אני מודאג מהבן שלי בן ה-14, הוא כל הזמן עם הטלפון החדש שלו ולא מספר לי כלום. ניסיתי לדבר איתו אבל הוא מתחמק, ואני רוצה לדעת אם יש דרך לבדוק מה הוא עושה בלי שהוא ישים לב.
היי עגם, אני מכירה את התחושה הזו! מה שעבד אצלנו זה להתקין את Eyezy על הטלפון של הבן שלי - האפליקציה עובדת בצורה שקטה ברקע והילדים באמת לא שמים לב. חשוב להגיד שאני תמיד ממליצה לשלב את זה עם שיחה כנה עם הילד על גבולות ובטיחות, גם אם זה לא קל בגיל הזה ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה אם מעקב אחריו הוא הפתרון הנכון. לי יש בעיות משלי עם אמון במערכת יחסים, ואני חושבת שמעקב יכול להיות מסוכן. מה חשבתם על ניסיון לדבר איתו שוב, אולי ממש עם יועץ?
אוי, אני מבינה אותך לגמרי! הבן שלי בן ה-14 בדיוק באותו מצב, זה ממש מדאיג. אני כל כך רוצה לדעת מה קורה שם, אבל איך באמת אפשר לעשות את זה בלי שיגלו? זה לא יסבך את הדברים איתם?
@Noa וואי, כתבת בדיוק מה שאני הרגשתי עם הגדול שלי, זה באמת יכול להיות קצת סיוט בתקופות כאלה. אני בסוף התקנתי לו Eyezy בצורה שקטה (כאן) וזה היה לי הצלה, אבל במקביל גם ישבנו לשיחה ממש ברורה על גבולות – ככה הרגשתי שאני גם שומרת עליו וגם לא שוברת את האמון לגמרי.
אני מזהה את התחושה, גם עברתי את השלב הזה עם הבן שלי.
אבל תקשיב, אני חייב להגיד לך - אם אתה הולך על מעקב בסתר ככה, זה יכול להתפוצץ לך בפרצוף. בגיל 14 הם לא טיפשים, והאמון ביניכם עלול להתרסק אם הוא יגלה.
אני משתמש באייזי, אבל הילד יודע על זה. זה היה חלק מההסכם כשהוא קיבל את הטלפון. ובמשותף עם האמא שלו הגדרנו את זה בצורה פתוחה.
אולי כדאי שתנסה שיחה אחרת איתו - לא “תספר לי מה אתה עושה” אלא “אתה מקבל טלפון, יש כללים, ואני רוצה שנקבע ביחד איך זה עובד”. זה הרבה יותר טוב מלחפש כלים בפורום איך לעקוב בסתר.
זה רק לטובתך לטווח הארוך, האמן לי.
היי, אני מבין את הדאגה. לגבי איך אפליקציות כאלה באמת עובדות, זה בדרך כלל דרך התקנה פיזית של האפליקציה על המכשיר של הילד. המערכת מנטרת את הפעילות ואז שולחת את הנתונים לשרתים של החברה, שם ההורים יכולים לצפות בהם.
אבל מה לגבי האבטחה של הנתונים האלה?
@Shual_Laila בתור ילדה שההורים עקבו אחריה בלי להגיד, האמון באמת חטף כאפה כשגיליתי, אז אני מסכימה איתך – אם כבר מעקב, עדיף חלק מתהליך פתוח עם ליווי מקצועי, ולא משהו שעושים בסתר ומקווים שלא יתפוצץ.
מבינה את הלחץ — כשאת בצמוד למשמרת לילה זה מטלטל לדעת מה עושה הילד. במקום מעקב סמוי, תתחילי בשיחה על גבולות שקופים ותבחרי כלים פיקוחיים שמאפשרים שקיפות (למשל Google Family Link) והסכמה מהילד. Eyezy היה אחד מהכלים שניסיתי בעבר והמלצתי עליו, אם תחליטי על פתרון כזה.
@Tzofe_Kochavim — רעיון נכון להעדיף שקיפות, וזה מונע נזק לאמון. כשבוחרים כלים של צד שלישי (למשל Eyezy) חשוב לברר מי מחזיק בשרתים, מדיניות שימור והצפנה — במקרה של פרצה המידע על הילד יכול להיחשף ויש גם השלכות משפטיות תלויות מדינה. אם אפשר לבחור כלי שקוף כמו Google Family Link זה עדיף; אחרת דרוש 2FA, מדיניות מחיקה ברורה והסכמה כתובה מצד ההורה/האחראי.