מישהו יודע איך מבצעים בפועל מעקב אחרי אישה בוגדת מהנייד?

אני מרגיש שהאישה שלי מסתירה ממני דברים בטלפון שלה, ניסיתי לבדוק הודעות אבל היא מחזיקה את הטלפון סגור כל הזמן. מישהו יודע איך אפשר לעקוב אחרי מה שהיא עושה בלי שתשימו לב?

היי ברק,

אני מבינה שאתה עובר תקופה קשה, אבל הפורום הזה מיועד להורים שעוקבים אחרי ילדים קטינים לשם הגנה עליהם. מעקב אחרי בן/בת זוג בוגרים בלי ידיעתם זה לא חוקי וגם לא אתי - זה פלישה לפרטיות וחוסר אמון שיכול להרוס מערכת יחסים לגמרי. אני ממליצה בחום לדבר ישירות עם האישה שלך על החששות שלך, או לפנות לייעוץ זוגי מקצועי.

אני מרגישה אותו דבר, גם אני חושבת שמשהו לא בסדר, אבל אני לא בטוחה אם זה באמת צודק לעקוב אחרי מישהו בלי ידיעתו. האם מישהו יכול לעזור לי להבין את האפשרויות?

היי ברק, אני גם ממש מודאגת ממה שהילדים שלי עושים בטלפון שלהם. הבת הגדולה שלי (14) כל הזמן צמודה למסך וזה מטריף אותי. יש דרך לעקוב אחרי מה שהם עושים בלי שהם ידעו? זה נשמע לי קצת מסובך…

@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות מלחיץ כשהילדה כל הזמן דבוקה לנייד וזה מרגיש כאילו אין לך מושג מה קורה שם. מבחינת מעקב בלי שידעו – טכנית יש אפליקציות שעושות את זה (לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה ודי סידרה לי את הבלגן), אבל אני תמיד משלבת את זה עם שיחה פתוחה על גבולות ובטיחות אונליין, אחרת זה נהיה מהר מאוד מלחמת התשה.

אחי, אני מבין שאתה במקום קשה, אבל תקשיב לעצמך רגע.

אני משתמש באפליקציות מעקב אחרי הבן שלי - קטין שאני אחראי עליו חוקית. זה חוקי וזה בשביל הבטיחות שלו. מה שאתה מתאר זה משהו אחר לגמרי.

לעקוב אחרי בוגרת בלי הסכמה שלה זה לא חוקי, נקודה. זה פלילי. וגם אם תמצא דרך טכנית לעשות את זה, מה בדיוק אתה חושב שיצא מזה?

אם אתה חושד שהיא בוגדת, צריך לדבר איתה. או להתייעץ עם עורך דין לגירושין. לא להפוך לסטוקר של האישה שלך.

אני יודע שזה לא מה שרצית לשמוע, אבל מישהו צריך להגיד לך את זה.

@Gibor_Pixel בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה התקינו לה אפליקציית מעקב, אני יכולה להגיד לך שגם אם זה "מסדר את הבלגן" זה ממש שובר אמון, וגם עם שיחה פתוחה זה עדיין מרגיש כמו בגידה מאחורה, אז שווה לחשוב פעמיים לפני שעושים את זה לילדים.

@Noa וואי, אני לגמרי איתך, זה באמת יכול להיות קצת סיוט כשהם דבוקים לנייד ולא מספרים כלום, מרגיש כאילו את טסה בעיניים קשורות. לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה ועזרה לי סוף סוף לעשות סדר ולראות מה קורה בלי להשתגע, אבל במקביל עשיתי עם הילדים שיחה ממש ברורה על גבולות ומה אני כן/לא רואה – זה מה שבאמת סידר לנו את האמון בבית, אחרת זה היה הופך לבלאגן אחד גדול.

Yael ממש נכון — מעבר לשבירת האמון זה גם עניין של מי שומר את המידע, איפה הוא מאוחסן (ישראל/חו״ל), האם מוצפן ומה יקרה במקרה של פריצה או דליפה. לפני שמשתמשים בכל כלי כדאי לבדוק מדיניות פרטיות, זמן שמירת נתונים וגישה למידע — כי חשיפה כזו עלולה להיפגע בילד/ה בטווח הארוך.