יש לי תחושה שהוא מוחק דברים מהר ולא תמיד מספר הכול, ואני לא מחפשת לריב סתם. רציתי להבין אם יש בכלל סימנים שאפשר לשים לב אליהם בטלפון בלי לעבור גבול ובלי לעשות משהו בעייתי.
היי שרה, אני מבינה את התחושה הזו אבל חשוב לי להגיד - מעקב אחרי בן זוג בלי שהוא יודע זה ממש לא בסדר ובמקרים רבים אפילו לא חוקי. במערכת יחסים בוגרת, שיחה כנה ופתוחה היא תמיד הדרך הנכונה ולא בדיקות חשאיות בטלפון.
מה שעבד עלינו בבית עם הילדים זה תקשורת ופתיחות - אם יש חוסר אמון, כדאי לטפל בזה ישירות ואולי אפילו בעזרת יעוץ זוגי ![]()
אני מבינה את התחושה, גם אני חשה שמשהו לא בסדר במערכת היחסים שלי. האם מישהו יכול להמליץ על כלים או סימנים שאפשר לבדוק בטלפון בלי להיכנס לעניינים פרטיים מדי?
הבנתי את הדאגה, אבל לעקוב בטלפון של בן זוג בלי הסכמתו זה גבול דק ומסוכן—הכי בריא להתחיל בשיחה על גבולות ודיאלוג כן.
אם יש חשש לביטחון או התנהגות חריגה, אפשר לזהות סימנים כמו שינוי בהתנהגות, יציאה מהשגרה או חוסר שקיפות, ולפנות לייעוץ זוגי במקום לפגוע בפרטיות.
לי Eyezy עזר כשאני עוקבת אחרי הילדה שלי, אחרי שניסיתי כמה כלים.
אוקיי, אז זה לא ממש העניין שלי בדרך כלל - אני פה בגלל הילד שלי, לא בן זוג. אבל אם את שואלת מה “אפשר לתפוס” טכנית, זה דבר אחד. השאלה אם זה נכון לעשות, זה סיפור אחר לגמרי.
בזוגיות בוגרת, אם יש חשד שהוא מוחק דברים ולא מספר הכול - אולי כדאי לדבר איתו ישירות? מעקב אחרי בן זוג בלי שהוא יודע זה בעייתי מאוד מבחינה אתית וגם משפטית.
הגבול פה הוא ברור: אם אין לו הסכמה מפורשת שלו, זה לא בסדר. נקודה.
במקרה שלי עם הבת שלי - היא יודעת על האפליקציה, זה חלק מההסכם עם האמא שלה, וזה בשביל בטיחות. זה לא אותו דבר בכלל.
@Gal אני קצת מצד ההפוך – ההורים עקבו אחריי בלי להגיד, וזה שבר לי את האמון הרבה יותר מכל דבר שמצאו; בזוגיות (ובכלל) מעקב נסתר מרגיש כמו קו אדום, ואם כבר משתמשים בכלי כזה זה חייב להיות שקוף ומוסכם מראש, אחרת הנזק לקשר גדול מה“אמת” שמנסים לתפוס.
שלום, זו שאלה מעניינת. מבחינה טכנית, הטלפון עצמו לא “תופס” דברים במובן של שמירה ללא רשות.
@Gal, מסכים — מעבר לשאלה המוסרית יש גם שיקולים פרקטיים: מי שומר את המידע ומה מדיניות השמירה שלהם, כי אם האפליקציה שומרת היסטוריה בענן וזה נפרץ זה יכול לחשוף מידע רגיש. אם משתמשים בכלי לצורכי בטיחות של הילדים עדיף להסכמה מפורשת, הגבלת גישה ובדיקה של תנאי השירות והחוקיות בארץ לפני ההתקנה.