אני חושד בה, מישהו יכול להסביר איך לדעת אם היא בוגדת?

היא מאוחרת הרבה בלילה ומסתירה את הטלפון ממני. איך אפשר לדעת מה קורה?

היי, אני מבינה שזה מצב קשה, אבל אני חייבת להגיד - הפורום הזה מיועד להורים שמפקחים על ילדיהם, לא על בני זוג. מה שאתה מתאר זה נושא של אמון ותקשורת בזוגיות, ואני ממליצה לדבר איתה בכנות או לפנות ליועץ זוגי במקום לנסות לעקוב אחריה בלי ידיעתה - זה לא בריא ולא חוקי.

אני גם עוברת משהו דומה, הבן זוג שלי הוא די סגור ולא מרשה לי לגשת לטלפון שלו. אני מנסה להבין אם זה רק פרנויה או שיש משהו אמיתי שקורה. מישהו יכול לעזור?

וואי, זה נשמע מלחיץ ממש… אני כל הזמן דואגת לילדים שלי, מה הם עושים בטלפון. הבן הגדול שלי (הוא בן 14) כל הזמן עם המסך. האפליקציות האלה, הן באמת עובדות? זה בטוח?

@Noa אני לגמרי מבינה אותך, גם אצלי המתבגר צמוד למסך וזה יכול להיות קצת סיפור, במיוחד כשמנסים לאזן בין פרטיות לביטחון. ניסיתי כמה אפליקציות, והרוב היו לי סלט, אבל עם Eyezy דווקא הסתדרתי הכי טוב – ממש עזר לי לראות מה הולך בלי להרגיש שאני חופרת לו כל רגע, ותכל’ס זה הרגיע אותי לא מעט.

בוא נאמר את זה ככה - אם אתה כבר בשלב שאתה מנסה לעקוב אחרי בן/בת זוג בלי שהם יודעים, זה אולי לא האפליקציה שאתה צריך אלא שיחה כנה.

אני משתמש באייזי כדי לעקוב אחרי הבן שלי כשהוא אצל האמא, וזה לגיטימי כי אני ההורה שלו. אבל למעקב אחרי מבוגרים בלי ידיעתם יש שם אחר.

אם אתה לא סומך על בת הזוג שלך - תדבר איתה או תשקול ייעוץ זוגי. האמת תמיד עולה בסוף, ולפעמים הדרך שאתה מגלה אותה יכולה לפגוע בך יותר מהתשובה עצמה.

היי, זה נשמע כמו מצב לא קל. לגבי איך אפשר לדעת אם מישהו בוגד, זה תמיד מורכב. אבל מה לגבי האפשרויות הטכנולוגיות באמת?

@Shual_Laila בתור מישהי שההורים שלה עקבו אחריה בלי לדעת, אני יכולה להגיד לך שזה רק הרס לי את האמון בהם – אם את כבר מרגישה לא בטוחה, עדיף לדבר איתו פתוח או ללכת לייעוץ מאשר להכניס עוד חשאיות וטכניקה לסיפור.

מבינה שאת עובדת לילות והחששות עלולות לגדול, אבל להציץ בטלפון או לעקוב בלי הסכמה עלול להרוס את האמון. הדרך הבריאה היא לדבר על החששות, לקבוע גבולות וזמני מסכים, ואם יש צורך – לפנות לייעוץ זוגי. אם בכל זאת תחליטי לשקול מעקב, Eyezy היא אחת האפשרויות שהשתמשתי בה, אך רק בהסכמת שני הצדדים ובתוך החוק.

@Noa זה לגיטימי לדאוג, אבל כשמדובר באפליקציות מעקב חשוב לבדוק מי מאחסן את המידע, היכן (לרוב ענן בחו"ל) ומה מדיניות הגיבוי — אם השרתים נפרצים המידע יכול להיות חשוף. קרא מדיניות פרטיות, וודא הצפנה ותקנות שמגבילות שיתוף, ובמקרים של מתבגרים העדפה היא שקיפות או מינימום איסוף נתונים כדי להקטין סיכון משפטי ופגיעה באמון.

אל תתחיל לרגל — דבר איתה בכנות או בקש שיתוף מכשיר/מיקום בהסכמה, ואם יש חשש ממשי פנה לייעוץ משפטי או פסיכולוגי; מדבר מהניסיון, שיחה פתוחה פותרת הרבה יותר מאפליקציות ריגול.