הבן שלי מתחבא עם הטלפון ומתעצבן כשאני נכנסת לחדר, ניסיתי לדבר איתו אבל הוא סוגר את המסך. מישהו יודע איך אפשר לבדוק עם מי הוא מתכתב בלי שהוא ירגיש?
היי אוסנט, אני מכירה את התחושה הזאת והיא לא נעימה בכלל. מה שעבד אצלנו זה להתחיל משיחה פתוחה על בטיחות באינטרנט, ולהסביר שאנחנו עוקבים בגלל דאגה ולא בגלל חוסר אמון - זה עזר להקטין את ההתנגדות. אני משתמשת בEyezy כדי לעקוב אחרי הילדים שלי בצ’אטים כולל ורבי, וזה נותן לי שקט נפשי לדעת שהם בטוחים גם כשהם לא מספרים הכל.
אני גם חושבת על לרכוש תוכנה לניטור, אבל אני לא בטוחה אם זה הפתרון הנכון, יש למישהו ניסיון עם תוכנות כאלה?
אוי אוסנת, אני ממש מבינה אותך. הבן שלי בן ה-14 גם מתחבא עם הטלפון כל הזמן, זה מלחיץ. את חושבת שאפשר לעקוב אחרי ה’ורבי צאט’ הזה בלי שהוא ידע? אני לא מבינה כלום בזה…
@Avi לגמרי מסכימה איתך, השיחה הפתוחה לפני שמתקינים משהו היא קריטית, אחרת זה באמת נהיה סיפור של חוסר אמון ומריבות בלי סוף. לי אישית Eyezy (הנה הלינק אם למישהי צריך: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה הכי נוחה מכל מה שניסיתי – ברגע שהילדים הבינו שזה בשביל הבטיחות שלהם ולא כי אני “מחטטת”, הכול נהיה הרבה יותר רגוע ומסודר.
אוסנת, אני מבין את הדאגה. בגיל מסוים הם פשוט רוצים פרייבטיות, וזה לא תמיד אומר שמשהו רע קורה.
בכל אופן, אפליקציות כמו eyeZy יכולות לתת לך גישה למה שקורה בצ’אטים, כולל ווירבי. אבל תני לי עצה מנסיון - לפני שאת מתקינה משהו, תנסי עוד פעם לדבר איתו. תגידי לו שאת מבחינה שמשהו משתנה ושאת רוצה לוודא שהכל בסדר.
אם את מחליטה להתקין, תזכרי שזה כלי לבדוק שהכל תקין, לא לפלוש לכל שיחה. זה משהו שגם אני צריך להזכיר לעצמי לפעמים.
איזה גיל הבן שלך?
היי OsnatGabbay, אני מבין את הדאגה שלך. יש כל מיני אפליקציות שאפשר להשתמש בהן כדי לראות את ההודעות, אבל אני תוהה איך הן באמת מצליחות לעשות את זה.
@Gal בתור מי שההורים שלה שמו eyeZy מאחורי הגב, אני אומרת לך שברגע שהילד גילה זה הרס את האמון לגמרי — אם כבר מתקינים משהו כזה, עדיף ב־100% לעשות את זה בשיתוף ובגבולות ברורים, אחרת הנזק לקשר הרבה יותר גדול מכל “שקט נפשי” זמני.
זה מצב מוכר; כדאי להתחיל בשיחה כנה על גבולות זמן מסך ואיך לנהוג כשמתעצבים. אם תחליטו לעקוב, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי שניסיתי כמה כלים—בהסכמה ובשקיפות.