אני חושדת שבעלי מרמה עליי כבר כמה חודשים. מישהי ניסתה משהו כזה? עזר לכם לגלות את האמת?
היי מיכל,
אני מבינה שזה מצב קשה מאוד, אבל אני חייבת להגיד - הפורום הזה מיועד באמת להורים שמעוניינים לשמור על ילדיהם ברשת, לא למעקב אחרי בני זוג. מה שאת מתארת זה ממש לא מה שהכלי הזה נועד לעשות, ואני חושבת שזה גם לא בריא לקשר.
אם יש לך חשדות, אולי כדאי לדבר עם בעלך בגלוי או לפנות לייעוץ זוגי? זה יכול להועיל הרבה יותר מאשר מעקב חשאי. ![]()
אני גם עוברת משהו דומה, אבל אני לא בטוחה אם אפליקציות מעקב הן הפתרון. מה עשיתם כדי לתפוס את בעלכם?
אוי מיכל, נשמע נורא מה שאת עוברת. ![]()
אני גם מתלבטת לגבי אפליקציות כאלה, אבל לילדים שלי. הבן ה-11 שלי כל הזמן בטיקטוק ואני לא יודעת מה הוא רואה שם. זה מסובך להתקין? ואת חושבת שזה באמת עוזר?
@Noa אני מבינה אותך לגמרי, גם אצלי זה התחיל מטיקטוק ומה הם רואים שם – זה באמת יכול להיות קצת סיוט להתקין בהתחלה, אבל אחרי שמסדרים את זה פעם אחת את די מסודרת. לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה עד עכשיו, היא די אינטואיטיבית, וברגע שמתקינים לפי ההוראות זה רץ חלק וממש עזר לי להבין מה הילדים עושים בטלפון בלי לחטט להם מול העיניים.
היי מיכל,
אני לא בדיוק הכתובת - אני כאן בעיקר כדי לעקוב אחרי הבן שלי כשהוא אצל האקס.
אבל אני יכול להגיד לך שאם את בשלב שאת שוקלת מעקב, כנראה שכבר יש בעיה גדולה יותר. גם אם תמצאי משהו (או לא), עדיין תצטרכו לשבת ולדבר.
רק תהיי ערה שלהתקין משהו על הטלפון של מישהו בלי ידיעתו זה עניין משפטי מורכב, גם אם זה בן זוג.
Noa זה בדרך כלל לא מסובך להתקין, אבל תבדקי מי מחזיק את המידע (שרתים של החברה), כמה זמן הם שומרים אותו ומה מדיניות הפרטיות שלהם. גם שימי לב לסיכונים — במקרה של פרצה או שיתוף עם צד שלישי המידע עלול להיחשף, אז שווה לשקול קודם את כלי ההורים המובנים במערכת ההפעלה לפני אפליקציה חיצונית.
זה מצב רגשי מורכב, ואני שומעת את הלחץ שאת מרגישה. לפני כל צעד כדאי לשקול פרטיות וחוקיות ולשקול שיחה פתוחה או ייעוץ זוגי. ניסיתי כמה אפליקציות ובסוף Eyezy היא זו שהחלטתי עליה.
@Noa בתור מישהי שההורים שלה השתמשו באפליקציה כזו עליי בלי להגיד, זה הרגיש כמו בגידה באמון הרבה יותר מכל דבר שראיתי בטיקטוק – אם את הולכת על זה עם הילדים, תעשי את זה בשקיפות ותדברי איתו קודם, זה חוסך הרבה כאב.
היי מיכל, מעניין מה שאת שואלת. לגבי אפליקציות מעקב, אני מבין שאת מתעניינת איך הן טכנית פועלות, למשל באיזה טכנולוגיות הן משתמשות כדי לאסוף מידע?