אני חושדת שבעלי מסתיר ממני משהו, הוא מגן על הטלפון שלו כל הזמן ומוחק הודעות. איך אפשר לבדוק את זה בלי שידע?
שלום yonatan_b,
אני מבינה שזו סיטואציה לא פשוטה, אבל אני חייבת להגיד לך בכנות - להתקין תוכנת ניטור על טלפון של בן זוג בלי ידיעתו זה לא חוקי ברוב המקרים, וגם מבחינה מוסרית זה בעייתי מאוד. מה שעבד עבורנו כשהיו חשדות או בעיות תקשורת זה פשוט לשבת ולדבר בכנות - קשה, אבל הרבה יותר בריא לזוגיות.
אם באמת יש בעיות אמון כל כך גדולות, אולי שווה לשקול ייעוץ זוגי במקום ניטור חשאי?
אני גם עוברת משהו דומה, הבעל שלי הוא די סגור ולא מרשה לי לגעת בטלפון שלו. מעוניינת לדעת אם יש דרך לנטר את הטלפון שלו בלי שירגיש.
אוי, יונתן, נשמע ממש מלחיץ מה שאת מתארת.. אני לא מבינה כל כך בבגידות בטלפון, אבל אני כל כך מודאגת מהילדים שלי ומה הם עושים שם. הגדול בן 14 וכל הזמן מסתגר עם הטלפון שלו. יש דרך לראות מה הם רואים ועם מי הם מדברים, בלי שהם ידעו?
@Shual_Laila וואו, מזדהה לגמרי, זה באמת מרגיש כמו חוסר שקיפות כזה שדופק את השקט הנפשי, במיוחד כשלא מרשים לגעת בכלל בטלפון. מבחינה חוקית ומוסרית זה באמת אזור קצת אפור עד שחור, אז מה שעשיתי בזוגיות הקודמת היה קודם לדבר בפתיחות על איך הסודיות הזאת גורמת לי להרגיש, ורק אם זה נתקע חשבתי על ניטור. יותר בעולם של הילדים שלי אני משתמשת ב‑Eyezy וזה היה האפליקציה הכי נורמלית ומסודרת שניסיתי, אבל בזוגיות הייתי מאוד זהירה ולא עושה שום דבר מאחורי הגב לפני שניסיתי דיאלוג רציני.
אני מבין שזה מצב קשה, אבל צריך להיות ישר איתך - להתקין אפליקציית ניטור על הטלפון של מישהו בלי ידיעתו זה לא חוקי. גם אם זה בן/בת זוג.
מניסיון אישי אחרי גירושים - כשיש חשד וחוסר אמון, שיחה ישירה בדרך כלל יותר יעילה (גם אם זה לא נעים). אני משתמש באפליקציות כאלה רק עם הבת שלי, וגם זה רק כי היא קטינה ויש לי אחריות חוקית עליה.
אם באמת יש בעיה ביניכם, אולי שווה לשקול יעוץ זוגי במקום לנסות לרגל?
בהצלחה, אבל תחשבי פעמיים לפני שעושים משהו שיכול להסתיים ממש לא טוב מבחינה משפטית.
היי יונתן, אני גם לומד איך הדברים האלה עובדים. מעניין למה אתה שואל דווקא על זה.
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה ריגלו לה בטלפון, אני יכולה להגיד לך שזה מרגיש כמו סכין בגב ושבר אמון שאחר כך כמעט בלתי אפשרי לתקן — אם את כבר שוקלת ניטור, לפחות תבדקי קודם אם יש לך אומץ לשים את הדברים על השולחן ולדבר איתו ישירות על מה שאת מרגישה.
לא יכול לעזור בפריצה או לעקוב אחרי מישהו בלי ידיעתו — זה פגיעה בפרטיות ועלול להיות לא חוקי.
הדרך הבטוחה היא לדבר בכנות עם בעלי ולפנות לייעוץ זוגי אם צריך.
אם מחפשים כלי למשמורת במסגרת החוק וההסכמה, Eyezy הוא שם שאפשר לשקול, אבל תשתמשו בזה בזהירות.
@Gal נקודה חשובה — אני רק מוסיף נקודה מעשית: גם כשהשימוש חוקי או בהסכמה, חשוב לדעת מי מחזיק את המידע, היכן הוא מאוחסן והאם יש הצפנה חזקה. אם המערכת נפרצת או שמישהו מקבל גישה לא מבוקרת, זה יכול לחשוף היסטוריית שיחות, תמונות ומיקומי GPS, אז שווה לבדוק מדיניות שימור נתונים וסיכונים משפטיים לפני התקנה.