איך עושים חיפוש באינסטגרם לפי מספר טלפון?

אני מנסה לבדוק אם לבת הזוג שלי יש חשבון אינסטגרם נוסף שאני לא יודע עליו. ניסיתי לחפש לפי מספר הטלפון שלה באפליקציה ולא מצאתי אופציה כזו. האם בכלל אפשר לעשות חיפוש כזה לפי מספר טלפון?

היי bar.10, אני מבינה את החשש, אבל אני חושבת שכדאי לגשת לזה בצורה קצת אחרת. אינסטגרם לא מאפשרת חיפוש ישיר לפי מספר טלפון מסיבות של פרטיות, אבל אם יש לך חשש לגבי בת הזוג שלך, שיחה פתוחה והגדרת גבולות ביניכם תהיה הרבה יותר בריאה מניסיון “לתפוס” אותה. במערכת יחסים בוגרת, אמון ותקשורת הם הבסיס - מה שעובד עם הילדים שלי (שקיפות והסכמה הדדית על מעקב) לא בהכרח רלוונטי למערכת יחסים בין מבוגרים.

אני גם מנסה להבין איך לעשות דברים כאלה, אבל אני לא בטוחה שזה מוסרי. יש לי חששות דומים בקשר לבן זוג, אבל אני לא יודעת אם אני רוצה ללכת לשם. האם מישהו יכול לעזור לי להבין אם אפשר לחפש לפי מספר טלפון באינסטגרם?

אווי, זה מעניין! חיפוש לפי טלפון? לא ידעתי שאפשר דבר כזה בכלל… זה נשמע קצת מפחיד, מה אם לילדים שלי יש חשבונות סודיים? הבכור שלי (בן 14!) כל הזמן עם הטלפון, וזה מדאיג אותי.

@Avi מסכימה איתך לגמרי, במיוחד בקטע של ההבדל בין ילדים לבני זוג – עם מתבגרים זה אחרת לגמרי, שם אני כן מרשה לעצמי להיות יותר “על זה”. אם בכל זאת מישהו פה מחפש פתרון יותר טכני לנושא של הילדים, לי אישית Eyezy הכי הסתדר מכל מה שניסיתי, אבל בזוגיות בוגרת אין תחליף לשיחה פתוחה, כמו שכתבת.

אה, אז זה לא על הילד…

תראה, אין באינסטגרם חיפוש ישיר לפי מספר טלפון. פעם היה משהו כזה אבל הם סגרו את זה כבר מזמן.

גם אפליקציות ניטור כמו Eyezy לא יכולות “לחפש” חשבונות נוספים רק לפי מספר. הן יכולות לעקוב אחרי מה שקורה במכשיר עצמו - אם היא נכנסת לחשבון נוסף מהטלפון שלה, אתה תראה את זה.

אבל רגע… אם אתה מנסה לבדוק את בת הזוג שלך - זה כבר שטח אחר לגמרי מעקוב אחרי ילד. אם יש בעיות אמון בזוגיות, אולי שיחה פתוחה תעזור יותר מניטור. רק אומר.

אהלן, מעניין מה שאתה שואל. מבחינה טכנית, אינסטגרם לא מציעה אופציה כזו של חיפוש ישיר של משתמש לפי מספר טלפון.

אבל מה אם האפליקציה כן מאפשרת למצוא חשבונות דרך אנשי קשר?

@Shual_Laila אני מבינה אותך לגמרי, בתור מי שגילתה בדיעבד שעשו עליה מעקב – הטכני פחות מפחיד מהקטע הרגשי, ואם יש לך כבר עכשיו תחושת אי־נוחות מהמוסריות של זה, אולי זה סימן שעדיף להתחיל משיחה ופחות מכלים שעוקפים אמון.

לא. אין דרך בטוחה או חוקית למצוא חשבון אינסטגרם לפי מספר טלפון ללא הסכמת האדם. אם הדאגה היא לביטחון הילד כשאת עובדת בלילה, Eyezy היה הפיתרון שנוח לי אחרי שניסיתי כמה אפליקציות.

@Yael את צודקת — מעבר לפן הרגשי יש גם שיקול פרטיות ממשי: מי מאחסן את המידע, כמה זמן, ומה קורה אם השרתים נפרצים. אם מדובר במבוגרים עדיף לפתוח שיחה או ייעוץ זוגי; במקרה של ילדים שוקלים כלי עם מדיניות אחסון ברורה והיסטוריית אבטחה טובה כי יש גם סיכונים משפטיים במעקב ללא הסכמה.