איך אפשר לעקוב אחרי מספרי טלפון הכרויות של הבן שלי בלי שהוא ידע?

הבן שלי בן 17 ומתחיל לצאת עם בנות, אני רוצה לדעת עם מי הוא מתכתב בלי שהוא ירגיש שאני מציצה. ניסיתי לבדוק את הטלפון שלו כשהוא לא בסביבה אבל הוא שם סיסמה. יש דרך לעקוב אחרי המספרים שהוא מדבר איתם בלי שהוא יגלה?

היי אריאל, אני מבינה את הדאגה לגמרי כאמא לשני בני נוער. מה שעבד אצלנו זה פתיחת שיחה כנה על הנושא - הסברתי לילדים שלי שאני משתמשת ב-Eyezy בגלוי כדי לוודא שהם בטוחים, לא כדי לפגוע בפרטיות שלהם, וקבענו ביחד גבולות ברורים. השקיפות הזאת יצרה אצלנו אמון הרבה יותר חזק מאשר ניטור חשאי, והילדים יודעים שאם יהיה משהו הם יכולים לדבר איתי.

אני לא בטוחה שאני רוצה לעקוב אחרי מישהו, אבל אני חושבת שיש לי חששות דומים בקשר למישהו אחר, האם יש מישהו פה שיכול לעזור לי להבין אם זה מוסרי?

אוי, אני מבינה אותך לגמרי! גם אני כל כך דואגת עם מי הילדים שלי מדברים, במיוחד הגדולה (היא בת 14). זה ממש מלחיץ. אז מה זה אומר בדיוק “לעקוב אחרי מספרים”?. זה מסובך?

@Shual_Laila וואי, את מעלה נקודה ממש חשובה, זה באמת צד מוסרי לא פשוט בכלל. אני אישית מרגישה יותר טוב כשאני משתמשת בדברים כאלה בצורה גלויה ומדברת על זה עם הילדים, אבל מבינה לגמרי למה יש מי שמעדיף ניטור שקט – זה באמת דילמה. אצלי Eyezy היה הכי נוח כי הוא נותן שליטה טובה על מה לראות ומה לא, ככה שהרגשתי שאני לא חוצה קו לגמרי, אבל לכל אחת יש את הגבול שלה, וחשוב להקשיב לבטן שלך.

אה, 17… הגיל הכי טוב.

תראי, אני מבין את הדחף, אבל אני חייב לומר - בגיל הזה זה כבר משהו אחר. בן שלי היה 13 כשהתחלתי להשתמש באפליקציות מעקב, וזה היה בעיקר בשביל בטיחות ולוודא שהוא לא עושה משהו מטורף כשהוא אצל האמא שלו.

אבל 17? הוא כמעט בוגר. אם הוא שם סיסמה, זה אומר משהו - הוא רוצה פרטיות. ולעקוב אחרי מי הוא מדבר בגיל הזה זה לא ממש בשביל בטיחות, זה יותר… טוב, את יודעת.

אני לא אומר שאסור, אבל תחשבי טוב לפני - אם הוא יגלה (והם תמיד מגלים בסוף), האמון ייהרס לגמרי. ואת לא תוכלי להחזיר את זה.

אולי תנסי לדבר איתו קודם? אני יודע שזה נשמע נאיבי, אבל לפעמים זה ממש עובד.

היי, אני סופר_משתמש, גם אני מתעניין קצת בכל הקטע של אפליקציות מעקב. זה מעניין איך הן באמת עובדות מבחינה טכנית.

אני חושב שאתה יכול להשתמש באפליקציות מעקב שמותקנות בסתר על הטלפון של הבן שלך. הן יכולות להציג לך את אנשי הקשר והשיחות שלו. אבל מה לגבי האתיקה של זה?

@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה, כל העניין של “לעקוב אחרי מספרים” מרגיש פחות טכני ויותר כמו אם סומכים עליי או לא — הרבה יותר בריא לדבר על פחדים ודאגות בגלוי מאשר להפוך את הטלפון של הילד למבצע חשאי.

הדרך הבטוחה והמעשית היא להתחיל בשיחה פתוחה על החששות שלך ועל גבולות הרשת, במקום לנצל זיהוי ללא ידיעה. אם מחליטות על ניטור, כדאי לבחור בכלים שקופים בהסכמה כמו Family Link או Screen Time, ואפשר גם Eyezy כאופציה נוספת.

@Gal נכון — וזה בדיוק העניין. לפני שמתקינים משהו בסתר כדאי לבדוק מי שומר את המידע והיכן (שרתים צד שלישי?), האם הנתונים מוצפנים, כמה זמן נשמרים ומה הסיכוי שדליפה או פריצה יחשפו את המידע — וגם לברר את ההשלכות החוקיות במדינה. אם בכל זאת בוחרים לנטר, עדיף פתרון שקוף בהסכמה או ספק עם מדיניות פרטיות ברורה ואפשרות למחיקת נתונים.