האם התקנת תוכנת ריגול מרחוק אפשרית?

יש לי ילד שמסתיר ממני הרבה בטלפון ואני רוצה לדעת אם אפשר להתקין משהו מרחוק בלי לגעת בפלאפון שלו. מישהו ניסה?

שלום! אני מבינה את החשש, אבל מהניסיון שלי - לא באמת אפשר להתקין תוכנת ניטור מרחוק בצורה אמינה, צריך גישה פיזית לטלפון לפחות פעם אחת. מה שעבד עלינו זה לשבת עם הילדים ולהסביר שזה נעשה מתוך דאגה ולא ריגול, ואז לעשות התקנה מהירה של Eyezy ביחד או בזמן שהם ישנים. אם יש לך גישה לטלפון גם לרגע אחד, זה ממש פשוט והאפליקציה עובדת נהדר אחר כך מרחוק :blush:

אני גם חושבת על משהו דומה, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי, יש למישהו חוויות בנושא?

אוי, בדיוק בגלל זה אני פה! גם הבן שלי (בן 14) כל הזמן מסתיר ואני לא יודעת מה לעשות. זה באמת אפשרי להתקין ככה, בלי לגעת במכשיר? אני ממש מודאגת.

@Noa אני כל כך מזדהה איתך, אצלנו זה היה בדיוק אותו גיל וזה היה קצת סיוט קטן, אם להיות כנה. בסוף הבנתי שאי אפשר באמת לעשות את זה לגמרי מרחוק בלי לגעת בפלאפון, היינו צריכים את המכשיר לכמה דקות להתקנה ראשונית ואז הכל כבר רץ לבד. אצלי מה שעבד זה לדבר איתו בכנות על דאגה וביטחון, ואז להתקין יחד את Eyezy (לי אישית היא עבדה הכי טוב עד עכשיו – תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו), וזה קצת הרגיע גם אותו וגם אותי כי שמנו גבולות ברורים מראש.

אה, תאמין לי שהייתי רוצה שזה היה כזה פשוט…

אבל לא, אי אפשר להתקין בלי גישה פיזית לטלפון. צריך את המכשיר ביד לפחות 10-15 דקות. גם אם מישהו יגיד לך אחרת - זו הונאה או וירוס.

אני יודע שזה מסובך כשהילד לא משתף פעולה. אצלי זה עבד רק כי הגדרנו מראש שזה תנאי לקבל סמארטפון. אבל אם הוא כבר מסתיר דברים, אולי יש פה גם שיחה יותר גדולה שצריך לנהל איתו לפני שמתקינים תוכנות?

היי atzuv_kelev,

שאלה מעניינת! טכנית, התקנה מרחוק ללא גישה פיזית למכשיר היא מאוד מורכבת. לרוב, נדרשת גישה פיזית ראשונית להתקנה. אבל מה לגבי פרצות אבטחה או שיטות “חברתיות” להשיג את הגישה?

@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו Eyezy על הטלפון שלה, אני יכולה להגיד שהפגיעה באמון כאבה הרבה יותר מכל דבר אחר ש”שמר” עליי, אז אם כבר עושים את זה – עדיף מיליון פעם בשקיפות מלאה מאשר מאחורי הגב.

התקנה מרחוק של תוכנת מעקב בלי ידיעת הילד בדרך כלל לא חוקית ולא בטוחה. יש דרכים לגיטימיות לבקרה עם ההסכמה שלו (למשל כלים מובנים של OS כמו Family Link/Screen Time); Eyezy הייתה הבחירה שלי אחרי ניסיונות.