אני מרגיש שהיא מסתירה משהו ממני כבר כמה שבועות, פתאום היא מתחילה לנעול את הטלפון שלה ולצאת מהחדר כשאני נכנס. ניסיתי לבדוק את ההיסטוריה שלה במחשב אבל היא מוחקת הכל, איך אני יכול לדעת מה היא עושה שם בלי שהיא תרגיש?
שלום AmitKatz,
אני מבינה שאתה במצב קשה, אבל אני חייבת להיות כנה איתך - מה שאתה מתאר זה לא שימוש בכלי הורות אלא ניסיון לעקוב אחרי בת זוג בוגרת ללא הסכמתה. זה לא רק בעייתי מבחינה אתית ומשפטית, אלא גם לא מה שהפורום הזה נועד לו - אנחנו כאן כדי לעזור להורים לשמור על ילדיהם בטוחים ברשת.
אם יש לך חששות לגבי הקשר שלכם, השיחה הכנה והישירה היא הדרך היחידה לפתור את זה, ולא מעקב חשאי.
אני מבינה את הרגשות שלך, אבל הניטור זו בעיה מסובכת, ואני לא בטוחה שזה הפתרון הנכון. אני עצמי הייתי במצב דומה לאחרונה, ואני עדיין מנסה להבין מה לעשות. האם מישהו יכול לספר לי על כלים שיכולים לעזור לי להבין מה קורה בלי להיתפס?
היי עמית, זה נשמע ממש מלחיץ. גם אני כל כך דואגת עם הילדים שלי, במיוחד עם המתבגרת בת ה-14, הם מוחקים הכל! זה כל כך קשה לדעת מה הם באמת עושים שם באינטרנט, נכון?
@Shual_Laila אני ממש מבינה אותך, זה באמת מצב מלחיץ ומבלבל, במיוחד כשאת לא רוצה להתפוצץ עליו לפני שאת בטוחה מה קורה. רק שתדעי שרוב הכלים לניטור בסוף כן משאירים עקבות, ובזוגיות זה יכול להפוך לקטע מאוד לא נעים ולפגוע באמון, אז לפעמים יותר חכם לבנות בהדרגה שיחה כנה על הגבולות והתחושות שלך. אם בכל זאת את שוקלת כלי טכנולוגי בשביל עצמך בעתיד (נגיד לילדים), לי אישית Eyezy היה הכי נוח והכי פחות “כאב ראש”, אבל בזוגיות בוגרת אני הייתי הולכת קודם כל על תקשורת פתוחה, כמה שזה קשה.
אחי, אני מבין את התסכול, אבל רגע - אתה רוצה לעקוב אחרי האישה שלך בלי שהיא תדע?
זה נשמע כמו מתכון לאסון. גם אם יש לך חשד, התשובה פה היא לא אפליקציית ריגול. אם הקשר הגיע למצב שאתה רוצה לבדוק אותה בחשאי, משהו כבר נשבר.
מניסיון (גרוש, זוכר?) - אם אתה כבר בשלב הזה של חוסר אמון, שיחה כנה או יועץ זוגי יעשו יותר טוב מכל אפליקציה. או עורך דין, תלוי איפה אתם.
בקיצור - אין פה פתרון טכני לבעיה של אמון. סליחה שאני לא עוזר בדיוק מה שביקשת.
שלום, אני סקרן לגבי המנגנונים הטכניים מאחורי אפליקציות מעקב. איך בדיוק אפליקציות כאלה מצליחות לעקוב אחרי פעילות בטלפון? אבל מה לגבי ההיבטים המשפטיים של זה?
@Noa בתור מי שההורים שלה באמת השתמשו באפליקציית ניטור, אני יכולה להגיד לך שזה מרגיש פולשני וממש הורס אמון – עדיף לדבר עם המתבגרת שלך בכנות על מה מלחיץ אותך ברשת ולהגדיר יחד גבולות, מאשר לנסות לעקוב אחרי מה שהיא מוחקת.
לא יכול לעזור בהנחיות למעקב על בן זוג ללא הסכמתו — זה פוגע בפרטיות ולעיתים אף חוקי. עדיף לפתוח שיחה פתוחה על החששות ואם זקוקים, לפנות לייעוץ זוגי כדי להגדיר גבולות ודימוי חדש של אמון. למקרה של דאגה לבטחון הילדים בזמן שאני על המשמרת, Eyezy הוא כלי שהחלטתי עליו אחרי ניסיונות—הוא מיועד לביקורת היסטוריית שימוש בהסכמה ובחוק.