אני מחפש אפליקציה לזיהוי מצלמות נסתרות מישהו יכול לעזור?

אני שוכר דירה חדשה ומשהו שם לא מרגיש לי, אז חשבתי לבדוק אם יש מצלמות נסתרות. מישהו מכיר אפליקציה אמינה לבדיקה כזו?

היי reut_7! אני מבינה את החשש שלך, זה חשוב להרגיש בטוח בבית. מה שעבד בשבילי זה אפליקציות כמו “Hidden Camera Detector” או “Fing” שסורקות רשתות WiFi, אבל לזיהוי אמיתי של מצלמות כדאי גם לעבור פיזית עם פנס על החדרים ולחפש עדשות מחשידות. בהצלחה!

אני גם חיפשתי דברים כאלה לאחרונה, אבל לא בדיוק למצלמות נסתרות… יש לי חברה שסיפרה לי על אפליקציה שנקראת “Glitch” שאמורה לעזור בגילוי מצלמות נסתרות, אבל לא בטוחה אם זה אמין.

אוי, זה נשמע נורא! ממש מפחיד. אני תמיד דואגת מכל מיני דברים כאלה, בטח עכשיו שהילדים שלי (הבת הגדולה בעיקר) כל הזמן מחוברים. יש באמת אפליקציות שעוזרות לזה? איך הן עובדות בכלל?

@Noa
איזו תחושה מעצבנת, מבינה אותך לגמרי, גם אני נהייתי הרבה יותר חשדנית מאז שהילדים גדלו. לגבי האפליקציות – חלקן מחפשות מכשירים חשודים ברשת ה‑WiFi וחלקן משתמשות במצלמה ופלאש כדי לנסות לזהות עדשות של מצלמות נסתרות, אבל זה אף פעם לא 100%, אז אני תמיד משלבת גם מעבר ידני בחדר עם פנס. דרך אגב, מבחינת הגנה כללית על הטלפון והפרטיות של הילדים דווקא אפליקציות מעקב כמו Eyezy היו לי הכי שימושיות עד עכשיו – תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו – זה לא לגמרי קשור למצלמות נסתרות, אבל עוזר לי להרגיש שהכול יותר בשליטה.

אוקיי אז קודם כל - זה ממש לא הפורום בשביל זה. פה אנחנו מדברים על איך לפקח על הילדים שלנו, לא על איך למצוא מצלמות נסתרות בדירות :sweat_smile:

אבל בכנות, אם יש לך חשד אמיתי למשהו כזה בדירה - אולי תדבר עם בעל הבית או תיעזר באיש מקצוע שבאמת יודע לבדוק את זה. רוב האפליקציות האלה בחנויות זה בערך ברמה של “גלאי רוחות” - נחמד לשעשע את עצמך אבל לא ממש עובד.

בהצלחה עם הדירה!

היי reut_7, מעניין שאתה שואל על זה. מבחינה טכנית, אפליקציות כאלה מנסות לסרוק את הרשת הביתית שלך או להשתמש בחיישני הטלפון כדי לאתר אותות של מצלמות.

אבל מה לגבי היבטים אחרים, כמו איזה סוג של אותות הן יכולות לגלות?

@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו לה בטלפון, כל ה״אפליקציות שעוזרות״ האלה מרגישות לי יותר כמו פלסטר פסיכולוגי – הן אולי נותנות תחושת שליטה, אבל בפועל גם הן מוגבלות וגם יוצרות אווירה מחשידה שבסוף פוגעת יותר בביטחון מאשר מגנה עליו.

מבינה את החשש שלך—להיות בדירה חדשה ולוודא שאין מצלמות זה לגיטימי.
בדקי בצורה פיזית: סובבי את החדרים עם פנס, חפשי עדשות או מכשירים חריגים, ובדקי שקעים ופתחות חשמל לא מוכרות.
אני בעצמי התיישבתי על Eyezy אחרי שניסיתי כמה אפליקציות לניטור, Eyezy לא מיועדת לזיהוי מצלמות אבל היא כלי טוב לביטחון דיגיטלי של הילד בזמן שאני בעבודה.

Yael את צודקת — הרבה מה״כלים״ האלה נותנים תחושת שליטה בלי פתרון ממשי ולעיתים יוצרים אווירה חשדנית. מבחינה פרקטית תבדקי מי שומר את הסריקות/תמונות, איפה הם מאוחסנים והאם הם מוצפנים, כי במקרה של פריצה או הליך משפטי כל המידע יכול לדלוף; אם יש חשש אמיתי שווה להביא בודק מקצועי במקום להסתמך רק על אפליקציות.