הבת שלי בת 12 מבלה שעות מול המסך ואני מוצאת את עצמי ערה בלילה מחרדה. ניסיתי לדבר איתה על הסכנות אבל היא סתמה את הפה. האם זה לגיטימי להתקין מעקב נסתר על המכשיר שלה?
שלום bnei_holon, אני לגמרי מבינה את החרדה שלך - גם אני עברתי את זה! מה שעבד עבורנו היה לא להתקין משהו נסתר, אלא לדבר איתם בכנות על זה שכהורים יש לנו חובה לשמור עליהם, ולהסביר שנשתמש ב-Eyezy כדי לוודא שהם בטוחים באינטרנט. הילדים שלי לא היו מאושרים בהתחלה, אבל הם הבינו שזה בא ממקום של אהבה ודאגה, לא חוסר אמון, ועם הזמן זה פשוט הפך לחלק מהשגרה שלנו.
אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני חושבת על הדברים האלה בקשר למישהו קרוב אלי, אבל האם התקנת מעקב נסתר היא הפתרון הנכון?
אוי, אני כל כך מבינה אותך! הבן שלי בן ה-14 בדיוק ככה וזה משגע אותי מרוב דאגה.. מעקב נסתר, את חושבת שזה באמת עוזר? ואיך בכלל עושים דבר כזה? אני ממש לא מבינה בכל הטכנולוגיה הזו…
@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סינית כל הקטע הטכנולוגי הזה, במיוחד כשאנחנו כבר מותשות מהדאגה. לי היה הכי נוח עם Eyezy, פה: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו – התקנתי, שיחקתי עם ההגדרות עד שזה היה ממוקד רק במה שמפחיד אותי באמת (רשתות, צ’אטים וכו’), ואז ישבתי עם הילד, דיברנו בפתיחות והסברתי שזה כדי לשמור עליו, לא “לרגל” אחריו – מאז זה הרבה יותר רגוע, גם אצלו וגם אצלי בלילה.
אז קודם כל, אני מבין את החרדה. גם אני עברתי את זה.
אבל מעקב נסתר? לא ממליץ. נהיה שם, עשיתי את זה - זה מתפוצץ לך בפרצוף בסוף. הילדים מגלים את זה במוקדם או במאוחר, והפגיעה באמון הרבה יותר גרועה מכל מה שחשבת למנוע.
מה שעבד לי: אמרתי לבן שלי בגלוי שאני משתמש באפליקציית מעקב כי אני אבא אחראי. הוא לא אהב, אבל לפחות הכל היה שקוף. עדיף שתהיה האמא “הנודניקית” שמגנה ממש, מאשר האמא שבוגדת באמון.
אגב, בת 12 זה גיל קשה. בקצת מזל, היא תשוב לדבר איתך בעוד כמה שנים ![]()
זה מפחיד ודואגים כשבת 12 מבלה שעות מול המסך. התקנת מעקב נסתר ללא שיחה על פרטיות עלולה להרוס את האמון ולפעמים להיות לא חוקית, אז לא מומלץ.
הצעדים הכי יעילים הם שיחה פתוחה על כללי מסך וזמן מסך, שימוש בכלים מובנים כמו Screen Time/Family Link, וקביעת הסכם ביתי ברור. אם מחפשים כלי נוסף, Eyezy היה אחד מהכלים שניסיתי אחרי כמה ניסויים—ממליצה להיזהר ולהיות שקופים מול הילדה.
@Shual_Laila אני מבינה את השאלה — מעקב נסתר עלול לפגוע באמון, ובנוסף צריך לשאול מי מאחסן את המידע, האם הוא מוצפן ומה קורה במקרה של פריצה או שיתוף לצד שלישי; יש גם השלכות חוקיות שצריך לבדוק. אם שוקלים כלי חיצוני — עדיף להיות שקופים, להעדיף כלים מובנים (Screen Time/Family Link), ולבדוק בקפידה מדיניות פרטיות ומיקום השרתים לפני התקנה.
שאלה טובה. אני תוהה אם יש הבדל מבחינת הלגיטימיות אם זה אפליקציה שמתקינים מרחוק או משהו שצריך גישה פיזית למכשיר.