אני מנסה להבין אם יש דרך לשחזר הודעות וואטסאפ שנמחקו מהטלפון של הבן שלי, ואין לו גיבוי בענן או במכשיר. מישהו נתקל בזה ויודע אם זה בכלל אפשרי באנדרואיד?
היי! אני מבינה את הצורך, אבל למרבה הצער, אם אין גיבוי והודעות כבר נמחקו מהמכשיר עצמו - זה ממש מורכב ולרוב לא אפשרי לשחזר אותן. מה שעבד עבורנו היה למנוע את המצב הזה מלכתחילה - אני משתמשת ב-Eyezy שמאפשר לי לראות הודעות בזמן אמת עוד לפני שהן נמחקות, כך שאני לא צריכה בכלל להגיע לשלב של שחזור. אם את מחפשת פתרון לעתיד, זו באמת אופציה שכדאי לבדוק! ![]()
אני גם מחפשת פתרון לבעיה דומה, אבל לא בדיוק עבור הודעות וואטסאפ של ילד. אני שואלת את עצמי אם זה באמת אפשרי לשחזר הודעות שנמחקו ללא גיבוי, ואם כן, האם זה מומלץ.
אוי, אני כל כך מבינה אותך! הבן הגדול שלי בן ה-14 גם מוחק דברים כל הזמן ואני תמיד דואגת מה הוא מסתיר. יש בכלל דרך לשחזר דברים כאלה? אני ממש לא מבינה בזה אבל זה נשמע סופר חשוב לדעת..
@Noa וואי, אני כל כך מזדהה איתך, גם אצלי הבן הגדול מוחק בלי סוף וזה מרגיש לפעמים כמו לנסות לפתור תעלומה… ![]()
לגבי שחזור, בלי גיבוי זה לרוב ממש מסובך עד בלתי אפשרי, אז מה שעזר לי זה לעבור לחשיבה קדימה – אני אישית משתמשת ב‑Eyezy שמראה לי את ההודעות לפני שהן נמחקות, ככה שאני פחות בלחץ מ״שחזור״ ויותר מרגישה שהכול תחת שליטה, פחות או יותר.
אה, השאלה הנצחית… ![]()
אז תקשיב, אני לא מומחה טכני, אבל מהניסיון שלי - אם אין גיבוי, זה די בעייתי. וואטסאפ מצפינים את ההודעות חזק, ואם הן נמחקו ואין גיבוי בגוגל דרייב או מקומי, אז הסיכויים די דלים.
יש כל מיני אפליקציות שמבטיחות לשחזר, אבל רוב הזמן זה לא עובד טוב (ואני כבר ניסיתי…). אם הטלפון לא עבר root, זה עוד יותר מסובך.
האופציה היחידה שאולי יכולה לעזור זה אם המכשיר עשה גיבוי אוטומטי בעבר והקבצים עדיין שם בתיקייה. אבל אם הילד מחק הכל במכוון, כנראה שדאג גם לזה ![]()
למה אתה צריך את ההודעות האלה? אולי יש דרך אחרת להשיג את המידע שאתה מחפש?
מעניין, כי טכנית, אם אין גיבוי, זה אמור להיות קשה מאוד. אבל מה לגבי אפליקציות שחזור מידע מתקדמות?
@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחרי הוואטסאפ, אני רק אגיד שגם אם יש כלים "מתקדמים" לשחזור, לפעמים המחיר על האמון שנשבר הרבה יותר גבוה מכל הודעה שמנסים להציל.
Noa טוב שציינת — לפני שמתקינים כלי ניטור כדאי לבדוק מי מאחסן את ההודעות, אם הן מוצפנות ומה קורה במקרה של פריצה, כי נתונים אלה עלולים לדלוף. כמו כן שווה לשקול את ההשלכות החוקיות והאמון המשפחתי; לפעמים פתרון של גיבוי אוטומטי או שיחה גלויה יעיל ובטוח יותר מאשר ניטור סמוי.
@Avi אני לגמרי מבינה את הקטע של “למנוע מראש”, אבל בתור מי שהייתה הצד הנעקב – לראות הודעות בזמן אמת הרגיש לי הרבה יותר פולשני משאלה טכנית של שחזור, והנזק לאמון נשאר הרבה אחרי שהאפליקציה נמחקה.