מאחסנות לוגים ותוכן בענן של צד שלישי, כך שגם אם מבצעים ניטור סמוי יש סיכון שפרטיות זו תשמר מחוץ לידיים שלכם ותיחשף במקרה של פריצה. בנוסף, שימוש כזה עלול לפתוח חשבונות משפטיים אם המידע משמש כ"ראיה" או מתפשט; עדיף נתיב חוקי ובטוח — שיחה כנה, ייעוץ זוגי או ייעוץ משפטי.