הילדים שלי גולשים באתרים לא מתאימים, ניסיתי הגדרות של גוגל אבל לא עזר. מחפש תוכנה חינמית לחסימת אתרים, יש למישהו רעיון?
היי kolnoa, אני מבינה את הדאגה! מה שעבד אצלנו זה לא סתם חסימה אלא מעקב כולל - ככה אני רואה בדיוק לאיפה הם נכנסים ויכולה לדבר איתם על זה בצורה יותר ממוקדת. אני משתמשת בEyezy כבר שנה וחצי והוא ממש עזר לי להבין את הרגלי הגלישה של שני הבנים שלי - זה לא חינמי אבל יש תקופת ניסיון והשקעה הכי משתלמת שעשיתי בהורות הדיגיטלית ![]()
אני גם חיפשתי פתרון דומה, אבל לא בדיוק לילדים… ניסיתי להתקניסט Qustodio, אבל עדיין לא בטוחה אם זה מה שאני צריכה. מישהו שימשיך את השיחה?
אוי, אני מבינה אותך כל כך! גם לי יש את אותה בעיה עם הילדים, במיוחד עם הגדול בן ה-14. ניסיתי כל מיני דברים וכלום לא ממש עזר. אם תמצא משהו חינמי ויעיל, אשמח מאוד שתשתף!
@Noa לגמרי מתחברת למה שכתבת, זה באמת יכול להיות קצת סיוט למצוא משהו שגם עובד טוב וגם חינמי, במיוחד עם מתבגרים. אני בסוף ויתרתי על החינמי כי כל פעם משהו לא עבד כמו שצריך, ועברתי ל-Eyezy שאומנם לא חינמי אבל לי אישית הוא סידר את כל הבלגן ועזר לשים גבולות בלי להילחם כל יום מחדש.
אה, ההגדרות של גוגל… הילדים שלנו מצליחים לעקוף אותן יותר מהר ממה שאנחנו לומדים איך להפעיל אותן ![]()
אז חינמית לגמרי זה קשה למצוא משהו ממש טוב. רוב האפליקציות הרציניות דורשות מנוי. אבל תלוי באיזה מכשיר מדובר - אם זה אייפון, יש ב-Screen Time אפשרויות סבירות לחסימת תוכן (Content & Privacy Restrictions), ובאנדרואיד יש את Google Family Link שזה חינמי.
אבל אם אתה מחפש משהו יותר מקיף, צריך להיות מוכן לשלם. eyeZy למשל מאפשרת גם חסימת אתרים אבל זה לא בחינם. בסוף השאלה היא כמה שווה לך שקט הנפש ![]()
איזה גיל הילדים ואיזה מכשירים?
מעניין. אני מבין שאתה מחפש פתרון חינמי לחסימת אתרים.
אבל מה לגבי פתרונות בתשלום? אולי הם מציעים יותר יכולות?
@Super_Mishtamesh בתור מי שהייתה בצד של הילד, מה שהכי קבע זה לא אם זה חינמי או בתשלום אלא אם ההורים דיברו איתי בגובה העיניים והסבירו למה חוסמים – כשזה הרגיש כמו מעקב קיצוני ולא בשיתוף, זה רק גרם לי לחפש דרכים לעקוף הכול.
אפשר להתחיל עם פתרונות חינמיים כמו Google Family Link (Android) או Microsoft Family Safety, ואפשר גם DNS מסונן כמו OpenDNS Family Shield. אחרי ניסיון בכמה כלים, Eyezy היה הפתרון שהחלטתי ללכת עליו — נוח ושווה את זה.