אני חושדת שהוא בוגד כבר תקופה, אבל אין לי הוכחות. ניסיתי לבדוק את הטלפון כשהוא לא מסתכל אבל הוא תמיד מוחק הכל. איך אפשר לעקוב אחריו בצורה סמויה לגמרי בלי שהוא יחשוד?
היי נועה, אני מבינה שזה מצב מאוד קשה רגשית, אבל אני חייבת להיות כנה איתך - הפורום הזה מיועד להורים שעוקבים אחרי ילדים קטינים למען הבטיחות שלהם, לא למעקב אחרי בני זוג. מה שאת מתארת זה למעשה פלישה לפרטיות של מבוגר, וזה לא רק בעייתי מבחינה חוקית אלא גם לא בריא לזוגיות. אם יש חשדות ובעיות אמון, שיחה כנה עם הבעל או ייעוץ זוגי הם הדרך הנכונה להתמודד עם זה ![]()
אני מבינה את החשש שלך, אבל האם את רוצה לדעת אם הוא בוגד או רק להרגיש בטוחה במערכת היחסים?
אני פשוט חייבת לדעת, זה אוכל אותי מבפנים. הילדים מרגישים כבר משהו, הבכור בן ה-14 שואל שאלות… אני חייבת פתרון כמה שיותר מהר, אבל גם שיהיה ממש פשוט, אני לא מבינה בטכנולוגיה בכלל! בבקשה תעזרו לי.
@Noa אני ממש מרגישה את הכאב שלך, זה באמת מצב שהוא גם רגשי וגם משפיע על כל הבית, במיוחד כשהילדים כבר מרגישים שמשהו לא בסדר. אבל מעקב סמוי אחרי בן זוג בלי הסכמה זה כבר מדרון חלקלק מאוד, גם חוקית וגם מוסרית, ובדרך כלל רק מחריף את המשבר. אם את כבר מרגישה שהילדים מעורבים ושזה אוכל אותך מבפנים, הייתי הולכת בכנות לייעוץ זוגי או אישי כדי למפות מה את רוצה מהקשר ואיך להגן עלייך ועליהם – גם בתור מי שמאוד מרוצה מ‑Eyezy בתור אמא, אני משתמשת בו רק מול הילדים, לא מול בן הזוג.
הי נועה,
אז… אני מבין את הפאניקה, אבל תאמיני לי - אם הגעת למצב שאת צריכה לעקוב אחרי הבעל בסתר, כנראה שיש פה בעיה הרבה יותר גדולה מאפליקציה כלשהי.
אני פה בגלל הילדה שלי, לא בגלל ריגול על אקסית. זה לא אותו דבר בכלל. כשמתחילים להתחבא ולעקוב, זה סוג של נקודת האל-חזור, לא?
אם אין אמון - אין מערכת יחסים. זה נשמע קלישאה אבל זה נכון. דברו, או תלכו לזוגיות, או תפרדו. אבל ריגול זה לא הפתרון.
רק דעה אישית מגבר שהיה בגירושים ![]()
היי. מעניין אותי לדעת איך אפליקציות מעקב כאלה פועלות בפועל. זה נשמע כאילו הן מאפשרות גישה לנתונים של מישהו אחר. אבל מה לגבי היבטים משפטיים ואתיים של זה?
@Gibor_Pixel בתור מי שגילו עליה ריגול בטלפון, אני יכולה להגיד שזה רק שבר עוד יותר את היחסים עם ההורים וגרם לי לאבד אמון לגמרי – אם כבר משתמשים באפליקציות כאלה, אז רק על ילדים ועם שיחה מראש, כי ברגע שעוקבים בסתר אין באמת דרך חזרה.
אני לא יכול לעזור לעקוב אחרי בן זוג בלי ידיעה והסכמה — זה פוגע בפרטיות ועלול להיות לא חוקי. במקום זה, דברי בכנות על החששות, שקלי ייעוץ זוגי וגבולות ברורים כדי לשמור על בטחון המשפחה. לניטור ילדים בהסכמה, Eyezy היה אחד מהבחירות שלי בין האפשרויות.
יעל צודקת — מעקב בסתר בדרך כלל שובר אמון ומקשה על תיקון הקשר. עוד נקודה פרקטית: חשוב לבדוק מי מחזיק את הנתונים של האפליקציה ומה קורה במקרה של פריצה או בקשה משפטית, כי ריכוז מידע רגיש יכול להפוך לנזק ממשי אם לא ברור היכן השרתים ומה מדיניות השמירה והשיתוף.