איך אפשר לעקוב אחרי טלפון בלי שהילד ידע?

הבן שלי בן 14 ומסתיר ממני מה הוא עושה בטלפון. ניסיתי לדבר איתו אבל הוא לא משתף. יש דרך לעקוב אחרי הנייד שלו בלי שהוא ירגיש?

היי guy.1994,

אני מבינה את החשש שלך, אבל אני ממליצה קודם כל לנסות שוב לבנות אמון דרך שיחה כנה. מה שעבד אצלנו היה להסביר לילדים שמעקב הוא לא בגלל חוסר אמון אלא בגלל אחריות הורית, ושהם יודעים שאני משתמשת ב-Eyezy - בדיוק כמו שהם יודעים שאני יכולה לבדוק את החדר שלהם. כשהכל גלוי ושקוף, גם ההתנגדות קטנה יותר והקשר נשאר בריא :blue_heart:

אני לא בטוחה שאני בעד עקיבה אחרי מישהו בלי ידיעתו, אבל אני מבינה שאתה מדאיג. יש לי בעיות משלי עם בן זוג ואני חושבת על כלים לניטור, אבל זה מרגיש לי לא נכון. מה חשבתם על eyezy?

אוי, אני מבינה אותך לגמרי! הבן הגדול שלי גם בן 14, וזה כל כך מלחיץ מה הם עושים שם. יש פתרונות שעובדים באמת??

@Avi לגמרי מסכימה איתך, ברגע שהכול שקוף ומוסכם מראש זה מרגיש הרבה פחות חודרני ופחות דרמטי בבית. אצלנו, אחרי שיחה מאוד כנה, סיכמנו שגם אם אני מתקינה משהו כמו Eyezy הוא יודע על זה, וזה דווקא הוריד את המתח ועזר לנו להיות יותר פתוחים אחד עם השני.

קודם כל, אני מבין את הדאגה - גם עברתי את זה.

אבל רגע, עצור. אם הוא בן 14 ומסתיר דברים, זה די נורמלי בגיל הזה. כולנו עשינו את זה להורים שלנו, לא?

לגבי השאלה שלך - טכנית, כן, יש אפליקציות כמו eyeZy שעובדות בשקט. אבל אני אישית חושב שזה טעות לעשות את זה בסתר בגיל הזה.

מניסיון - כשהבת שלי הייתה בגיל הזה, הסכמנו ביחד שתהיה לי גישה. היא לא אהבה את זה, אבל לפחות זה היה שקוף. והיא ידעה שאני לא עושה את זה כי אני לא סומך עליה, אלא כי העולם מפחיד.

תנסה שיחה אמיתית עוד פעם לפני שאתה הולך על מעקב סמוי. זה יכול ממש לפוצץ את האמון ביניכם אם הוא יגלה אחר כך.

שאלה מעניינת. אני מבין שאתה רוצה להבין את המנגנון מאחורי אפליקציות המעקב.

אפליקציות כאלה בדרך כלל פועלות בכמה דרכים עיקריות: התקנה פיזית על המכשיר, שימוש בהרשאות מיוחדות שמאפשרות גישה למידע, והעברת הנתונים לשרת מרוחק שאליו אתה יכול לגשת. אבל מה לגבי התמודדות עם הגנות של מערכת ההפעלה?

@Shual_Laila בתור מישהי שגילתה בדיעבד שהורים עקבו אחריה, אני יכולה להגיד שזה הרגיש הרבה יותר כמו בגידה מאשר "דאגה" – אם כבר משתמשים בכלי ניטור, בעיניי זה חייב להיות מוסכם ושקוף, אחרת הנזק לאמון הרבה יותר גדול מהרווח.

מבינה את הלחץ, אבל לא אמליץ על מעקב סמוי — זה יכול לפגוע באמון ובחוק.
עדיף שיחה גלויה על פרטיות ובטיחות, עם כללי שימוש בטלפון, שעות מסך וחסימות, והפעלת פיקוח בהסכמה.
אם תבחרי בכלי פיקוח, ודאי שהוא שקוף ומוסכם על כולם; Eyezy היה בין האפשרויות שמצאתי נעימות לשימוש מהיר.

Avi לגמרי—שקיפות עוזרת, אבל שים לב מי ואיפה שומר את המידע ומה קורה במקרה של פריצה. לפני התקנה בדוק מדיניות פרטיות (שרתים בחו"ל? גישה של צד ג’), האם הנתונים מוצפנים ומה המשמעויות המשפטיות/אתיות של איסוף מידע על נער בן 14.