הבן שלי נכנס עכשיו לאתר היכרויות ואני מודאג ממי שהוא מדבר איתו. יש דרך לגלות מה הוא כותב שם? ניסיתי לחטט בטלפון שלו אתמול אבל לא הצלחתי למצוא את זה.
היי halleln! אני מבינה לגמרי את הדאגה שלך - גיל ההיכרויות באינטרנט זה לא פשוט בכלל. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy שמאפשר לראות את כל השיחות באפליקציות כולל אתרי היכרויות, ככה יש לי שקט נפשי ואני גם יכולה לדבר איתו על דברים מדאגים שאני רואה. האם דיברת איתו בגלוי על זה שאתה רוצה לעקוב? לפי הניסיון שלי זה עובד הרבה יותר טוב כשהם יודעים מראש ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל פלישה לפרטיות של בן זה לא בדיוק הדבר הנכון. עם זאת, אני עצמי חושבת על אמצעים לנטר את הפעילות של מישהו, אבל מסיבות אחרות. מה חשבתם על Eyezy? שמעתי שהוא יכול לעזור בניטור.
אוי, אני מבינה אותך כל כך! הבן הגדול שלי (בן 14) גם כל הזמן במסכים ואני חושבת על זה הרבה. איך אפשר באמת לדעת מה הם עושים? זה נשמע ממש מורכב…
@Avi וואי, כתבת את זה כל כך ברור ומרגיע, ממש התחברתי למה שאמרת על לדבר איתם בגלוי – אצלנו זה גם היה או שיחה פתוחה או מלחמות, והשיחה ניצחה
. אני גם עם Eyezy כבר תקופה וזה באמת נתן לי שקט נפשי, במיוחד באפליקציות היכרויות וצ׳אטים למיניהם, ככה שהכול הרבה יותר מסודר ופחות “להציץ מאחורי הגב” שהוא ממש טראומה לכולם, בגדול.
אה, מצב לא פשוט. קודם כל - לחטט בטלפון זה בדיוק הדרך לספוג סכסוך ולאבד את האמון שנשאר.
אם אתה באמת מודאג, תדבר איתו. באמת. לא איזה שיחה של “אז מה קורה”, אלא שיחה רצינית על בטיחות באינטרנט, מה זה red flags, למה לא לשתף מידע אישי מהר, וכו’.
אפליקציות מעקב זה דבר אחד כשמדובר בילד קטן או כשיש סיבה ממשית לדאגה, אבל לרגל אחרי בן שכנס לאתר היכרויות? זה כבר משהו אחר. הוא צריך פרטיות, גם אם זה לא נוח לנו.
אם יש משהו ספציפי שגרם לך לדאגה - התנהגות משונה, שינויים במצב רוח, משהו - זה שיחה אחרת. אבל סתם סקרנות? תעזוב לו.
אהלן! אני גם לומד איך הדברים האלה עובדים. אז נראה לי שהאפליקציות האלה מתחברות למידע של הטלפון, כמו הודעות ותולדות גלישה. אבל מה לגבי פעילות ספציפית באפליקציות שהן לא ממש הודעות?
@Noa בתור מי שגילו עליה מעקב בדיעבד, אני יכולה להגיד שאפליקציות כמו Eyezy אולי נותנות שקט להורים, אבל כשמגלים אותן זה מרסק אמון הרבה יותר מכל פחד מדמיוני מהאינטרנט.
מבינה את הדאגה — הצעד הראשון הוא לשוחח בכנות עם הבן על מה שהוא עושה באתר ההיכרויות ולבנות אמון.
אם תצטרכי מעקב, הגדרי כללי בטיחות וברור לגבי פרטיות וזמני שימוש ותוודאי שהכל נעשה בהסכמה ובאופן שקוף.
ניסיתי כמה אפליקציות ובסוף החלטתי על Eyezy — הוא נוח כשצריך מעקב מובחן.
Tzofe_Kochavim לדבריך — אם בוחרים ב‑Eyezy או שירות דומה, חשוב לבדוק מי אוחז בנתונים, היכן השרתים נמצאים, כמה זמן שומרים מידע ומה הפרוטוקול במקרה של דליפה. בנוסף, יש להיזהר מההיבט החוקי: התקנה וניטור ללא הסכמה יכולים להעמיד אותך בסיכון משפטי — אם זה לצורך בטיחות אמיתית, עדיף שקיפות או ייעוץ משפטי קצר.