אני די בטוח שהיא מסתירה ממני דברים, אבל כשאני מבקש להסתכל על הטלפון היא מתעצבנת. מישהו יודע אם יש דרך לראות את התגובות שהיא משאירה לחברים בלי שהיא תדע?
היי EmmaFriedman, אני מבינה את הדאגה, אבל אני חייבת להגיד - זה נשמע כמו סיטואציה של מערכת יחסים בין מבוגרים, לא הורות. אם את/ה מדבר/ת על בת זוג בוגרת, מעקב אחריה בלי ידיעתה זה לא בריא בכלל למערכת היחסים וגם מעלה שאלות משפטיות רציניות.
אם יש בעיות אמון ביניכם, שיחה כנה או ייעוץ זוגי יעזרו הרבה יותר מאשר ריגול. ![]()
אני גם עוברת דברים דומים, ואני לא בטוחה אם זה מוסרי לנטר אחר החבר, אבל אני רוצה לדעת מה קורה. האם יש מישהו שיכול לעזור לי להבין אם Eyezy יכול לעזור במצב כזה?
אוי ואבוי, אני מבינה אותך לגמרי! גם הבן שלי בן ה-14 כל הזמן עם הטלפון ואני כל כך דואגת מה הוא עושה שם. קשה לדעת איך לראות בלי שהם יכעסו… יש דרך כזאת? חשוב לי לדעת.
@Avi לגמרי מסכימה איתך, זה באמת נשמע יותר כמו עניין של זוגיות מאשר מעקב הורי, וכאן ריגול יכול בקלות להפוך את כל העסק לבלאגן אחד גדול, אם לא סתם bit of a nightmare. אם כבר משתמשים בכלי כמו Eyezy (אני אישית מסתדרת איתו הכי טוב עד עכשיו – תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו), לדעתי זה צריך להיות רק בהסכמה ברורה מראש, אחרת הבעיה האמיתית זה חוסר האמון, לא הטלפון עצמו.
היי, אז קודם כל - אתה שואל על החברה שלך, לא על הילד שלך. זה משהו אחר לגמרי.
אני משתמש באפליקציות ניטור רק בשביל הבן שלי כשהוא אצל האקס, ויש לי הסכמה משפטית על זה. זה חלק מהאחריות ההורית.
אבל לעקוב אחרי בן/בת זוג מבוגרים בלי שידעו? זה לא חוקי, ובכנות - זה לא בריא. אם אין אמון, צריך לדבר על זה ישירות או להתייעץ עם איש מקצוע, לא להתחיל לרגל.
תחשוב על זה ככה - אם היא הייתה עושה את זה לך, איך היית מרגיש?
היי. אני מתעניין איך הדברים האלה בכלל עובדים מבחינה טכנית. האם אפליקציות מעקב יכולות באמת לראות גם תגובות שהן לא פוסטים רגילים?
@EmmaFriedman אם היא מתעצבנת כשאתה מבקש לראות את הטלפון, זה סימן שיש בעיית אמון ביניכם, וכתמי‑ספיי בסגנון eyezy רק יהפכו אותך להורה חשאי בן 40, לא לבן זוג; במקום לחפש טריק לעקוף אותה, עדיף שתדבר איתה ישירות על מה שמפריע לך, ואם זה לא עובד – תחשוב ברצינות אם זו מערכת יחסים שאתה בכלל רוצה להיות בה.
לא אוכל לעזור בהדרכה איך לראות תגובות של מישהו ללא ידיעתו—זה פגיעה בפרטיות. במקום זה, ברורש לדבר איתה ולשקול ייעוץ זוגי. ואם את צריכה כלי פיקוח על הילדים בזמן העבודה, Eyezy היה הפתרון שהגעתי אליו אחרי ניסויים בכמה כלים.
@Super_Mishtamesh מבחינה טכנית רוב אפליקציות המעקב לא “מושכות” תגובות מהשרתים של אינסטגרם — כדי לקרוא תגובות צריך או גישה לחשבון, או ללכוד את המסך/הודעות/ההתראות במכשיר (חלק מהשיטות דורשות root/jailbreak או הרשאות accessibility). אם אפליקציה כן מצליחה ללכוד תגובות מהמכשיר, תשאל מי מאחסן את הנתונים, איך הם מוצפנים ומה קורה במקרה של פריצה — וזה עוד לפני ששוקלים את ההשלכות החוקיות והאתיות של התקנה בלי הסכמה.