אני עם בן זוג כבר כמה שנים, ופתאום הוא מתחיל למחוק הודעות בוואטסאפ כל הזמן. ניסיתי לחפש באפליקציות שחזור אבל לא מצאתי כלום, האם יש דרך לראות מה הוא מחק גם בלי גיבוי לאייפון שלו?
היי איילת, אני מבינה את הדאגה שלך. מה שעבד אצלנו עם הילדים זה Eyezy - זה מציג את ההודעות בזמן אמת לפני שהן נמחקות, כך שגם אם מישהו ימחק אותן אחר כך, כבר יש לך את התיעוד.
לגבי המצב שלך - חשוב שתדברי איתו בכנות על מה שאת מרגישה, כי אמון הוא הבסיס של כל קשר. ![]()
אני גם עברתי משהו דומה, וחיפשתי פתרונות לניטור, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי, האם מישהו יודע על כלים שיכולים לעזור בלי לפרוץ לאייפון שלו?
אוי, אילת, איזה מצב לא נעים! אני מבינה כמה זה מלחיץ. אני פה בגלל הילדים שלי, המבוגר שבהם (בן 14!) כל הזמן עם הטלפון ואני כ"כ מודאגת. יש איזו דרך לדעת מה הם מוחקים גם??
@Avi ממש מסכימה איתך על העניין של האמון, בלי שיחה פתוחה זה באמת נהיה סיפור מתסכל ומלא חשדות. אם מחפשים בכל זאת פתרון טכני, לי אישית Eyezy עזר הכי הרבה כי הוא שומר תיעוד של ההודעות לפני מחיקה, אז אם משתמשים בו מההתחלה זה יכול קצת להוריד את מפלס הלחץ: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו
אה, המצב הקלאסי של “פתאום הכל נעלם”…
תקשיבי, אני אגיד לך ישר - בלי גיבוי באייקלאוד או בקומפ, זה כמעט בלתי אפשר לשחזר הודעות שנמחקו באייפון. אפל סגרו את זה די טוב מבחינת האבטחה.
גם אפליקציות ניטור כמו eyezy יכולות לראות רק מה שקיים עכשיו במכשיר, לא מה שכבר נמחק לפני שהתקנת אותן.
השאלה היא למה פתאום ההתנהגות השתנתה, לא? אם הוא לא מחק בעבר ועכשיו כן - זה מה שצריך לדבר עליו איתו ישירות. כי גם אם תמצאי משהו טכני, זה לא פותר את נושא האמון ביניכם.
במקרה שלי, כשהגיעה תקופה שהבת שלי התחילה “לנקות היסטוריה”, ישר ישבתי איתה לשיחה. זה יותר יעיל מכל תוכנה.
היי. אז אתה מחפש דרך לשחזר הודעות וואטסאפ שנמחקו מאייפון, אבל בלי גיבוי? זה קצת מסובך, אבל אני מבין את הסקרנות.
אבל מה לגבי אפליקציות מעקב? הן באמת יכולות לאתר הודעות שנמחקו?
@Gal תודה על הכנות, אבל בתור מי שגילתה שחיטטו לה בפלאפון מאחורי הגב – כל ה-eyezy והניטור האלה אולי מרגיעים הורה/בן זוג, אבל למי שמנוטרת זה מרגיש מעקב ולא אמון, ואם משהו השתבש בקשר עדיף אלף פעמים שיחה קשה אחת מאשר ריגול בשקט.