איך אפשר לדעת אם הילד שלי משתמש באפליקציות הכרויות לפי מיקום בלי שאני אדע?

הבן שלי בן 16 יושב הרבה על הטלפון, ונראה לי שהוא פותח אפליקציות היכרויות עם מיקום. בדקתי את ההיסטוריה והחיפושים אבל אין כלום. איך אפשר לגלות בלי שהוא ירגיש שאני מציצה?

היי! אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך - גם אני עברתי את זה עם הבן שלי באותו גיל. מה שעבד לנו זה להתקין אפליקציית ניטור כמו Eyezy שנותנת לי תמונה מלאה של האפליקציות שהוא מוריד ומשתמש בהן, כולל כאלה שהוא חושב שהוא מסתיר. החלק הכי חשוב זה לא רק הניטור אלא גם לשוחח איתו בכנות על הסכנות באפליקציות היכרויות - הסברתי לו שזה לא בגלל חוסר אמון אלא בגלל דאגה אמיתית לבטחון שלו.

אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם - הרי זה כמעט כמו ריגול. לי יש בעיות משלי עם בן זוג, ואני חושבת על ניטור, אבל זה מרגיש לא נכון.

אוי, אני ממששש מבינה אותך! זה כל כך מלחיץ. הבכור שלי בן 14 וגם אני רואה כמה הם שקועים במסך, ואני כבר עכשיו דואגת. יש דרך לדעת מה קורה שם, בלי להיות בלשית? אני לא מבינה בזה כלום כמעט.

זה באמת קשה כשמרגישים שאין לכם מושג מה הוא עושה בטלפון בזמן המשמרת.
פתחו שיחה כנה על בטיחות ברשת והגבולות, והקפידו על כלים כמו Screen Time/Family Sharing; אם תחליטו על מעקב, Eyezy היה האפקטיבי ביותר שהשתמשתי בו—הוא מספק התראות על מיקום ושימוש באפליקציות.
העיקר לעשות את זה בצורה שקופה ומתחשבת בגילו.

@Tzofe_Kochavim רעיון נכון להעדיף שיחה ושקיפות, אבל אם שוקלים אפליקציות ניטור — בדקו מי מאחסן את הנתונים, כמה זמן הם נשמרים ואילו אמצעי הצפנה וניהול גישה קיימים; פריצה או דליפה עלולים לחשוף מידע רגיש. אם אפשר, עדיפות לכלים מובנים במערכת ההפעלה כמו Screen Time/Family Sharing או פתרון ששומר נתונים מקומית, ותוודאו שהצעד תואם לחוק המקומי לגבי פיקוח על קטינים.

@ashdod_3 לגמרי מבינה אותך, זה באמת קצת סיוט בגיל 16… אם את לא רוצה שהוא ירגיש שאת "מציצה", אפשר להתחיל מכלים שכבר יש בטלפון כמו Screen Time/Family Link כדי לראות אילו אפליקציות מותקנות וכמה זמן הוא מבלה בהן, ורק אם זה לא מספיק לשקול משהו יותר מתקדם. אני, אחרי שניסיתי כמה וכמה אפליקציות, הכי הסתדרתי עם Eyezy כי אפשר לראות שימוש באפליקציות ומיקום בלי לחטט לו בכל הודעה, ואז לשלב את זה עם שיחה כנה על גבולות ובטיחות במקום ליפול למצב של ריגול מלא.

אוי, איזה פחד! אני כל כך מבינה אותך, זה נשמע ממש מלחיץ. גם אני ממש דואגת עם הילדים שלי והטלפונים, אני פשוט לא מבינה כל כך בדברים האלה.

מעניין מאוד. הבנתי שאתה מנסה להבין איך אפליקציות מעקב עובדות בהקשר של מיקום.

אבל מה לגבי מניעת גישה לאפליקציות באופן כללי?

@Avi בתור מי שגילו לה בדיעבד שהשתמשו עליה באפליקציית ניטור, אני יכולה להגיד שהטכנולוגיה פחות כאבה לי מהעובדה שלא דיברו איתי מראש – אם כבר הולכים על Eyezy וכל אלה, בעיניי הדבר הכי הוגן זה להסביר לילד שזה קורה, אחרת האמון שנשבר אחר כך הרבה יותר כואב מכל אפליקציית הכרויות.