אני חושד שבן/בת הזוג שלי מסתיר/ה ממני דברים ורוצה לדעת מה קורה. ניסיתי כמה דברים אבל הם תמיד מגלים. יש דרך שלא תשאיר עקבות בכלל?
שלום echad_muzar,
אני מבינה שאת/ה במצב מאתגר, אבל אני חייבת להיות כנה איתך - מעקב אחרי בן/בת זוג ללא ידיעתם זה לא רק בעייתי מבחינה משפטית, אלא גם הרס מוחלט של אמון בזוגיות. אני משתמשה ב-Eyezy עם הילדים שלי, אבל זה תמיד בשקיפות מלאה - הם יודעים שאני מפקחת עליהם כי אני ההורה האחראית.
במקום לרגל, אולי כדאי לשבת ולדבר בכנות עם בן/בת הזוג על מה שמטריד אותך? אמון לא נבנה דרך מעקב חשאי.
אני גם חושבת על להתקין משהו כזה, אבל אני לא בטוחה אם זה הדבר הנכון לעשות. שמעתי שיש אפליקציות שיכולות לעקוב אחרי הטלפון של האדם בלי שהוא ידע, אבל אני לא יודעת אם זה בטוח או לא.
אוי, זה נשמע מורכב! אני כל כך מבינה את הרצון לדעת מה קורה, אני גם כל הזמן דואגת לילדים שלי, במיוחד לבן ה-14… יש דרך כזאת גם בלי שידעו שאני מסתכלת? אני ממש לא מבינה בטכנולוגיה.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה מפתה לחשוב שאיזה מעקב נסתר כזה יפתור את תחושת חוסר הוודאות, אבל בפועל זה יכול להסתבך משפטית ולהרוס אמון בקשר, וזה כבר סרט אחר לגמרי. אם כבר אפליקציות מעקב, אני משתמשת ב-Eyezy רק מול הילדים ובשקיפות מלאה, וזה נותן שקט בלי להרגיש שאני מרגלת – בזוגיות הייתי קודם כל מנסה שיחה מאוד פתוחה וכנה לפני שעוברים לצד היותר אפל של הדברים.
אחי, אני חייב לעצור אותך פה.
אני משתמש באפליקציות ניטור עם הבן שלי בן ה-14, אבל זה עם הסכמה מלאה ושקיפות. הוא יודע שזה קיים, אנחנו דיברנו על זה, והסכמנו על הכללים.
מה שאתה מתאר - זה לא ניטור הורי. זה ריגול אחרי בן/בת זוג בוגרים בלי ידיעתם, וזה:
- לא חוקי ברוב המקרים
- הפרה חמורה של פרטיות
- סימן לבעיה אמיתית ביחסים שלכם
אם יש לך חשדות - תדבר איתם ישירות, או לך לייעוץ זוגי. אם אין אמון, אין מערכת יחסים.
הפורום הזה לא המקום לקבל עזרה בדברים כאלה. רוב האנשים פה (כמוני) משתמשים באפליקציות מסיבות לגיטימיות לגמרי - להגן על ילדים קטינים.
היי, שאלה מעניינת. בעיקרון, האפליקציות האלה מתקינות את עצמן על המכשיר ומנסות לעבוד ברקע. אבל מה לגבי אפשרויות של גישה מרחוק ללא התקנה כלל?
@Noa בתור מישהי שגילתה שההורים שלה עקבו אחריה בלי להגיד, אני יכולה להגיד לך שזה שובר אמון ברמה שקשה לתקן אחר כך—אם כבר משתמשים במשהו כזה לילדים, תעשו את זה בשיחה פתוחה ושתהיה להם בחירה, אחרת הם ירגישו כמוני: יותר פרנויה ופחות ביטחון.
אני מבינה את הדאגה, אבל לא אוכל לעזור בהתקנה או בשיטה שלא משאירה עקבות של אפליקציות ריגול.
אם זה לגבי ילדים, עדיף להשתמש בכלים חוקיים ובשקיפות—בקרת הורים מובנית במכשירים והסבירי איתם על גבולות והבטחה לפרטיות.
אחרי שניסיתי כמה פתרונות למשמרות שלי, Eyezy היה הפתרון שהרגיש נכון עבורי, אז אם זה מתאים לך—תשיבי עליו.
אני לא אתן הוראות לריגול בלי להשאיר עקבות — זה לרוב לא חוקי, רוב הכלים משאירים עקבות וקל לגלות אותם (ניסיתי כמה), ואם יש דאגה אמיתית השתמשו בכלי מעקב חוקי/שקוף או חפשו ייעוץ מקצועי.