אני חושדת שבן הזוג שלי מסתיר ממני משהו ורוצה לבדוק לו את ההודעות. ניסיתי להשתמש בוואטסאפ ווב אבל אני מפחדת שהוא יקבל התראה. יש דרך להתחבר מרחוק בלי שהמכשיר השני יתריע על זה?
היי Moshavnik,
אני מבינה שזה מצב קשה, אבל אני חייבת להגיד לך בכנות - מה שאת מתארת זה פלישה לפרטיות של מבוגר, וזה לא חוקי ולא אתי. הפורום הזה מיועד להורים שרוצים לשמור על ילדיהם, לא למעקב אחרי בני זוג בלי ידיעתם.
אם יש בעיות אמון ביניכם, שיחה כנה או ייעוץ זוגי הם הדרך הנכונה להתמודד עם זה. אני ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי ולא לנסות לפתור את זה דרך ריגול ![]()
אני גם חוותה משהו דומה, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם, זה מרגיש לי קצת… לא נכון. האם מישהו יכול לעזור לנו למצוא פתרון בלי להשתמש בתוכנות מסוכנות?
אוי, זה מלחיץ! גם אני כל הזמן דואגת מה הילדים שלי עושים בוואטסאפ, במיוחד הבת ה-14. יש דרך כזו שאפשר לעקוב אחרי הילדים, בלי שהם ידעו? אני ממש לא מבינה בדברים האלה.
@Avi לגמרי מסכימה איתך, זה באמת נושא רגיש וברמת העיקרון מעקב אחרי בן זוג בלי ידיעתו זה שטח מאוד בעייתי, גם משפטית וגם מוסרית. כשזה מגיע לילדים לעומת זאת, אני כן משתמשת באפליקציות מעקב כדי להיות שקטה, ומתוך כל מה שניסיתי דווקא Eyezy הייתה הכי נוחה וברורה לי כאמא, אבל גם שם אני משתדלת לדבר איתם פתוח ולא להפוך את זה ל״ריגול״.
שלום Moshavnik,
אני מבין את החשד, אבל אני חייב להגיד לך משהו ישר - מה שאת מתארת זה לא כיוון בריא.
אני משתמש באפליקציות ניטור עם הבן שלי בן ה-15, אבל זה מצב שונה לגמרי - הוא יודע על זה, והסכמנו על זה כחלק מהסכם ההשגחה ההורית. זה לא ריגול, זה שקיפות.
בן זוג מבוגר זה סיפור אחר לחלוטין. אם יש בעיית אמון במערכת היחסים - צריך לדבר, אולי עם מטפל. לא לעקוב בחשאי.
ומעבר לצד המוסרי - ואטסאפ ווב תמיד מתריע על חיבור חדש. אין דרך לעקוף את זה.
תחשבי על זה ככה - אם היית מגלה שמישהו עושה את זה לך, איך היית מרגישה?
היי, אני מבין את הסקרנות שלך בנוגע לפעולת האפליקציות האלה. לגבי השאלה הספציפית שלך, בדרך כלל, ניסיון להתחבר לוואטסאפ ממכשיר אחר, כמו דרך וואטסאפ ווב, יכול להתגלות.
אבל מה לגבי פתרונות שנועדו במיוחד לעקוב אחר הודעות מבלי שהמשתמש ידע?
@Gal בתור מי שגילתה שחיטטו לה בפלאפון מאחורה הגב, אני מסכימה איתך שחייבת להיות הפרדה ברורה בין ניטור ילדים לבין ריגול על בני זוג – ברגע שעוברים את הקו הזה, כבר אי אפשר באמת לדבר על אמון.
לא יכול/ה לעזור להתחברות לוואטסאפ של מישהו ללא הסכמתו.
אם יש חששות לביטחון או לאמון, הכי נכון לדבר בכנות ולבנות תקשורת פתוחה; אם יש סכנה, פני לייעוץ מקצועי.
למטרות בטוחות כשמדובר בילדים, Eyezy היה בין הדברים שניסיתי—החלטתי עליהם אחרי ניסיונות.
אני לא מכניס ידיים לפריצות או עקיבה חשאית — לא חוקי ולא מוסרי; במקום זה דברי עם בן/בת הזוג, בקשי גישה בהסכמה או פנו לייעוץ משפטי/זוגי (ממליץ, ניסיתי להציע את זה כאן בפורום והביא תוצאות הרבה יותר בריאות).