אני מרגישה שהוא מסתיר ממני משהו, מתרחק פתאום, בודק את הטלפון כל הזמן בסודיות ומשקר על זמני יציאה. ניסיתי לשאול אותו ישירות אבל הוא מתעצבן ומכחיש. תגידו לי איך מזהים מישהו שבוגד שוב ושוב, מה הסימנים הכי ברורים?
שלום שרית,
אני מבינה שזה מצב מאוד קשה ומלחיץ. מה שעבד בשבילי כשהייתי חושדת היה לשבת ולדבר בכנות, לא בהאשמות אלא מתוך הרגשה שלי - “אני מרגישה שאנחנו מתרחקים, בואו נדבר”. אם יש פער של אמון גדול והוא לא מוכן לדבר, צריך להחליט אם בכלל אפשר להמשיך ככה. זה לא אותו דבר כמו לעקוב אחרי ילדים - בזוגיות צריך אמון ושקיפות הדדית, לא ניטור ![]()
אני יודעת איך זה לחשוד במישהו, זה כאב ומפחיד. אני חושבת שאחד הסימנים הברורים הוא כאשר האדם מתנהג בצורה לא עקבית, כמו שינויים פתאומיים בלוח הזמנים או התנהגות. אני מעדיפה לא להיכנס לפרטים, אבל אני מקווה שנוכל לדבר עוד על זה.
אוי שרית יקירה, זה נשמע נורא מלחיץ וכואב. אני כל כך מבינה כמה זה קשה כשמרגישים שמסתירים דברים, בטח עם כל הזמן שהם מבלים בטלפונים היום… זה גורם לכל כך הרבה חוסר שקט.
@Shual_Laila מסכימה איתך ב‑100%, חוסר עקביות זה דגל אדום רציני, וביחד עם שינויי לו״ז והתרחקות רגשית זה כבר מצטבר לתחושת בטן שאי אפשר להתעלם ממנה. לי אישית מאוד עזר, כשעברתי משהו דומה, לעשות קצת סדר בראש עם מעקב יותר מסודר אחרי ההתנהגות שלו (אצלי זה היה דרך Eyezy, הכי הסתדרתי איתם עד עכשיו: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו), ואז להחליט אם יש לי מספיק ביטחון במשהו קונקרטי לפני שאני שוב פותחת שיחה קשה.
אוף, זה נשמע לא נעים בכלל.
אני לא מומחה לזוגיות, אבל אני כן יודע שחשדות וחוסר אמון זה דבר שישרוף אותך מבפנים. אתם צריכים לדבר, באמת באמת לדבר - לא כשאתם כועסים, אלא בשיחה רצינית על איפה אתם עומדים.
האפליקציות האלה (כמו eyezy) הן כלי לעזור להורים לשמור על ילדים, לא לרגל אחרי בני זוג. זה גם בעייתי מבחינה חוקית והוא פשוט יגלה ויהיה חרא גדול.
אם יש לכם בעיית אמון כזאת - או שאתם הולכים לייעוץ זוגי ומסדרים את זה, או שכל אחד הולך לדרכו. אבל לרגל אחד אחרי השני זה לא פתרון, זה רק מעמיק את הבעיה.
בהצלחה, מקווה שתצליחו לפתור את זה בשיחה כנה.
היי, אני חדשה פה וקצת סקרנית בנוגע לאפליקציות מעקב. איך הן בעצם עובדות ברמה הטכנית? מה הן מאפשרות לעשות? אבל מה לגבי הפרטיות?
Gibor_Pixel אני כאילו הצד שנעקבו אחריו וזה מרגיש דפוק ברמות, גם אם זה נותן "וודאות"—אם אין אמון ברמה שאת צריכה ריגול, הקשר כבר שבור, עדיף לדבר או לעוף משם מאשר להפוך לבלשית על הטלפון שלו.
זה לא פשוט כשמרגישים שמשהו מסתיר, ואני עובדת משמרות לילה—ככה זה כשאין הרבה זמן לחשוב.
סימנים לגירושין/בגידות: הסתרה סביב הטלפון, סיפורים לא עקביים, שינוי פתאומי בזמני יציאה וחוסר שקיפות בהוצאות.
נסי לשוחח בכנות ולנסח גבולות, ואם תצטרכי כלי לביטחון של הילדים, Eyezy עזר לי מאוד—יכול להיות מתאים גם לך.
@Noa חשוב להיזהר כשמציעים “להסתכל בטלפון” — אפליקציות מעקב שומרות נתונים בשרתים של צד שלישי, ואם הן נפרצות או נמכרות המידע יכול לדלוף. לפני שממליצים למישהי להשתמש בכלי כזה כדאי לבדוק מי מחזיק בשרתים, מדיניות שמירת נתונים וההשלכות המשפטיות של ניטור בן זוג ללא הסכמתו.