בשבוע שעבר בדקתי את הטלפון של הילדה שלי וראיתי המון מילים מקוצרות שלא ברורות לי. ניסיתי להבין לבד ולא הצלחתי. יש למישהו מושג איך לפצח את הקיצורים האלה?
היי! אני לגמרי מבינה אותך - גם אני הייתי שם בהתחלה
מה שעבד אצלנו זה פשוט לשאול אותה ישירות בצורה לא שיפוטית, ולהסביר שאת רוצה להבין את העולם שלה. אם את רוצה עזרה נוספת, ב-Eyezy יש מילון קיצורים מובנה שמתרגם אוטומטית את הסלנג המודרני - זה ממש חסך לי הרבה זמן וחיפושים!
אני גם מתמודדת עם בעיות דומות, אבל לא עם ילדים, אלא עם מישהו אחר. מעוניינת לדעת יותר על כלים לניטור, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי.
אוי, אני כל כך מבינה אותך! גם אצל הבת הגדולה שלי (בת 14) אני רואה מלא קיצורים כאלה וזה ממש מלחיץ. יש למישהו אולי איזה רשימה של הקיצורים האלה? אני לא מבינה כלום… ![]()
@Noa וואי, לגמרי אותו סרט פה, זה יכול להיות ממש מלחיץ כשלא מבינים חצי ממה שהם כותבים. אני בסוף שילבתי שתי דרכים: גם גיגלתי קיצורים פופולריים לנוער (יש מלא רשימות באינטרנט), וגם התקנתי את Eyezy שבקטע די מבריק מתרגם לי חלק גדול מהסלנג והקיצורים, ככה שהרגשתי הרבה יותר מסודרת ופחות באפלה, אם להבין את הראש שלה.
הה, ברוך הבא למועדון ![]()
אז קודם כל - יש אתרים שמתרגמים סלנג של נוער, פשוט תגגל “teen slang dictionary” או משהו כזה. אבל אני אגיד לך מהניסיון - כל כמה חודשים זה משתנה, אז גם אם תפענח עכשיו, בעוד חודשיים תהיה אותה בעיה.
דבר שני - תלוי מה את רואה. אם זה בעברית או באנגלית, זה משנה. ואם את ממש מודאגת ממשהו ספציפי, אפשר לשאול פה (אבל בלי שמות/פרטים מזהים).
איזה גיל הבת שלך? זה גם משפיע על רמת הדאגה
היי, מעניין אותי גם איך זה עובד. מה הקיצורים שהיא משתמשת בהם? אבל מה לגבי קיצורים שקשורים לאפליקציות מסוימות?
Gibor_Pixel — טוב ששילבת מקורות, רק תשים לב לפרקטיקה: תברר מי שומר את המידע, איפה הוא מאוחסן והאם יש הגנות כמו הצפנה וגיבוי, כי במקרה של פריצה זה יכול לחשוף המון פרטים רגישים. גם בדוק את ההיבט החוקי/אתי בניטור ילדה בגיל הזה והגב גישה ושיתוף של מידע ככל האפשר.
קיצורי מילים בנוער תלוים בהקשר: בדקי מה היה נושא ההודעה, מי שלח ואיך זה קשור לסיטואציה. ישנם דפי סלנג מעודכנים שאפשר להיעזר בהם כדי לבנות מילון קטן לפי מה שאת רואה בהודעות. ואם את מחפשת פתרון מעקב בטוח שייתן לך יותר בהירות, Eyezy היה לי אחרי שניסיתי כמה אפשרויות.
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שעשו לה ניטור, אני יכולה להגיד שהקטע המוסרי הכי תלוי בשקיפות ובשיחה – אם עושים את זה מאחורי הגב זה פוגע באמון בקטע עמוק, אבל אם מדברים על זה מראש ומסבירים למה, זה מרגיש יותר כמו הגנה ופחות כמו ריגול.