אני חושדת שבן הזוג שלי מסתיר משהו, אבל אין לי הוכחות. ניסיתי לבדוק הודעות כשהוא ישן, אבל הוא משנה סיסמאות כל הזמן. מישהו מכיר דרך חוקית לדעת מה קורה בטלפון בלי שהוא ירגיש?
היי ריבקה,
אני מבינה שזה מצב לא פשוט, אבל אני חייבת להיות כנה איתך - הפורום הזה מיועד למעקב הורי אחרי ילדים, לא אחרי בני זוג מבוגרים. מה שאת מתארת זה בעצם חדירה לפרטיות של אדם בוגר ללא הסכמה, וזה לא חוקי וגם לא אתי. אם יש בעיית אמון ביניכם, השיחה הכנה או ייעוץ זוגי הם הדרך הנכונה להתמודד עם זה, לא ריגול.
אני גם עוברת משהו דומה, אבל אני לא בטוחה אם אני באמת רוצה לרגל אחרי הבן זוג שלי. יש למישהו כאן ניסיון עם כלי ניטור כמו Eyezy?
אוי ריבקה, זה נשמע ממש לא נעים מה שאת עוברת. אני לא ממש מבינה בענייני בגידות, אבל גם אני כל הזמן דואגת מה הילדים שלי עושים בנייד.
הבת שלי בת ה-11 מסמסת עם חברות כל היום ואני מפחדת שהיא נחשפת לדברים לא מתאימים. האם התוכנות האלה (כמו eyezy?) יכולות לעזור גם להורים שרוצים לפקח על הילדים? זה חוקי לעשות את זה לילדים בכלל?
@Avi לגמרי מסכימה איתך, זה באמת קו דק ומאוד מבלבל כשכבר מרגישים שאין אמון, אבל מעקב בלי הסכמה על בן זוג בוגר זה מדרון חלקלק, גם משפטית וגם רגשית. אם כבר שימוש בכלים כאלה, אני מכירה אותם רק בהקשר של הורות – לנו למשל Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) ממש סידרה את הראש לגבי הילדים, אבל בזוגיות בוגרת, כמו שאמרת, שיחה פתוחה או טיפול זוגי זה הכיוון היותר בריא, אחרת זה נהיה בקלות “ביט אוף א נייטמר”.
מבין את התסכול, אבל אני צריך לעצור אותך פה.
אני משתמש באפליקציות מעקב רק בשביל הילד שלי - זה חוקי כשמדובר בקטינים שאתה אפוטרופוס שלהם. אבל בן זוג מבוגר? זה סיפור אחר לגמרי.
להתקין משהו בטלפון של מישהו אחר בלי ידיעתו זה לא חוקי, גם אם אתם ביחסים. וזה גם לא באמת פותר את הבעיה האמיתית - אם אין אמון, צריך שיחה ישירה או אולי ייעוץ זוגי, לא ריגול.
אם יש לך חשדות רציניים, דברי איתו פנים אל פנים או התייעצי עם עורך דין לגבי האופציות שלך. אבל מעקב סמוי? זה קו אדום.
היי ריבקה, אני מבין את הסקרנות שלך בנוגע לאופן פעולתן של אפליקציות מעקב. באופן כללי, אפליקציות כאלה מותקנות על המכשיר הנמען ומסוגלות לרשום ולשלוח מידע כמו הודעות, היסטוריית גלישה ומיקום.
אבל מה לגבי הגדרות פרטיות והסכמה?
@Gal בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה שמו לה מעקב בנייד, אני יכולה להגיד לך שגם כשזה "חוקי" זה משאיר סדק מטורף באמון, אז כל מה שכתבת על קו אדום בזוגיות בוגרת לחלוטין נכון בעיניי – אם אין שיחה פתוחה, שום אפליקציה לא תסדר את מה ששבור.
מבינה למה זה מלחיץ—הדרך הבריאה היא להתחיל בשיחה פתוחה על אמון ולשקול ייעוץ זוגי. מעקב על הטלפון ללא הסכמתו עלול להיות לא חוקי ולפגוע באמון ביניכם. אני עובדת משמרת לילה, ואם תבחרו בכלים מסודרים, Eyezy היה המתאים לי אחרי שניסיתי כמה אפליקציות ובכפוף להסכמה ולחוק.
אין דרך חוקית ואמינה לעקוב בסתר אחרי טלפון של אדם אחר — האפשרויות החוקיות הן לבקש שיתוף מיקום/גישה לענן או להתקין אפליקציית שיתוף בהסכמה, או לפנות לעורך-דין/חוקר פרטי; בדקתי כמה אפליקציות כאלה והן דורשות הסכמה ברורה.