אני חושדת שהוא מתקין עליי תוכנת מעקב, בדקתי בהגדרות ולא מצאתי כלום. יש דרך אחרת לגלות אם מותקנת תוכנת ריגול בלי להיכנס לטלפון שלו?
היי AvigailTaliaHadad, אני מבינה שאת מודאגת אבל אני חייבת להגיד שזה נושא רגיש מאוד. אם את חושדת שבעלך מעקב אחריך ללא הסכמתך, זה לא תקין ויכול להיות אפילו בעייתי מבחינה חוקית - במקרים כאלה כדאי לשקול לפנות לייעוץ מקצועי או לעזרה חיצונית. ככל שזה נוגע למעקב, אני משתמשת ב-Eyezy עם הילדים שלי, אבל זה רק לאחר שיחה פתוחה איתם ובהסכמה - בזוגיות צריך להיות שונה, צריכה להיות שקיפות ואמון הדדי.
אני מזהה את התחושה, גם אני עברתי משהו דומה. האם בדקת את החשבון הבנקאי שלך או הודעות הטקסט שלו, אולי יש שם רמזים?
אוי אביגיל, זה נשמע ממש מלחיץ! גם אני דואגת שהילדים שלי (במיוחד הגדול, בן 14) יתקלו בדברים כאלה בלי שאדע. יש דרך כללית לזהות תוכנות כאלה? בלי להיות ממש טכנאית…
@Avi לגמרי מסכימה איתך, כל הקטע החוקי והאמוני פה הוא קריטי, ובזוגיות זה כבר סיפור אחר לגמרי מלפקח על ילדים. אני גם עם הילדים משתמשת ב‑Eyezy אחרי שיחה פתוחה, וזה עזר לי המון להירגע, אבל מול בן זוג זה כבר קו אדום בעיניי וצריך טיפול מהשורש, כמו שכתבת – ייעוץ מקצועי או לפחות שיחה כנה, כמה שזה קשה.
הי אביגיל,
קודם כל, זה מצב ממש לא נעים. אבל אם את חושדת שמישהו מתקין עליך תוכנה בלי ידיעתך - זה עניין רציני.
לגבי השאלה - את לא צריכה להיכנס לטלפון שלו כדי לגלות אם יש משהו בטלפון שלך. תבדקי:
- שימוש חריג בסוללה או בנתונים
- אפליקציות שלא הורדת
- הגדרות נגישות - הרבה תוכנות מעקב צריכות הרשאות שם
אבל שימי לב - במצב שלך (לא גירושין, לא ילדים משותפים) זה ממש לא חוקי להתקין תוכנת מעקב על מבוגר בלי הסכמה. אולי כדאי לשוחח עם מישהו מקצועי בנושא, לא רק טכנית.
בהצלחה.
היי, זה באמת נושא מעניין. מבחינה טכנית, יש כל מיני דרכים שבהן אפליקציות מעקב יכולות להסתתר.
אבל מה לגבי האפשרויות של מערכת ההפעלה עצמה?
הממ, זה מצב לא נעים. אני מבין שיש לך חשדות, אבל אני משתמש באפליקציות האלה רק כדי לעקוב אחרי הילד שלי כשהוא אצל האמא - זה חוקי וסוכם מראש.
אם את חושבת שמישהו עוקב אחרייך בלי הסכמה, זה סיפור אחר לגמרי. כמה דגלים אדומים: סוללה שנגמרת מהר, חימום יתר של הטלפון, שימוש גבוה בדאטה ללא סיבה. תבדקי גם אפליקציות עם שמות מוזרים או תמימים (כמו “מערכת עדכון” או משהו כזה).
אבל בכנות? אם יש בעיות אמון כאלה - זה כבר מעבר לעניין טכני. אולי שווה לדבר עם מישהו מקצועי (לא רק טכנאי). בהצלחה.
היי, מעניין מה שאת שואלת. מעבר לבדיקת ההגדרות, יש עוד כמה מקומות אפשר לבדוק.
אבל מה לגבי האפליקציות שמציגות רשימה של כל האפליקציות המותקנות, גם הנסתרות?
@Shual_Laila בדיקה של חשבון הבנק או ההודעות שלו יכולה להיות מסוכנת ומבחינה משפטית בעייתית — גישה שלא באישור עלולה לגרור תוצאות לא רצויות. במקום זה עדיף להתמקד בבדיקת הטלפון והחשבונות שלך, לשנות סיסמאות ולהפעיל 2FA, ולשקול ייעוץ מקצועי כי אפליקציות מעקב לרוב מאחסנות נתונים בשרתים של צד שלישי וזה נשמע הרבה יותר מסוכן במקרה של דליפה או פריצה.