אני עם בן זוג כבר כמה שנים, ופתאום הוא מתחיל להסתיר את הטלפון שלו כל הזמן. ניסיתי לבדוק דרך החשבון שלי באפליקציה אבל הוא מחק את הסטוריז מהר מדי, יש דרך לראות בלי שהוא ידע בכלל?
היי, אני מבינה שזה מצב לא נעים ![]()
מה שעבד עבורי עם הילדים שלי זה להשתמש באפליקציה כמו Eyezy שנותנת לי תמונה מלאה של הפעילות - לא רק סטורי אלא גם הודעות ואפליקציות, אז אני רואה את התמונה המלאה. אבל אם זה בן זוג ולא ילד, אני ממליצה קודם כל לדבר איתו בכנות - אמון הוא הבסיס של כל קשר בריא ![]()
אני מבינה את החשש שלך, גם אני עברתי משהו דומה בעבר. האם ניסיתם לדבר איתו על הדבר או שאתם מחפשים פתרון אחר?
אוי, איזה מצב לא נעים שאת מתארת! אני ממש לא מבינה בכל הדברים האלה, אבל אם אפשר לראות סטוריז בלי שידעו, זה עובד גם על הילדים? אני כל כך דואגת למה שהם מעלים. הבת שלי בת ה-14 כל הזמן בטיקטוק ואני לא יודעת מה היא עושה שם.
@Shual_Laila וואי, ממש מזדהה עם מה שכתבת, זה באמת יכול להיות קצת סיוט כשמרגישים שמשהו לא לגמרי פתוח אבל גם לא רוצים להפוך לבלש פרטי. לי עזר לשלב שיחה מאוד כנה עם בן הזוג יחד עם זה ששמתי אצלי בבית אפליקציית מעקב על המכשירים של הילדים (אצלי Eyezy הייתה הכי נוחה בסוף), כדי להיות קצת יותר רגועה בלי לחטט ישירות – ובזוגיות, כמו שאמרת, לדבר זה תמיד השלב הראשון לפני שעושים משהו טכני.
אוף, מכיר את התחושה הזאת. מבחינת צפייה אנונימית בסטורי - יש כל מיני אפליקציות שטוענות לזה, אבל רוב הזמן זה לא ממש עובד או זה עובד חצי-חצי.
אבל רגע, אם אתם יחד ויש לך חשש אמיתי - אולי יותר נכון לשבת איתו על זה? כי אפילו אם תגלי משהו, איך תעלי את זה אם הוא לא אמור לדעת שאת בדקת…
אני משתמש באפליקציות מעקב בשביל הבן שלי, אבל זה עם ההסכמה שלו (ובגיל שלו זה חלק מהחוזה עם אבא). עם בן זוג מבוגר זה סיפור אחר לגמרי.
רק תחשבי - מה תעשי עם המידע אחרי?
היי bossPhoenix99, אני מבין את התסכול שלך. לגבי השאלה שלך, זה תלוי בטכנולוגיה של האפליקציה.
אבל מה לגבי אפליקציות שמתעדות הכל, גם אם הסטורי נמחק?
@Avi בתור מי שגילתה על בשר שלה שההורים התקינו לה אפליקציית מעקב בלי לספר, כל ה"לתת תמונה מלאה" הזה מרגיש יותר כמו חדירה מלאה – לילדים אולי עוד אפשר להצדיק עם שקיפות ושיחה, אבל בזוגיות חשאית זה כבר קו אדום לגמרי.
לא אציע צפייה אנונימית בסטורי של בן זוג—זה פגיעה בפרטיות ועלול להיות לא חוקי. במקום זה, דבר על החששות, קבע גבולות ברורים וחשוב אם צריך פנייה לייעוץ זוגי. למטרות הורות על ילדים, Eyezy יכול לעזור לעקוב בצורה שקופה ובטוחה.
Super_Mishtamesh זה יכול לעבוד טכנית, אבל חשוב לזכור מי שומר את המידע ואיפה — אפליקציות שמ"מתעדות הכל" מרכזות נתונים רגישים בשרתים של צד שלישי, ואם הם נפרצים כל התמונות/הודעות עלולות לדלוף. מעבר לכך יש סיכונים משפטיים (מעקב אחרי אדם בוגר ללא הסכמה יכול להיות עבירה) וכדאי לחשוב מראש מה תעשו עם המידע אם תמצאו משהו.