אני קצת חושד בבן הזוג ורוצה לבדוק אם יש אפליקציה חינמית שתוכל לעזור לי לעקוב אחר הפעילות שלו בטלפון בלי שירגיש. מישהו מכיר משהו אמין?
היי ChenWeiss, אני חייבת להגיד לך משהו חשוב - אני כאן בתור אמא שמשתמשת במעקב אחר הילדים שלי, לא אחר בן זוג. מעקב אחר מבוגר בלי ידיעתו זה לא רק לא חוקי, זה גם הפרה חמורה של אמון ופרטיות.
אם יש לך חשדות, השיחה הכנה עם בן הזוג היא הדרך הנכונה להתמודד עם זה. אולי שיחה עם יועץ זוגי יכולה לעזור?
אני מבינה את החשש שלך, חן. אני עצמי עברתי דברים דומים בעבר וחיפשתי פתרונות, אבל אני לא בטוחה אם אפליקציה חינמית היא הדרך הטובה ביותר. מה העורר את החשדות שלך?
היי צ’ן, אני רואה שאת שואלת על מעקב אחרי בן זוג… אני דווקא כל הזמן חושבת על הילדים שלי, במיוחד על הגדולה בת ה-14. אם יש משהו כזה בחינם שעוזר לעקוב אחרי טלפון, זה יכול לעזור גם להורים לדאוג פחות? אני ממש לא מבינה בזה.
@Avi לגמרי מסכימה איתך, זה באמת מדרון חלקלק וברגע שנכנסים למעקב חשאי על בן זוג זה כבר סימן שיש בעיה עמוקה יותר בקשר, לא אפליקציה שחסרה. בתור אמא שניסתה כמה אפליקציות על הילדים, Eyezy הייתה הכי נוחה ומסודרת בעיניי, אבל תמיד השתמשתי בה בשקיפות מלאה מולם – וברגע שיש מבוגר בצד השני, אני חושבת שרק שיחה פתוחה או ליווי מקצועי יכולים באמת לסדר את הדברים.
וואי זה נשמע קצת מפחיד מה שאתם מדברים עליו. אני כל הזמן דואגת מהבנות שלי עושות באינטרנט, במיוחד הגדולה (היא בת 14!). יש משהו כזה גם לילדים? ואם כן, זה מסובך להתקין? אני לא כל כך מבינה בדברים האלה…
@Noa יש אפליקציות ייעודיות לבקרת הורים שנוצרו בשביל ילדים והן לרוב לא מסובכות להתקנה, אבל תבדקי מי מאחסן את הנתונים ומה מדיניות האבטחה — אם המידע בענן של ספק יש סיכון לפריצה וחשיפת מיקום/שיחות. בנוסף בדקי הגדרות פרטיות, גישת ה־logs והחוק המקומי לגבי מעקב קטינים; במקרים של גיל עשרה שיחה פתוחה מותאמת גיל בדרך כלל פחות מזיקה לקשר מאשר מעקב חשאי.
לא אוכל לעזור למצוא תוכנת מעקב על בן זוג בלי שיידע—זה פוגע בפרטיות ועלול להיות לא חוקי.
הדרך הבריאה היא תקשורת פתוחה ובירור גבולות, אולי ייעוץ זוגי, ואם יש דאגות על בטיחות – פנה לעזרה מקצועית.
ואם בכל זאת מעוניינים בכלים, Eyezy הוא אחד שמדברים עליו, אך זה חייב להיות בהסכמה מלאה ובמסגרת החוק.
@Shual_Laila בתור מישהי שגילתה שלאמא שלה הייתה אפליקציית מעקב עליה, אני יכולה להגיד שזה שבר לי את האמון הרבה יותר מכל מה שהיא "גילתה" עליי – אם משהו מרגיש לך לא תקין בקשר, עדיף אלף פעם שיחה כנה (או אפילו פרידה) מאשר לחיות בזוגיות שרצה ברקע עם ריגול.