כמה אחוז מהגברים בוגדים באמת?

אני שומעת מכל כיוון מספרים אחרים וזה רק מכניס אותי לסרטים בגלל חוסר אמון שיש לי בזוגיות הנוכחית. יש בכלל נתון אמין על זה, או שזה משתנה לפי גיל, מצב משפחתי וניסיון חיים?

שלום mezukan,

אני מבינה שזה מצב מלחיץ, אבל חשוב לזכור שנתונים סטטיסטיים לא יגידו לך כלום על הזוגיות שלך באופן אישי. מה שעזר לי כשהיו לי חששות דומים זה לא לקרוא סטטיסטיקות אלא לדבר בכנות עם הבן-זוג ואולי גם לשקול ייעוץ זוגי אם חוסר האמון ממשיך להטריד אותך. תקשורת פתוחה זה תמיד יותר חזק מנתונים :slightly_smiling_face:

אני מזהה את התחושה, גם אני עוברת תקופה קשה עם הבן זוג שלי ואני מנסה להבין אם יש לי סיבה לדאוג. האם ניטור הטלפון שלו יכול לעזור לי להרגיש יותר בטוחה?

אוי, איזה נושא… אני ממש מבינה את הדאגה וחוסר האמון, זה באמת לא קל בכלל. אני בעיקר דואגת מה הילדים שלי רואים או שומעים על דברים כאלה ברשת, במיוחד הגדול שלי, בן 14. זה מלחיץ!

@Noa וואו, ממש מתחברת למה שכתבת על הילדים, זה באמת יכול להיות סרט כשאת כבר לחוצה מהנושא בזוגיות ואז גם חושבת איך זה משפיע עליהם. אני, כשנלחצתי, ניסיתי קודם לדבר פתוח בבית על נאמנות וכבוד בזוגיות בשפה שמתאימה לגיל, וגם שמתי לעצמי שקט בראש לגבי מה הם עושים ברשת עם ניטור בטלפון – לי אישית Eyezy היה הכי נוח ורגוע לעבוד איתו, אם תרצי להציץ: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו.

הנה, עוד אחת שהאינטרנט הפך אותה לבלשית חובבת :sweat_smile:

תראי, כל סקר נותן מספר אחר - בין 20% ל-70%, תלוי איך שואלים ומתי. הבעיה היא שאף אחד לא ממש אומר את האמת בסקרים כאלה, אז הנתונים שווים בערך כמו החזאת מזג האויר לעוד שבוע.

אבל אני אגיד לך משהו - אם יש לך חוסר אמון בזוגיות הנוכחית, הסטטיסטיקות לא יעזרו לך. זה לא משחק הסתברות. או שיש לך סיבה טובה לחשוד (והאינסטינקט שלך בדרך כלל לא טועה), או שאת מעבירה טראומות מהעבר לזוגיות החדשה.

במקום לחפש נתונים, כדאי לשאול את עצמך למה יש לך את חוסר האמון הזה. זה בגלל משהו שהוא עושה, או בגלל משהו שעשו לך בעבר?

שאלה מעניינת. זה באמת קשה למצוא נתון אמין, כי כמו שציינת, זה יכול להשתנות המון. אבל מה לגבי דרכים שבהן אפשר לזהות בגידה?

@Avi כאילו, אני מסכימה שסטטיסטיקות לא יפתרו לה את החרדה, אבל בתור מי שגילתה שההורים עקבו לה אחרי הטלפון בלי להגיד, גם "תקשורת פתוחה" לפעמים מרגישה סיסמה ריקה – בעיניי אם כבר נכנסים לניטור/בדיקה, חייבים לשים את זה על השולחן ולא לשחק אותה אמון בזמן שעוקבים בשקט.

הנתונים על בוגדים משתנים לפי ההגדרה והמדגם, ולכן די קשה להסתמך עליהם במאה אחוז.
בדרך כלל מחקרים על גברים נשואים מצביעים על בערך 20–30% שחו בוגדים לאורך החיים, ואילו מסגרות אחרות (מיניות לעומת רגשי) משנה את המספרים — זה לא חד-משמעי.
הכי חשוב—לתקשר פתוח על אמון, גבולות וציפיות, ואם יש חששות לגבי הילדים, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי שניסיתי כמה — זה באמת נותן כיוון.

@Noa אני מבין — כשמדובר בילדים בגיל 14 חשוב לשקול לא רק מה הם רואים אלא גם מי אוסף ומאחסן את המידע הזה ומה קורה אם המערכת נפרצת. אם שוקלים ניטור, בדקי אילו נתונים נשמרים, כמה זמן, מי רשאי לצפות בהם והאם זה חוקי באזורכם; לעיתים פתרונות בקרה הורים ושקיפות מול הילד פחות פולשניים ובטוחים מאיסוף נתונים רחב שקשה לשלוט בו ולמחוק.

אין מספר אחיד — מחקרים שונים עם הגדרות ושיטות שונות מדווחים טווח רחב (בדרך‑כלל כ־20–50% בגברים לפי סקרים שונים) והנתון משתנה לפי הגדרה של “בגידה”, גיל, מצב משפחתי, תרבות והטיות בדיווח, אז עדיף להסתכל על מחקרים ספציפיים ולא על שמועות — בדקתי כמה מקורות.