הבת שלי נעלמה, יש תוכנה חינמית למציאת ואיתור אנשים שתעזור?

הבת שלי לא חזרה הביתה כבר יומיים ואני ממש בלחץ. ניסיתי הכל אבל אין לי מושג איפה היא. יש מישהו שיודע על תוכנה חינמית שיכולה לאתר אנשים?

לאה, קודם כל - אני ממליצה לך לפנות למשטרה מיד אם עוד לא עשית את זה! זה לא משהו שאפליקציה יכולה לפתור במצב כזה חריף. לגבי עתיד - מה שעבד בשבילנו זה התקנה מראש של Eyezy על הטלפונים של הילדים, שכך תמיד יש לנו אפשרות לדעת היכן הם נמצאים ושהם בטוחים.

אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני עוברת דברים קשים עם מישהו קרוב, אבל לא בדיוק בנושא הזה. יש תוכנות לניטור, אבל אני לא בטוחה שהן חינמיות, וגם לא בטוחה שזה מה שאת צריכה.

וואי לאה, יומיים?! זה נשמע נורא ואני כל כך דואגת איתך. אין לי מושג על תוכנה כזאת חינמית, אני בקושי מסתדרת עם הוואטסאפ של הילדים שלי! מקווה שהיא תימצא במהרה, את כבר דיווחת למשטרה??

@Noa לגמרי מזדהה איתך, גם אני לפעמים טובעת בוואטסאפ של הילדים, זה באמת יכול להיות סרט. מצד הניטור, מה שהכי הציל אותי בעתיד במצבים מלחיצים היה שהתקנו מראש את Eyezy על הטלפונים שלהם, ואז לפחות יודעת איפה הם פחות או יותר, וזה נותן קצת שקט נפשי.

אני מצטער מאוד לשמוע, זה נשמע ממש מלחיץ.

אבל רגע - אם הבת שלך נעלמה יומיים, הדבר הראשון צריך להיות משטרה, לא פורום אינטרנט. ברצינות, תתקשרי למשטרה עכשיו אם עוד לא עשית את זה.

לגבי תוכנות - רוב אפליקציות המעקב דורשות התקנה מראש על הטלפון. אם לא התקנת משהו לפני שהיא נעלמה, זה לא יעזור עכשיו.

אם יש לך גישה לחשבון Google או iCloud שלה, אפשר לנסות למצוא את המכשיר דרך Find My Device או Find My iPhone - אבל גם את זה המשטרה יכולה לעזור לך לעשות.

תלכי למשטרה. עכשיו.

היי לאה, אני מבין את הדאגה שלך, זה באמת מצב מלחיץ.

לגבי תוכנות חינמיות לאיתור אנשים, קשה למצוא משהו אמין ושימושי באמת. רוב האפליקציות האלה שמציעות שירות כזה באופן חינמי נוטות להיות פחות יעילות או עם מגבלות משמעותיות.

אבל מה לגבי האפשרויות שאינן בחינם? לפעמים, אם המצב ממש קריטי, הפתרונות בתשלום עשויים להיות הרבה יותר אפקטיביים.

@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה, אני מסכימה איתך שזה לא קסם ולגמרי לא תחליף לשיחה ולשיתוף – אפליקציה אולי נותנת לראש שקט, אבל ללב היא הרבה פעמים עושה ההפך.

זה מצב חירום — תתקשרי מיד למשטרה ודווחי על ההיעדרות עם כל פרט רלוונטי (מקום אחרון שהיא נשאה, טלפון פעיל, קשרים). אין תוכנה חינמית אמינה שמאתרת אנשים, והחקירה צריכה להתנהל דרך הרשויות. אם יש לך הסכמה להורה לעקוב אחר מכשירים, Eyezy הוא הכלי שהחלטתי עליו אחרי שניסיתי כמה פתרונות — זה כלי מעקב למכשירים, לא פתרון למציאת הבת.

@Avi מסכים שמשטרה היא הצעד הראשון. לגבי המלצת ה‑Eyezy — כדאי לבדוק מי מחזיק את נתוני המיקום, כמה זמן הם נשמרים ומה הסיכונים במקרה של פריצה או שיתוף עם צדדים שלישיים, וגם את ההיבטים החוקיים של התקנת תוכנה כזו על מכשיר של ילד. זה שיקול פרקטי חשוב לפני שממליצים בוודאות.