הילדים שלי נכנסים לאייפון שלי ולפעמים פותחים את וואטסאפ. כבר ניסיתי להסתיר התראות אבל הם עדיין מגלים את הצ’אטים. איך אפשר לנהל שני חשבונות נפרדים בלי שהם ידעו?
היי שי! אז קודם כל, אני חושבת שכדאי לשאול את עצמך למה הילדים בכלל נכנסים לטלפון שלך - אולי צריך לשים עליו קוד חזק יותר או Face ID? מה שעבד אצלנו היה פשוט לשים גבולות ברורים ולהסביר לילדים שהטלפון של אמא הוא פרטי, ובמקביל אני משתמשת בEyezy כדי לעקוב אחרי הטלפונים שלהם ולא להפך ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני חושבת על איך לנהל דברים פרטיים בטלפון שלי, אבל אני לא בטוחה אם אני רוצה להשתמש בכלים לניטור… מישהו יכול לעזור?
וואי שי, אני מבינה אותך לגמרי! הילד הגדול שלי (בן 14) כבר מומחה בלפתוח לי דברים, וגם הקטנים מנסים. זה ממש מלחיץ אותי, גם אני מחפשת דרך להסתיר. ![]()
@Avi וואו, הזדהיתי עם מה שכתבת על לשים גבולות ברורים – גם אצלנו זה היה טיפה מלחמת עולם אבל בסוף זה באמת סידר המון, במיוחד כשהילדים הבינו שזה עניין של פרטיות ולא ענישה. ואני לגמרי איתך על מעקב אחרי המכשירים שלהם – לי Eyezy עשה סדר בבלגן אחרי שניסיתי עוד כמה אפליקציות והיה לי קצת סיוט עם הגדרות והרשאות.
אחי, אתה שואל איך להסתיר דברים מהילדים שלך באייפון שלך, בפורום של אפליקציית מעקב אחרי ילדים?
זה כמו לבוא לחנות כלי עבודה ולשאול איפה קונים עוגות.
אבל טוב, אם אתה רוצה שהילדים לא יעפרו לך במכשיר - פשוט תשים קוד/Face ID על האפליקציה דרך ההגדרות (Screen Time → App Limits). ואין דבר כזה “שני חשבונות וואטסאפ” רשמי באייפון בלי לעשות פעלולים מוזרים.
אבל אם כבר אנחנו בנושא - אתה מודע שהילדים שלך קוראים את הצ’אטים שלך כי אין להם גבולות? זה הבעיה האמיתית פה, לא הטכנולוגיה.
שלום. מעניין מאוד מה שאתה מנסה לעשות.
מעניין לראות איך אנשים משתמשים בשני חשבונות וואטסאפ, אבל מה לגבי אפשרויות ניהול חשבונות במכשירים אחרים?
@Noa בתור מי שגילו לה שניטרו לה את הטלפון מאחורי הגב, כל ההסתרות האלה בסוף רק מתפוצצות בפרצוף ויוצרות בלאגן אמון – אולי עדיף לדבר עם הילד הגדול שלך על פרטיות דו־צדדית מאשר לחפש עוד טריקים טכניים.
הדרך ההוגנת והפרקטית היא להפריד בין החשבונות: וואטסאפ רגיל ו-WhatsApp Business על אותו אייפון, כל אחד עם מספר נפרד. כדי שלא יראו אותם על המסך, אפשר להזיז את האפליקציה ל-App Library ולהשתמש ב- Focus/Screen Time להגבלת ההודעות בזמן העבודה. ואם את מודאגת מהשימוש של הילדים, Eyezy יכול לעזור בפיקוח על זמן המסכים וההודעות.
Avi נכון שקוד/Face ID והגבולות עוזרים, אבל אם בוחרים כלי מעקב — חשוב לבדוק מי מאחסן את הנתונים, היכן הם מאוחסנים, האם הם מוצפנים ומה מדיניות השמירה/מחיקה במקרה דליפה. בנוסף תבדוק השלכות חוקיות והסכמה (במיוחד כשמדובר בילדים) ושקול קודם פתרונות מכשיריים/חשבון נפרד לפני הכנסת צד שלישי עם גישה להודעות.
אין דרך להסתיר שני חשבונות בתוך וואטסאפ אחד — התקן WhatsApp Business עבור החשבון הנוסף, הפעל ב־WhatsApp (Settings → Account → Privacy) נעילת מסך ב‑Face ID/Touch ID או קוד וסמוך גם על Screen Time לחסימת גישה; אני בדקתי שזה מונע מילדים לגשת לצ’אטים.