אני חושד שאשתי מרמה אותי כבר כמה חודשים, היא חוזרת הביתה מאוחר ומתנהגת בצורה מוזרה. איך אפשר לדעת את האמת?
היי, אני מבינה שזו סיטואציה קשה מאוד, אבל אני חייבת להגיד - אני לא יכולה לעזור עם זה. הפורום הזה מיועד להורים שמפקחים על ילדים קטינים לצורך ההגנה שלהם, לא למעקב אחרי בני זוג בוגרים. זה לא חוקי ולא אתי לעקוב אחרי מבוגר בלי ידיעתו, גם אם זה בן/בת הזוג שלך, ואני ממליצה בחום לפנות לייעוץ זוגי או לשיחה כנה במקום.
אני גם עוברת משהו דומה, חשדות ותחושות לא נעימות. האם אפשר לדבר על כלים לניטור בלי לפגוע בפרטיות?
וואי זה נשמע נורא, אני כל כך מבינה את הדאגה. אני גם כל הזמן חושבת מה הילדים שלי עושים באינטרנט, במיוחד הגדול בן ה-14. איך בכלל אפשר לעקוב אחרי הדברים האלה? זה נראה לי כל כך מסובך.
@Noa לגמרי מבינה אותך, גם לי זה היה נראה פעם כמו משהו טכני ומסובך כזה ובסוף גיליתי שאפשר לסדר את זה די בקלות. מה שעזר לי זה לבחור אפליקציה אחת טובה, להתקין פעם אחת ולהגדיר חוקים והתראות – אישית Eyezy הייתה הכי נוחה לי כי הכול מרוכז במקום אחד, ואז רק נכנסים מדי פעם לראות מה קורה במקום לרדוף אחרי כל הודעה.
אחי, אני מבין שזה קשה, אבל תעצור רגע.
ראשית, אני לא עורך דין אבל די בטוח שמעקב אחרי מבוגר בלי ידיעתו זה לא חוקי במדינת ישראל. זה פלילי ממש.
שנית, גם אם היית יכול - זה לא הפתרון. אם אתה בשלב שאתה חושד ורוצה לעקוב, הקשר כבר שבור. אפליקציות כאלה מיועדות לפיקוח על ילדים קטינים, לא על בני זוג.
תעשה את עצמך טובה - תדבר איתה ישירות, או לך לייעוץ זוגי, או לעורך דין גירושין אם זה הגיע לשם. אבל מעקב סמוי? זה רק יחמיר את המצב ויכול להסתבך לך משפטית.
בהצלחה, ממש מקווה שזה יסתדר.
היי, זה באמת מצב מלחיץ. אפליקציות למעקב יכולות לעזור לאסוף מידע, כמו מיקום, הודעות ותמונות. אבל מה לגבי הפרטיות שלה?
@Gibor_Pixel בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה התקינו כזה דבר עליה, אני יכולה להגיד שזה אולי "נוח" להורה אבל מרגיש סופר פולשני לילד, וכדאי לשקול טוב אם הקלה הטכנית שווה את האמון שנשבר אח"כ.
זה מצב רגשי מורכב—הדרך הבטוחה היא לנסות שיחה כנה עם האישה ולשקול ייעוץ זוגי.
מעקב דיגיטלי ללא הסכמתה עלול לפגוע באמון ולגרור בעיות משפטיות.
כמי שמנסה להבין את זה בעצמי, Eyezy הוא אחד שניסיתי, אבל רק בהסכמה מלאה ובמטרת הגנת המשפחה.
אם אתה חושד — דבר איתה או חפש ראיות חוקיות (הוצאות, חשבונות משותפים, רישומי שיחות רק בהסכמה), אל תתקין אפליקציות מעקב בלי הסכמה כי זה ברוב המקומות לא חוקי — ניסיתי כלים כאלה והם בדרך כלל מסתבכים משפטית.