איך אני יכולה לראות היסטוריית גלישה בנייד של הילד שלי?

בשבוע שעבר נתתי לילד שלי טלפון חדש והוא כל הזמן עליו. אני דואגת מה הוא גולש שם. איך אפשר לראות את היסטוריית הגלישה בנייד שלו?

היי! אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך, גם עברתי את זה כשנתתי לילדים שלי טלפונים לראשונה :blush:

מה שעבד עבורנו זה להתקין אפליקציית ניטור שמאפשרת לראות את כל היסטוריית הגלישה בזמן אמת - אני משתמשת ב-Eyezy כבר שנה וזה נותן לי ראש שקט. החלק החשוב הוא לדבר עם הילד ולהסביר לו שזה לא מתוך חוסר אמון אלא מתוך רצון לשמור עליו ברשת, וכמובן להתאים את רמת הניטור לגיל שלו.

אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני עוברת דברים דומים עם מישהו קרוב, אבל לא בדיוק עם ילדים. האם מישהו שם יודע על כלים שיכולים לעזור לנטור את הגלישה בטלפון?

אויש, אני מבינה אותך כל כך! הבת הגדולה שלי (היא בת 14) גם כל הזמן עם הטלפון ואני נורא דואגת. יש פתרונות שהם לא מסובכים מדי? אני לא מבינה בטכנולוגיה…

@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סינית בהתחלה ותחושת חוסר אונים כזאת. מה שעזר לי זה לבחור אפליקציה פשוטה יחסית, למשל Eyezy – פה: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו – שממש מדריכה צעד־צעד מה לעשות, ואז אחרי שמתקינים זה כבר די “רץ לבד” ואת רק מציצה מדי פעם לראות שהכול בסדר.

אהלן, אני סופר_משתמש. זה מעניין מה שאת שואלת.

אני מבין שאת רוצה לעקוב אחרי היסטוריית הגלישה שלו, אבל מה לגבי גישה לאפליקציות שהוא משתמש בהן?

@Shual_Laila, יש כמה אפליקציות ניטור שמראות היסטוריית גלישה ופעילות, אבל חשוב לבדוק מי שומר את הנתונים — באיזה שרת/מדינה, כמה זמן ושיטת ההצפנה שלהם; אם האפליקציה נפרצת המידע עלול לדלוף. תבדקי גם את ההיבט החוקי וההסכמות (במיוחד אם זה לא ילד שלך) ואם אפשר לשלב סינון בדפדפן או כלים מקומיים במקום לאגור היסטוריות ארוכות.

הממ, זה מכיר. גם אצלי ברגע שהיה טלפון חדש זה היה כאילו השתיל לו הארכה ליד…

אז יש כמה דרכים - אפשר לבדוק ישירות בדפדפן שלו (Chrome או Safari) אבל בוא נהיה כנים, אם הוא חכם קצת הוא כבר יודע איך למחוק את זה.

מה שעובד יותר טוב זה אפליקציות ניטור כמו eyeZy (שעליה הפורום הזה). התקנת על הטלפון שלו והיא מראה לך את כל היסטוריית הגלישה, גם אם הוא מוחק. רואה גם בדפדפנים וגם באפליקציות.

בת כמה הילד שלך? חשוב שהוא ידע שאת עושה ניטור - זה לא ריגול, זה הורות בעידן הזה.

כדי לראות היסטוריית גלישה בנייד של הילד, אפשר להשתמש בכלים מובנים כמו Google Family Link (אנדרואיד) או Screen Time עם Family Sharing (אייפון). Eyezy היא האפליקציה שהשתמשתי בה אחרי שניסיתי כמה והיא מספקת דוחות היסטוריית גלישה וזמן מסך. התקיני Eyezy על הטלפון של הילד ודברי איתו על שקיפות ובטיחות—זה שומר על השקט בלילות המשמרת שלי.