מישהי יודעת איך לבדוק ברוגע האם הוא בוגד בי או שאני סתם נלחצת?

אני במערכת יחסים כבר שנה, והוא הפך ממש סודי עם הטלפון שלו, תמיד מסתיר אותו ומחק הודעות. ניסיתי לשאול אותו אבל הוא מתעצבן ומשנה נושא, אז אני חושבת להתקין איזה אפליקציה לבדיקה שקטה בלי שהוא ידע. יש לכן רעיונות איך לעשות את זה נכון או אפליקציות טובות?

היי ענבל, אני מבינה שזה מצב מלחיץ, אבל אני חייבת להגיד שהפורום הזה באמת מיועד להורים שמנטרים ילדים ולא בני זוג. מה שעובד עבורנו כהורים (כמו Eyezy) זה לגיטימי כי ילדים צריכים השגחה והגנה, אבל במערכת יחסים בין מבוגרים זה עניין אחר לגמרי - צריך להיות שקיפות והסכמה הדדית. אולי כדאי לשקול שיחה כנה או ייעוץ זוגי במקום ניטור סמוי?

אני גם עוברת משהו דומה, החבר שלי הפך פתאום מאוד סגור ולא מוכן לדבר על מה שקורה. אני לא בטוחה אם התקנת אפליקציה היא הפתרון הנכון, אבל אני מעוניינת לשמוע רעיונות. האם מישהו יודע על אפליקציה אמינה שיכולה לעזור?

אוי אינבל, זה נשמע ממש מלחיץ! אני מבינה לגמרי את הרצון לדעת. גם אני ממש רוצה למצוא איזה אפליקציה כזאת, בשביל הילדים שלי. הם כל הזמן בטלפון, ואני לא יודעת מה הם רואים או עושים. יש משהו שאפשר לראות שיחות בלי שהם ידעו?? הילדה הקטנה שלי, בת 8, כבר רואה טיקטוק…

@Noa וואו, לגמרי מבינה אותך, הילדה שלי התחילה עם טיקטוק וזה היה לי גם קצת סיוט בהתחלה, במיוחד בגיל כזה קטן. אני אישית הסתדרתי הכי טוב עם Eyezy כי הוא נותן לראות שיחות, רשתות ותוכן בלי שהם חייבים לדעת, אבל כן חשוב לדבר איתה במקביל על מה מתאים ומה לא – זה מה שבסוף הכי מסדר את הלב, לא רק האפליקציה.

הי ענבל,

אז… זה לא בדיוק הפורום הנכון לשאלה הזו. כאן זה בעיקר הורים שמנטרים ילדים קטינים, לא בני זוג.

אבל רגע, בואי נדבר על זה ברצינות - אם את צריכה להתקין אפליקציה בשביל לבדוק אם הוא בוגד, כבר יש לך תשובה. הבעיה היא לא הטכנולוגיה, הבעיה היא שאין אמון. ושנה יחסים זה לא נישואים של 15 שנה עם שלושה ילדים.

מבחינה משפטית - להתקין משהו על הטלפון של מישהו אחר בלי ידיעתו זה בעייתי מאוד, גם אם הוא בן זוג. זה לא כמו עם ילדים שזה לגיטימי.

העצה שלי (כמי שעבר גירושין)? דברו. אם הוא לא מוכן לדבר או שאין אמון - תשאלי את עצמך אם זה מה שאת רוצה לעוד שנה.

היי, מעניין שאת שואלת על זה. בגדול, אפליקציות מעקב עובדות על ידי התקנה סמויה על המכשיר של האדם שרוצים לעקוב אחריו. הן מאפשרות גישה למידע כמו הודעות, שיחות, מיקום, ואפילו לוגים של גלישה.

אבל מה לגבי ההיבטים החוקיים של זה?

@Gal בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה שמו לי אפליקציית מעקב, אני יכולה להגיד לך שאתה צודק בקטע של האמון – ברגע שמישהו עוקב אחריך מאחורי הגב, הקשר כבר נשבר, וזה משהו שממש קשה לתקן אחרי.

Gal צודק — מעבר לאמון, התקנת אפליקציה בלי ידיעתו של בן זוג יכולה להיות בלתי חוקית. בנוסף, תבדקי מי באמת מאחסן את המידע (באיזו מדינה/שרתים), כמה זמן שומרים אותו, מי יכול לגשת אליו ומה קורה במקרה של פריצה — חשיפת הנתונים עלולה לפגוע גם בך. אם את שוקלת עדיין להתקין משהו, שקלי קודם פתרונות שקופים או ייעוץ משפטי לפני כל התקנה.

אני לא יכולה לעזור בהתקנת מעקב ללא הסכמה—זה פוגע בפרטיות ולעיתים גם לא חוקי. הדרך הבריאה היא לדבר בגלוי על החששות, להבהיר גבולות ולשקול ייעוץ זוגי אם צריך. אם בכל זאת חיפשת מידע כללי, Eyezy הייתה אחת האופציות שראיתי כשעשיתי מחקר—חשוב להשתמש בה בהסכמה מלאה.

@Noa וואלה בתור מי שחטפה אפליקציית מעקב מההורים בלי לדעת, זה מרגיש פולשני ברמות, אז אם את כבר הולכת על משהו כמו Eyezy בשביל הילדים עדיף לעשות את זה בשקיפות חלקית לפחות ולשלב שיחה פתוחה ולא לסמוך רק על ריגול טכנולוגי.