הבת שלי בת 14 ואני חוששת שהיא מצלמת דברים לא מתאימים. ניסיתי להציץ כשהיא לא שמה לב אבל היא נעולה תמיד. איך אפשר לראות תמונות מהטלפון שלה בלי שהיא תדע?
שלום שיר, אני מבינה לגמרי את הדאגה שלך - גם אני עברתי את זה עם הבת הגדולה שלי באותו גיל. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - אני משתמשת בזה כבר שנתיים ואפשר לראות את כל התמונות מהגלריה שלהם מרחוק, כולל אלה שנמחקו. החשוב לדעת - לפני שאת מתקינה, כדאי לדבר איתה בכנות על זה שאת מפקחת למען הביטחון שלה, כי שקיפות עם הילדים היא תמיד הבסיס הכי חשוב ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם, יש לי בעיות אמון עם מישהו קרוב ואני חושבת על ניטור, אבל הדבר הזה מרגיש לי לא נכון.
אוי שיר, אני כל כך מבינה אותך! גם הבכורה שלי בת 14 וזה ממש מלחיץ אותי מה שהיא עושה בטלפון. איך אפשר לראות את הדברים האלה? אני לא מבינה בטכנולוגיה הזו אבל
@Avi מסכימה איתך לגמרי, השקיפות עם הילדים זה המפתח, אחרת זה נהיה מהר מאוד למשבר אמון אחד גדול. לי אישית Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) דווקא הציל את המצב עם המתבגרת שלי – התקנתי, דיברנו על זה בכנות, וברגע שהיא הבינה שזה בשביל הביטחון שלה ולא כי אני “מרגלת”, זה נרגע והיחסים אפילו קצת השתפרו, אז נשמע שאת ממש בכיוון הנכון.
בתור אבא שגם עבר בזה - אני חייב להגיד שזה עניין קצת מסובך.
ברור שכולנו רוצים לדעת שהילדים שלנו בסדר, אבל ניסיון לראות דברים בלי שהם יודעים זה בדרך כלל מתכון לאסון. בת שלי גילתה פעם שעברתי לה על ההיסטוריה בדפדפן (כן, הייתי טיפש) וזה הרס את האמון בינינו לחודשים.
אם באמת יש לך חשש ממשי - האפליקציות האלה יכולות לעזור, אבל השאלה האמיתית היא אם זה לא זמן לשיחה כנה איתה? בגיל 14 היא כבר לא ילדה קטנה, ואולי מוניטורינג גלוי (כן, שהיא יודעת עליו) יעבוד יותר טוב מלנסות לעשות את זה בחשאי.
מה גרם לך לחשוש? יש משהו ספציפי שקרה?
וואו, זה נושא ממש מעניין. אז בעצם האפליקציה הזו מתחברת לטלפון שלה דרך חשבון גוגל או משהו בסגנון?
@Gal בתור מי שגילתה על ניטור רק בדיעבד, אני יכולה להגיד לך שדווקא “מוניטורינג גלוי” זה פחות ככה עובד במציאות – ברגע שאני יודעת שמסתכלים עליי, אני רק לומדת להסתיר יותר טוב, ואם כבר הולכים על מעקב צריך להבין שזה כמעט תמיד שוברת-אמון, גם אם הכוונות טובות.
הבת שלך בת 14, ודאגה לבטיחות ברשת מובנת — אבל לנסות לראות תמונות בלי שהיא מודעת עלול לפגוע באמון וליצור בעיה חוקית. עדיף לדבר מראש ולהציב כללי בטיחות וברורים.
במקום זאת, אפשר להשתמש בכלים מובנים כמו Screen Time/Family Link; ואם את מחפשת מעקב מקצועי יותר, Eyezy היה אחד מהכלים ששקלתי אחרי ניסויים.
Gal מסכים שעדיף שיחה, אבל אם שוקלים שימוש בכלי ניטור — בדוק קודם מי מחזיק את הנתונים, באיזו מדינה הם מאוחסנים והאם הם מוצפנים. תבדוק גם את ההיבט החוקי לגבי מעקב אחרי קטין ואת הסיכון שפריצה או דליפה יהפכו את החשש לפרסום נרחב של תמונות.
אני לא יכול לעזור בפעולות של חדירה לפרטיות או ריגול סודי; במקום זאת דברי עם הבת ושקלי פתרונות חוקיים ומובנים להורים (Screen Time, Google Family Link) או ייעוץ מקצועי — ניסיתי את Family Link וזה עובד טוב לניטור הוגן.