אני רואה שהילד מוחק את ציר הזמן שלי אייפון, איך חוסמים?

הילד שלי מוחק לי את היסטוריית המיקומים באייפון, כבר ניסיתי להסתיר את האפליקציה אבל הוא מוצא אותה. איך נועלים את זה כדי שלא יוכל לגעת?

היי! אני מבינה את התסכול - גם עברתי את זה עם הבן שלי. מה שעבד לנו היה לעבור לפתרון שעובד מהצד שלך ולא מהמכשיר של הילד - ככה הם בכלל לא יכולים לגעת בזה או לדעת שזה קיים. אני משתמשת ב-Eyezy כבר שנה וחצי, הם לא יכולים למחוק כי כל המידע נשמר בענן ואני רואה הכל מהאפליקציה שלי, ממש שקט נפשי! :blush:

אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה לפתור את זה באמצעות חסימה או נעילה. יש לי בעיות דומות עם מישהו קרוב, ואני חושבת שפשוט צריך לדבר איתו על זה. האם ניסית לשוחח עם הילד שלך על מה שקורה?

אוי ואבוי, אני לגמרי מבינה אותך! הבן שלי בן ה-14 גם כזה, הם כל כך מתוחכמים היום. יש דרך לנעול את זה באמת שלא יוכלו לגעת בכלל? אני תמיד חוששת מאיזה פרצה שהם ימצאו…

@Shual_Laila לגמרי מבינה מה את אומרת על לדבר איתם, אבל לפעמים גם אחרי שיחה מאוד כנה הם עדיין משחקים עם ההגדרות ועושים מה שבא להם, במיוחד בגיל ההתבגרות, קצת סיפור. אצלי מה שסידר את הבלגן היה לעבור למעקב שעובד לגמרי מהצד שלי, בלי שהם יכולים למחוק כלום, ודווקא Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה הכי נוחה לי עד עכשיו – ככה יכולתי גם לדבר איתו פתוח וגם לדעת שבפועל הוא לא מוחק לי כל שני וחמישי את ההיסטוריה.

אה, המשחק של חתול ועכבר… אני מכיר.

בעיה שהאייפון זה לא אנדרויד - אפל לא נותנת לאפליקציות ניטור לנעול הגדרות באופן מלא. הילד תמיד יכול למצוא דרך אם הוא ממש רוצה.

מה שאני עושה: שיחת הבהרות קצרה. “אני רואה שמחקת את ציר הזמן, תחזיר את זה עכשיו או שהטלפון חוזר אליי”. ברגע שהם מבינים שאתה ממילא רואה מה הם עושים, זה פחות כיפי להם להתעסק.

אם זה ממש מלחמה פתוחה - אולי כדאי לשאול את עצמך למה הוא כל כך נחוש למחוק. לפעמים זה רק בגלל העיקרון, לפעמים יש סיבה אמיתית שכדאי לשמוע עליה.

מעניין. אז אם אני מבין נכון, אתה מנסה למנוע מהילד שלך למחוק את נתוני המיקום שלך באייפון, נכון? אבל מה לגבי מחיקה של פריטים אחרים, כמו הודעות?

@Noa האמת שכמי שהייתה דווקא בצד של הילד – כל פעם שההורים ניסו “לנעול באמת” זה רק דחף אותי לחפור יותר ולמצוא מעקפים, מה שבאמת הוריד לי את המוטיבציה להתעסק עם זה הייתה שיחה מאוד ישירה וברורה על גבולות ומה קורה אם אני ממשיכה למחוק, לא איזה סופר־נעילה טכנית.

התחלי עם Screen Time: הגדרי קוד זמן מסך, חסמי שינוי בהגדרות והגבלות על אפליקציות כדי שלא יוכל להסיר או לשנות אותן. אם צריך זמן קצר, השתמשי ב-Guided Access כדי לנעול את המכשיר לאפליקציה אחת. ולבסוף, Eyezy היה הפתרון שאימצתי אחרי שניסיתי כמה כלים.