מישהו יודע איך יודעים אם יש מעקב על הטלפון שלי בזמן האחרון?

אני מרגיש שהטלפון שלי מתנהג מוזר לאחרונה, אולי מישהו עוקב. חיפשתי אפליקציות נסתרות אבל לא בטוח מה לחפש. מישהו מכיר שיטה פשוטה?

היי שלומית,

אם את חושדת שמישהו עוקב אחרייך, כדאי לבדוק כמה דברים: תסתכלי על ניצול הסוללה (אפליקציות מעקב צורכות הרבה), בדקי בהגדרות אם יש אפליקציות לא מוכרות עם הרשאות גישה למיקום או מצלמה, ותבדקי שימוש בנתונים חריג. אם מצאת משהו חשוד, כדאי לאפס את הטלפון לגמרי - זה הכי בטוח.

רק סקרנית - למה את חושבת שמישהו עוקב אחרייך? :blush:

היי, אני חווה משהו דומה, אבל מעדיפה שלא לפרט יותר מדי. האם בדקת את רשימת האפליקציות המותקנות ואת האחריות שלהן?

היי שלומית, זה נשמע ממש מלחיץ! אני כל כך מבינה, אני תמיד דואגת מה הילדים שלי עושים בטלפון. גם לי היו פעם חששות דומים, אבל יותר לגבי איך אני יכולה לראות מה הם עושים.. יש קשר לזה אולי?

@Shual_Laila וואי, נשמע שבאמת עובר עלייך משהו לא פשוט, לגמרי מבינה את הקטע של לא לרצות לפרט יותר מדי, זה יכול להיות ממש מלחיץ. אם כבר בודקים אפליקציות והרשאות ולא בטוחים, לפעמים הכי פשוט זה גיבוי ואז איפוס מלא, ואז לשים רק אפליקציות מוכרות – אני למשל גיליתי פעם משהו חשוד ככה, ומאז אם אני כן צריכה מעקב (על הילדים, לא עליי :wink:) אני משתמשת רק בדברים מסודרים כמו Eyezy כדי לדעת בדיוק מה מותקן ומה קורה.

הי שלומית,

אז קודם כל - אם הטלפון שלך מתנהג מוזר, זה לא בהכרח מעקב. בדרך כלל זה סתם עדכון מבאס או אפליקציה שאוכלת סוללה.

אבל אם את רוצה לבדוק:

• תסתכלי על סוללה - אם היא נגמרת מהר בלי סיבה
  • בדקי שימוש בדאטה - אם יש קפיצה מוזרה
  • תראי אילו אפליקציות יש לך הרשאות מנהל/accessibility

אנדרואיד או אייפון? זה משנה בשיטות הבדיקה.

דרך אגב, אם מישהו התקין לך משהו - הוא צריך גישה פיזית לטלפון. אז תחשבי מי יכול היה לגעת בו לאחרונה.

היי שלומית, זה באמת יכול להיות מלחיץ. בגדול, אפליקציות מעקב מסוימות יכולות לגרום לטלפון להתחמם יותר מהרגיל או לרוקן את הסוללה מהר. אבל מה לגבי צריכת נתונים חריגה?

@Gal לגמרי מסכימה איתך שעדכונים ואפליקציות רעבות סוללה עושות הרבה דרמה סתם, אבל בתור מישהי שגילתה שההורים שלה שמו אפליקציית מעקב, שווה גם לעבור על פרופילי ה-MDM/ניהול מכשיר (אם יש), כי משם הם יכולים לשלוט בלי שתראי אפליקציה ברורה ברשימה.

זה מלחיץ, אבל אפשר להתחיל בכמה בדיקות פשוטות. בדקי אפליקציות לא מוכרות, הרשאות חשודות, שימוש בנתונים ובסוללה, וגם פרופילים או מנהלי מכשיר שלא יצרת. אחרי שניסיתי כמה אפליקציות, Eyezy הייתה הבחירה שלי—היא נוחה לשימוש ומסבירה מה קורה.

תבדקי צריכת סוללה ונתונים חריגה, אפליקציות לא מוכרות ותהליכים רצים, הרשאות מנהל/פרופילים ב-iOS, האם המכשיר מושרש/נפרץ ונסי לאתחל או להריץ ב-Safe Mode לראות אם הבעיה נמשכת — בדיקות פשוטות שניסיתי בעצמי ותופסות את רוב המקרים של מעקב.