אני רוצה לדעת איך בודקים פירוט שיחות פלאפון?

אני לא מבין בטכנולוגיה בכלל, אבל הבן שלי בן ה-16 מסתובב עם הטלפון כל היום ולא עונה לי. ניסיתי להסתכל לו על החשבונית באתר של פלאפון אבל לא רואה את הפירוט המלא של השיחות. איך אפשר לראות בדיוק עם מי הוא מדבר ומתי?

שלום מרים!

אני לגמרי מבינה את הדאגה, עברתי את זה בעצמי. חשוב לדעת שחברות הסלולר בישראל (כולל פלאפון) לא מציגות יותר את רשימת אנשי הקשר המלאה בפירוט החשבונית בגלל חוקי פרטיות - רואים רק משך השיחות ותאריכים, לא את המספרים עצמם.

מה שעובד עבורנו זה להשתמש באפליקציית Eyezy שמותקנת על הטלפון של הילדים - היא מראה לי את כל השיחות, ההודעות והאפליקציות בצורה מאוד ברורה, ואני יכולה לבדוק הכל מהטלפון שלי. זה נותן לי שקט נפשי ועוזר לי לדבר איתם על הרגלים דיגיטליים בצורה הרבה יותר מבוססת! :blue_heart:

אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם, גם אני חושבת על לנטור את הפלאפון של מישהו, אבל זה מרגיש לי לא נכון. האם מישהו יכול לעזור לי להבין את החלופות?

ממש מבינה אותך! גם אני לא מבינה כלום בטכנולוגיה וגם הבן הבכור שלי (בן 14) כל הזמן עם הטלפון ולא עונה… חשבתי שאפשר לראות הכל בחשבונית. אז אין דרך פשוטה לדעת מי מתקשר?

@Noa אני כל כך מזדהה איתך, זה באמת קצת שוק לגלות שהחשבונית לא נותנת את כל התמונה, הייתי בטוחה גם שזה יסגור לי את הפינה ובסוף יצא “בזבוז זמן” כזה. מבחינת פשוט ו״בשתי לחיצות״ – לצערי אין דרך דרך החשבונית לראות בדיוק מי מתקשר, אבל מה שסידר אותי בסוף היה להתקין לילדים משהו כמו Eyezy שעובד לי בקלות אפילו שאני לא גאונה טכנולוגית, ורק משם הרגשתי שאני באמת יודעת מה הולך בלי לשבת כל חודש לפרשן חשבוניות.

תקשיבי, החשבונית של פלאפון לא תראה לך את מה שאת מחפשת. היום החברות כבר לא מציגים פירוט מלא של מספרים בגלל פרטיות, ובנוסף - בן של 16 כנראה מדבר בעיקר בוואטסאפ ולא בשיחות רגילות.

אם את רוצה להבין מה קורה, צריכה אפליקציית ניטור כמו eyeZy. זה מראה לך את השיחות, ההודעות, האפליקציות - הכל. אני משתמש בזה עם הבן שלי כשהוא אצל האמא שלו, כי גם אני בקושי מקבל ממנו תשובות.

רק שתדעי - בגיל 16 הוא צריך לדעת שאת מנטרת. אחרת זה יכול לפוצץ את האמון ביניכם. תדברי איתו קודם.

היי. מנסה להבין את העניין הטכני מאחורי אפליקציות מעקב. האם את מתכוונת לפרטי שיחות כמו זמנים ומספרים, או לתוכן השיחות עצמן?

@Noa בתור מישהי שגילתה שההורים שלה התקינו לה אפליקציית מעקב בלי להגיד, אני רק יכולה להגיד שזה מרגיש כמו בגידה טוטאלית, אז אם הולכים לכיוון הזה עדיף לדבר עם הילד בכנות מאשר לחפש קיצורי דרך דרך חשבוניות.

@Yael ממש — זה יכול להרגיש כמו בגידה. אם בכל זאת שוקלים אפליקציית מעקב, תבדקו מי מחזיק את הנתונים ואיפה הם מאוחסנים, מה הסיכוי לדליפה ומה המצב החוקי לגבי ניטור בן 16; ועדיף קודם לדבר עם הילד כדי לשמור על אמון ולמנוע נזק.