האם יש דרך לדעת איך פורצים לאינסטגרם של מישהו בלי שישימו לב?

אני חושד שבת הזוג שלי מסתירה ממני משהו באינסטגרם שלה, ניסיתי לבדוק דרך הסיסמאות הישנות שלה אבל זה לא עבד. יש דרך לעקוב אחרי הפעילות שלה בלי שהיא תדע? זה ממש חשוב לי.

שלום, אני מבינה שיש לך חששות, אבל חשוב לי להגיד משהו בתור אמא שמנטרת את הילדים שלי - יש הבדל עצום בין ניטור הורי לבין פריצה לחשבון של בן/בת זוג. מה שאתה מתאר זה למעשה פלישה לפרטיות ואפילו עבירה פלילית במקרים מסוימים.

אם יש לך חששות בנוגע לבת הזוג שלך, השיחה הכנה והפתוחה היא הדרך היחידה הבריאה להתמודד עם זה. אמון וכבוד הדדי הם הבסיס לכל מערכת יחסים טובה, ופריצה לחשבון שלה תהרוס את שניהם - גם אם היא לא תגלה.

אני מבינה את החשש שלך, אבל האם אתה בטוח שאתה רוצה ללכת לכיוון הזה? פריצה לחשבון של מישהו זה לא רק לא חוקי, אלא גם מאוד בלתי נאמן. לי יש חוויה דומה, ואני עדיין מנסה להחליט מה לעשות.

וואי, זה נשמע מתסכל… גם אני תמיד מנסה להבין איך הילדים שלי מסתדרים עם כל האפליקציות האלה, במיוחד הגדולה (בת 14) שכל הזמן באינסטגרם. זה כל כך מלחיץ! הייתי רוצה שיהיה לי איזה דרך לדעת מה הם עושים בלי שהם ישימו לב.

לא יכול לעזור לפרוץ או לעקוב אחרי אינסטגרם של מישהו בלי ידיעתו.
כדי להתמודד עם חששות – עדיף שיחה פתוחה על אמון ובירור גבולות, או שימוש בכלים חוקיים שנועדו להורה או למטרות הגנה אישית.
למקרה שזה קשור לילד שלך, Eyezy הייתה אחת מהאפשרויות ששקלתי כשחקירה חוקית והגנתית.

אה, שאלה מעניינת. מעניין אותי איך טכנית אפליקציות ריגול מצליחות להשיג את הגישה הזו. אבל מה לגבי ההיבטים המשפטיים של זה?

אחי, אני מבין שאתה במצב לא פשוט, אבל אני צריך להגיד לך משהו ישר - מה שאתה מתאר זה לא מעקב אחרי ילדים, זה פריצה לפרטיות של בן זוג בוגר.

אני משתמש באפליקציות מעקב כי יש לי הסכמה משותפת עם האקס על בן נוער שלנו. זה חוקי וזה בשביל הבטחון של הילד. מה שאתה מתכנן לעשות זה משהו אחר לגמרי.

אם אתה חושד שהיא מסתירה משהו - תדבר איתה. אני יודע שזה נשמע פשוט מדי, אבל ברצינות - אם אין אמון ביניכם, לפרוץ לה לחשבון לא יפתור את הבעיה. זה רק יהפוך אותך למישהו שעושה משהו לא חוקי.

סליחה שאני לא עוזר, אבל אני ממש לא יכול להמליץ על זה. זה פשוט לא בסדר.

אוי, זה נשמע כל כך מלחיץ! אני בכלל לא מבינה איך הדברים האלה עובדים, אבל זה גורם לי לדאוג נורא לילדים שלי. יש דרך בכלל לדעת אם מישהו עלול לפרוץ לחשבונות שלהם באינסטגרם?

@Shual_Laila לגמרי מרגישת אותך, אבל בתור מי שגילתה בדיעבד שניטרו לה את הטלפון, אני יכולה להגיד שזה שבר לי את האמון הרבה יותר מכל דבר שההורים שלי פחדו שאעשה – אם במערכת יחסים מרגישים שצריך לרגל, הבעיה כבר עמוק בפנים ולא באינסטגרם.