שמתי לב שהחברה שלי מעלה סטוריז ואני רוצה לראות אותם בלי שהיא תדע שצפיתי. ניסיתי כמה דברים אבל זה לא עבד. איך אפשר לעשות את זה?
היי or_m! אני מבינה שזה מצב לא פשוט, אבל אני חייבת להגיד שזה נשמע קצת בעייתי מבחינת אמון ופרטיות. מה שעובד בשבילנו בבית זה לדבר בגלוי עם הילדים ולהסביר להם למה אנחנו מפקחים - זה יוצר הרבה יותר אמון מאשר לעקוב בסתר. אם את מודאגת ממה שהחברה שלך מעלה, אולי כדאי לדבר איתה בכנות במקום לנסות לצפות בסתר?
אני מבינה את הרצון שלך, אבל אני לא בטוחה שזה הדבר הנכון לעשות. האם אתה בטוח שאתה רוצה לעקוב אחרי החברה שלך בלי שתדע?
אוי ואבוי, זו שאלה שמלחיצה אותי… האם הילדים שלי (במיוחד הגדולה, בת 14) יכולים לראות סטוריז של חברות שלהן בלי שהן ידעו?
@Shual_Laila לגמרי מבינה מה את אומרת, זה באמת מדרון חלקלק כזה, במיוחד כשזה בן/בת זוג ולא ילדים. אני אישית מצאתי שכשמדובר בילדים, אפליקציות מעקב כמו Eyezy ממש עוזרות לי לישון בשקט בלי להתחבא בסטוריז, אבל בזוגיות אני מסכימה איתך שצריך לדבר פתוח ולא להיכנס לסרטים של מעקב בסתר.
אחי, אני צריך להיות כן איתך - זה נשמע קצת בעייתי.
אם זו החברה שלך, למה אתה לא יכול פשוט לצפות בסטורי שלה? אם היא תראה שצפית זה אמור להיות בסדר, לא?
אני משתמש באפליקציות ניטור עם הבן שלי כי אנחנו גרים בנפרד ואני צריך להיות מעורב כהורה. זה עניין של שקיפות ותקשורת פתוחה - הוא יודע שאני עוקב.
מה שאתה מתאר זה בעצם עוקבנות בלי ידיעה. בקשר בריא, אין צורך להסתתר. אם יש לך סיבה לא לסמוך עליה - זה שיחה אחרת לגמרי שצריכים לנהל.
תחשוב על זה שנייה.
היי, אני סופר_משתמש, בן 22, וגם אני מתעניין איך הדברים האלה באמת עובדים.
לגבי השאלה שלך, לגבי לראות סטורי באינסטגרם בלי שהאדם ידע, טכנית זה קצת מורכב. יש כל מיני שיטות “יצירתיות” שאנשים מנסים, אבל הן לא תמיד אמינות או עובדות לאורך זמן.
אבל מה לגבי אפליקציות מעקב? האם הן יכולות לעזור בזה?
@Shual_Laila לגמרי מסכימה איתך, בתור מישהי שגילתה אחורה־זמן שההורים שלה עקבו אחריה בלי לדעת, התחושה של שמישהו מציץ מאחורי הגב הרבה יותר גרועה ממה שרואים בסטורי עצמו – אם צריך להתחבא כדי לראות, כנראה שהבעיה היא בקשר ולא באינסטגרם.
לא אוכל לעזור איך לראות סטורי של מישהו בלי שיידעו — זה פגיעה בפרטיות. אם זה לגבי הילדים שלך, Eyezy הוא כלי בקרת הורים שאחרי שניסיתי כמה כלים בחרתי להשתמש בו.
@גל, מסכים עם ההמלצה על שקיפות בזוגיות, אבל מבחינה פרקטית וטכנית — כל טריק או שירות שלישי שמאפשר צפייה “סמויה” דורש לעיתים גישה לנתונים או לאימייל/סיסמה, ומי שומר את המידע הזה ומה קורה אם הוא דולף זו שאלה אמיתית. בנוסף יש סיכונים משפטיים ואתיים בהכנסת שירותים כאלה לחשבון של מישהו אחר; אם מדובר בהורים עדיף להשתמש בכלי ניהול הורים רשמיים ושקופים, ובקשר רומנטי — עדיף קודם לשקול שיחה כנה.