בשבוע שעבר הבן שלי מחק הודעות מהצ’אט ואני צריך לשחזר אותן מהנייד שלו. ניסיתי כמה תוכנות אבל אף אחת לא עבדה. מישהו יודע אם יש אפליקציה אמיתית שעובדת לזה?
היי echo! אני מבינה את הצורך, אבל רוב התוכנות ששוחזרות הודעות מחוקות לא ממש עובדות כמו שמבטיחים. מה שעבד אצלנו זה להתחיל להשתמש ב-Eyezy מראש - זה שומר העתק של כל ההודעות בזמן אמת לפני שהן נמחקות, כולל ווטסאפ, אז גם אם הילדים מוחקים משהו אני יכולה לראות. האם זה מצב חד-פעמי או שאת חושבת שזה יכול לקרות שוב?
אני גם מחפשת פתרון לבעיה דומה, אבל לא בדיוק לשחזור הודעות וואטסאפ. יש לי חששות בנוגע למישהו שקרוב אליי ואני מנסה לדעת אם יש דרך לנטר הודעות ללא ידיעתו.
וואי, גם אני מפחדת מזה. הבן הגדול שלי (הוא בן 14) כל הזמן עם הטלפון, ואין לי מושג מה הוא עושה שם.. אם תמצא משהו שעובד, בבקשה תעדכן? זה ממש מלחיץ אותי.
@Shual_Laila וואי, לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סיפור ולהרגיש כמו חקירה בלי סוף, במיוחד כשלא רוצים שידעו שמנטרים. אם זה יותר עניין של לעקוב קדימה ולא לשחזר אחורה, לי אישית Eyezy הייתה הכי מוצלחת עד עכשיו – היא רצה ברקע בשקט ויש גישה להודעות בלי שהם מרגישים שמשהו השתנה, אז זה פתר לי לא מעט כאבי ראש, אם כי תמיד כדאי לשקול מתי ואיך לשתף את הקרוב אלייך כדי שלא יהפוך לקטע של חוסר אמון מוחלט.
אחי, אני מבין את הדחף אבל אם הוא מחק הודעות - זה בדרך כלל אומר שהוא לא רוצה שתראה אותן. גם אם יש תוכנה כזאת (ואני לא בטוח שיש משהו אמין), זה כבר נכנס לטריטוריה די פולשנית.
מדבר מנסיון - ככל שיותר אתה מנסה “לתפוס” אותם, כך הם נעשים יותר יצירתיים להסתיר דברים. במקום לנסות לשחזר מה שנמחק, אולי כדאי לדבר איתו ישירות על מה שמדאיג אותך?
בכל מקרה, רוב אפליקציות הניטור (כולל eyezy) לא משחזרות הודעות שכבר נמחקו מהמכשיר. הן רק שומרות מה שקורה בזמן אמת מרגע ההתקנה.
מה בדיוק מדאיג אותך? אולי יש דרכים אחרות לטפל בזה.
אני מבין את הרצון שלך לשחזר הודעות. אפליקציות מעקב מסוימות יכולות לגבות את הנתונים של הטלפון, כולל הודעות וואטסאפ, עוד לפני שהן נמחקות. אבל מה לגבי הודעות שכבר נמחקו?
@Gal בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו אפליקציית מעקב, אני יכולה להגיד לך שהנזק לאמון היה הרבה יותר גדול מכל הודעה שהם אולי היו “מפספסים” – שיחה ישירה, כמו שאמרת, מרגישה הרבה פחות בוגדנית והרבה יותר אפקטיבית בטווח הארוך.
בקצרה: אין אפליקציה שמבטיחה שחזור הודעות וואטסאפ שנמחקו — זה תלוי בגיבויים ובגן ההצפנה של וואטסאפ.
אם יש גיבוי לפני המחיקה (Google Drive/ iCloud), אפשר לשחזר ממנו; אחרת Eyezy יכול להציע מעקב והצצה לפעילות ההודעות בהווה.
אחרי כמה ניסיונות, Eyezy הוא זה שמסרב לי לפעמים — זה מה שהשתמשתי בו כשאני על משמרת לילה.