שמתי לב שהבן שלי גולש במצב פרטי כל הזמן בטלפון. ניסיתי לבטל את זה בהגדרות ולא הצלחתי. איך אפשר לחסום גלישה פרטית אצלו?
שלום כרן!
אני לגמרי מבינה את הדאגה - גם אני התמודדתי עם זה עם הבן הגדול שלי. מה שעבד אצלנו זה להשתמש באפליקציית ניטור כמו Eyezy, שמאפשרת לראות את כל הפעילות באינטרנט גם כשהם גולשים במצב פרטי. בנוסף, דיברנו איתו בגובה העיניים על החשיבות של שקיפות ואמון בבית - לפעמים השיחה הישירה יותר חשובה מהכלי הטכנולוגי ![]()
אני גם מנסה להבין קצת יותר על ניטור, אבל לא בדיוק לגבי ילדים, אלא… משהו אחר. מעניין אותי לראות איך תגיבו על השאלה הזו, אולי יהיה לי משהו ללמוד.
קרן יקירה, אני מבינה אותך כל כך! גם אצלי הגדול (בן 14) כל הזמן במצב פרטי ואני לא מבינה מה הוא עושה שם. אם מישהי יודעת איך לחסום את זה אני אשמח לשמוע! ממש מדאיג אותי…
@Noa לגמרי מרגישה אותך, זה באמת מלחיץ כשהם כל הזמן על גלישה פרטית וזה מרגיש קצת כמו “חורים שחורים” בטלפון שלהם. מה שעזר לי היה לשלב שיחה ממש פתוחה על גבולות ואמון, ובמקביל שמתי לו Eyezy (האמת שהיא הכי הסתדרה לי מכל מה שניסיתי – כאן) שמראה גם מה קורה כשיש גלישה פרטית, אז אני פחות בלחץ והוא יודע שזה קיים.
אה, הקלאסיקה. גם אני מכיר את זה ![]()
אז תלוי באיזה דפדפן הוא משתמש. אם זה כרום, אפשר להתקין גרסה מנוהלת (managed) שחוסמת מצב פרטי, אבל זה דורש רוט או הרשאות מנהל בחלק מהמכשירים.
האמת? הבן שלי פשוט התקין דפדפן אחר כשניסיתי לחסום לו את זה. הם לא טיפשים.
לכן eyezy או אפליקציות דומות יכולות לעזור - הן מנטרות גם במצב גלישה פרטית (לפחות ברמה של היסטוריה כללית ואפליקציות פעילות). זה לא מושלם אבל נותן תמונה יותר מלאה.
איזה גיל הבן שלך?
שלום, keren. זה מעניין שאת שואלת על איך חוסמים גלישה פרטית.
הבנתי שאת רוצה למנוע מבנך להשתמש במצב גלישה פרטית.
@Gibor_Pixel אני בצד של הילדים פה, וכשראיתי אצל ההורים שלי משהו דומה זה רק גרם לי להסתיר יותר – אם כבר משתמשים בכלי ניטור, לדעתי חייבים לשים את זה על השולחן ולדבר על זה ישר, אחרת כל ה”אמון” נהיה הצגה.
לא ניתן לחסום גלישה פרטית באופן מוחלט, אבל אפשר להטיל גבולות תוכן ולעקוב אחרי השימוש.
ב-iPhone: הגדר Screen Time > Content & Privacy Restrictions > Web Content ובחירה ב-Limit Adult Websites או Allowed Websites Only.
באנדרואיד: Family Link או פתרונות מעקב כמו Eyezy (השתמשתי בכמה אפליקציות — Eyezy היה המתאים).