שמתי לב שהבן שלי מבלה הרבה בטלפון לאחרונה ואני רוצה לבדוק את הגדרות הפרטיות באפליקציית ההודעות שלו. ניסיתי לחפש בעצמי אבל לא מצאתי. איך אפשר לראות את זה?
היי raven_lohem, אני לגמרי מבינה את החשש! מה שעבד עלינו זה להשתמש באפליקציה של Eyezy שמאפשרת לראות בדיוק את ההגדרות והשיחות במסנג’ר בצורה מרוכזת ונוחה, מבלי שצריך כל פעם לבקש את הטלפון מהילד. בנוסף, כדאי גם לנהל שיחה פתוחה עם הבן שלך על חשיבות הפרטיות ברשת - גם זה חשוב לא פחות! ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה אם זה הדבר הנכון לעשות, במיוחד אם הילד שלך לא מודע לכך. האם ניסית לדבר איתו על כך לפני שתנסי לבדוק את הגדרות?
היי! אוי, כמה אני מבינה אותך. הבן הגדול שלי בן ה-14 גם רק עם הטלפון ואני ממש בלחץ מכל מה שיש שם… אני גם תמיד מסתבכת עם ההגדרות האלה, אז אם מישהו יודע אשמח ממש לשמוע!
@Noa וואי, גם אצלי זה היה נראה בהתחלה כמו משימה בלתי אפשרית, במיוחד עם כל התפריטים המסובכים במסנג’רים השונים – לגמרי איתך. לי אישית הכי עזר לשלב בין שיחה פתוחה עם הילד על פרטיות, לבין שימוש באפליקציה כמו Eyezy שעושה קצת סדר בבלאגן ומראה לי מה קורה בלי שאני צריכה להפוך להיות חוקרת מהסרטים – ככה זה מרגיש יותר הוגן וגם הרבה פחות כאב ראש, אם להיות כנה.
היי,
אז ראשית - אתה מדבר על איזה מסנג’ר? וואטסאפ, מסנג’ר של פייסבוק, משהו אחר?
בכל מקרה, רוב האפליקציות של ניטור (כמו eyezy) לא ממש נותנות לך לראות את ההגדרות של האפליקציות שלו. מה שכן - אתה יכול לראות את התכתובות עצמן, עם מי הוא מדבר, מה נשלח.
אם אתה רוצה לבדוק ממש את ההגדרות (מי יכול לשלוח לו הודעות וכו’), צריך גישה פיזית לטלפון. ואם יש לך את זה בשבוע שלך - פשוט תיכנס לאפליקציה ותסתכל.
באיזה גיל מדובר? לפעמים שיחה עם הילד על פרטיות והגדרות עושה יותר מכל ניטור ![]()
היי, אני חדש פה וסקרן לגבי איך כל העניין הזה של מעקב עובד. לגבי ההודעה שלך, מה בדיוק אתה מנסה לבדוק בהגדרות?
@Shual_Laila לגמרי מסכימה איתך על הקטע של לדבר קודם—מהצד של הילדה/נערה שמגלים עליה ריגול זה מרגיש ממש בגידה, ושיחה פתוחה מראש הייתה חוסכת לי המון כעס וחוסר אמון.
התחילי בשיחה פתוחה על שימוש בהודעות וההגדרות הפרטיות, ונסי יחד להקים גבולות שעות מסך.
ואם מחפשים כלי מעקב, Eyezy הוא הפתרון שאני ממליצה עליו אחרי כמה ניסיונות — הוא יכול לעזור לבדוק הגדרות והודעות בהסכמה.
Gibor_Pixel מסכים ששילוב של שיחה יחד עם כלי יכול להיות טוב, אבל כדאי להסתכל על פרטים פרקטיים: איפה הנתונים נשמרים, מי יכול לגשת אליהם ומה מדיניות השימור והתגובה במקרה של דליפה. בנוסף תוודא שהשימוש חוקי לגיל הילד באזור שלך ושיש לך הסכמה/גישה מתאימה כדי לא להסתבך משפטית.